Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
30.8.14 19:05

@enny3 díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.8.14 19:20

@martina.se A tak kluk, nebo holka? Týýýý jo, čtyři a půl kila :-) Mimísek nádherný :-) Ještě jednou gratulace! Jojo, přesně tak, nevzdávat ;-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.8.14 19:40

@Petka.84 kluk, Vítek ;) jinak díky.. teď držím pěsti Tobě :kytka: a očekávám dobré a ještě lepší zprávy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.8.14 22:20

@martina.se Ty už jsi to tu určo psala, že to bude kluk ;-) Hlavně, že vše dopadlo, jak má :-) Je to kusanec chlapáka :-) Díky moc, snad budu mít v úterý dobrý zprávy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.8.14 22:21

@Malvajs Jména krásný :-) Kde ty to ležíš, prosím tě??? To je jak řeznice a ne sestra, nenechala bych to být… :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
31.8.14 09:27

@Malvajs to je teda šílené chování sestry. Určitě je dobře, že ses ozvala. Já bych na ni byla asi ještě více ostrá, v tomto se nedokážu ovládat. Ale nestresuj se a mysli na miminko. Jména máte pěkné, budete mít překvapení?
@Petka.84 co u tebe nového? Vy čekáte co?
MARTINA.SE gratuluji k chlapečkovi! Petka mi psala, že jsi taky měla tu centralis. Tak mohla bys mi napsat, jak to u tebe probíhalo. Děkuji!
Holky, Já jdu na kontrolu až 18.9. Já to snad nevydržím a objednám se dřív. Jsem z té dg. docela nervózní. Navíc už mi dost chybí i Sex, tak chci vědět, zda nejsou nějaké změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
31.8.14 11:10

@Malvajs Ja bych ji asi nakopala do pr*** by videla. Presne tak, atak na bricho, to uz prehnala! U me celkem dobry. Vcera jsem mela zravou, normalne uz jsem vecer lezela jak vorvan a nemohla jsem se hnout :-) Brisko a trisla pobolivaji, ale myslim, ze je to tim, jak se vse vytahuje a prckove rostou :-)
Jak u tebe? Vidis, napichali te kortikoidama a mimi se drzi :-) To je uplne skvely!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
31.8.14 11:18

@Sarec My cekame dva chlapaky ;-) Nechci te nijak strasit, ale myslim, ze na sex budes muset tak jako tak zapomenout :-( My uz jsme bez mesic a pul, sice je to nekdy hruza, ale musime kvuli prckum vydrzet. Me docela zarazi ze chodite na kontrolu tak dlouho. Me nahani kazdych 14 dni a i to je k nevydrzeni :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
31.8.14 12:41
@Petka.84 píše:
@martina.se Ty už jsi to tu určo psala, že to bude kluk ;-) Hlavně, že vše dopadlo, jak má :-) Je to kusanec chlapáka :-) Díky moc, snad budu mít v úterý dobrý zprávy ;-)

Ony všechny mají metříky víš, tam je vidět, kdo co má za děti a jak starý a kdo a kdy jaký děti čeká :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
31.8.14 14:30

Zdravim, i ja bych prispela do teto diskuze. Je to uz 2.roky co mi tu beha to nejvetsi stesti :srdce: V 20.tt mi diagnostikovali centralni placentu. Placla se mi primo pres porodni cesty a uz v tomto tydnu mi bylo receno, at moc nedoufam v lepsi scenar. Nekrvacela jsem, zadny komplikace, ale okamzite rizikovka a stejne omezeni jako u vas. V 25tt jsem zacala spinit, nic dramatickeho, ale doktor si to nejlasknul a hnal me hned do spitalu. Mistni primar na me vybafnul, ze tahle diagnoza neni zadna sranda a ze si tady polezim az do konce tehotenstvi 8o To byl sok. Dalsi sok nastal, kdyz jsem z nudy, zacala hledat info „placenta previa centralis“ na netu. A od te doby to byly akorat nervy a strach co bude. Spineni po par dnech zmizelo, navic se ukazalo ze jsem mela zanet jako prase, takze pravdepodobne spineni bylo i diky tomu. U teto diagnozi nesmi byt v tele zady zanet, nic co by mohlo predcasne spustit porod. Po tydnu me pustili z nemaku domu s tim, ze budu pravidelne kazdy tyden dochazet na kontroly do rizikove poradny a ze pokud bude vsechno v poradku, v 34.tt si prijdu znova a uz opravdu do konce tehotenstvi lehnout. S tim, ze se bude planovat sekce, nejpozdeji v 37.tt. Setrit se, lezet, nic netahat… Jenze my se zrovna stehovali :) V 28tt se mi rozjelo hodne silne krvaceni a sla jsem si lehnout znova. 24hod na kapackach, pripravena u porodniho salu, napichany kortikoidy na dorustani plic a uz se jen cekalo :jazyk: Po dvou dnech byl klid a ja mohla na normalni pokoj. Uz jsem jen lezela. Akorat jsem mohla na wc a k obedu. Tyden na to (29.tt) jsem zacala znova dost krvacet a jelikoz jsem lezela v porodnici (Pardubice) kde muzou rodit az od 34.tt, poslali me RZ supem do fakultni nemocnice (Hradec Kralove), kde se rodi od 28.tt a maji tam i neonatologicke centrum. Byl to v tu chvili risk, krve ze me slo dost a RZ to byla hodne udrncana jizda :zed: V Hradci to uz byl ficak… monitor, kapacky, opet na porodnici a zase se cekalo jestli krvaceni prestane nebo bude hur. Hned mi nabrali krevni obraz, kvuli konzervam, kdyby hrozilo vykrvaceni, oznamili mi, ze jim v prvnim pripade pujde predevsim o me a az potom o dite, seznamili me, ze tento druh placenty vetsinou prirusta k deloze, tudiz je behem sekce mozna i jedna z operaci, kdy mi delohu vezmou a cestacne to bude zasahovat do mocoveho mechyre :jazyk: Informaci bylo vic, ale to uz jsem propukla v takovej brekot, ze nic moc si nepamatuju… 2 dny kapacky, bla bla bla, krvaceni ustalo. Predcasny porod zazehnan. Mam holcicku, ty pry jsou v techto pripadech bojovnice. Podotykam, ze dite jinak prospivalo ukazkove, nic z toho ho neohrozovalo, pouze me. V 30.tt jsem se dostala na normalni pokoj a dala se na modleni :D No pokoji jsme se sesly tri se stejnou diagnozou, jedna s dvojcatkama. Rikali nam pokoj „hruzy“ :mrgreen: Na nasem pokoji bylo fakt „veselo“ :poblion: Lezela jsem tam do 37.tt, kdy se planovanou sekci narodila mala. 51cm, 2600kg, vse v poradku, pouze dva dny v inkubatoru na „dopeceni“. V mezicase, nez jsme „dosly“ k porodu, jsme vsechny z pokoje byly na magneticke rezonanci, aby se zjistilo jestli placenta zacala prirustat. U me se to potvrdilo. Takze zase slusne „haloooo“ :) Hradec mel strach, protoze par let zpatky jim na stejnou diagnozu vykrvacela pani, dite zachranili :( Posledni tydny uz k nam chodili v tymech a ukazovali nas jako raritu :mrgreen: Zacalo to byt vostry na psychiku, protoze jedna holcina z pokoje, fakt malem vykrvacela a my to mely v primem prenosu. V tu chvili jsme podepsaly papiry, na kterym tydnu chceme rodit. Neonatologove byli pro 38.tt. Ja podepsala 37.tt a ta druha holcina 35.tt. Ta treti holcina porodila na 29.tt, dvojcatka, z IVF. Dneska se jim dari moooc dobre a jsou v poradku :potlesk: Na sale jsem mela 18.lidi, malem jsem porodila predcasne kdyz jsem to tam videla :mrgreen: Finale, paradoxem bylo, ze z nas tri se nejvic doktori bali me. Nakonec se ukazalo, ze zadna placenta neprirostla a probehnul temer normalni cisar :potlesk: Za to ta druha holcina, tam si na sale makli, tam uz placenta prirustala… Ale dali to levou zadni. Takze deloha zustala tam kde ma, i mocak, a pouze na brisku mala jizvicka :palec: Do druhyho ditete se fakt nezenu :) :andel: Vsem preju dobre konce a hodne sil v cekani :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
31.8.14 15:08

@kamo2601 díky moc za vyčerpávající informace. Mě tu placentu centralis zjistila už moje gyndařka asi v 15.tt a teď na velkém UTZ v 20.tt mi to potvrdili. Takže spíše nemám počítat s tím, že se vytáhne? TAKY ji mám přes porodní cesty a i do nich asi 1cm zasahuje. Zatím nejsem nějak vedena jako riziková, jen mi řekli, že nemám nic tahat, necvičit a nemít Sex. Toť vše. Právě, že na netu Není k teto dg moc info, tak moc děkuji, že jsi tu napsala. A gratuluji k holčičce. My čekáme druhého kluka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
31.8.14 16:26
@Sarec píše:
@kamo2601 díky moc za vyčerpávající informace. Mě tu placentu centralis zjistila už moje gyndařka asi v 15.tt a teď na velkém UTZ v 20.tt mi to potvrdili. Takže spíše nemám počítat s tím, že se vytáhne? TAKY ji mám přes porodní cesty a i do nich asi 1cm zasahuje. Zatím nejsem nějak vedena jako riziková, jen mi řekli, že nemám nic tahat, necvičit a nemít Sex. Toť vše. Právě, že na netu Není k teto dg moc info, tak moc děkuji, že jsi tu napsala. A gratuluji k holčičce. My čekáme druhého kluka..

Kde pracujes, respektive co je tve zamestnani? Ja pracuju na vysoke skole v laborkach, obor chemie, takze o me bylo v tom 20.tt rozhodnuto hned. Ono, pokud nespinis, nekrvacis a nemas zadne komplikace, neni vlastne duvod k hospitalizaci nebo jit na „kontrolku“. Ja do toho 25.tt vedla „normalni zivot“. Tehotentstvi na me nebylo vubec videt, takze cele leto jsem projezdila na motorce :zed:, absolutne v nicem jsem se nesetrila, nebyl ani duvod :nevim:… atd atd. Kdyz se ohlednu zpatky, mela jsem z pr**le kliku. Muj Dr. o placente take vedl uz od 15.tt, ale tuhle informaci mi nerekl, pry veril, ze se vytahne. V Hradci mi rekli, ze kdybych uz v tom 15.tt zacala odpocivat a nastavila klidovej rezim, byla mozna sance na vytahnuti. Co doktor, to jinej nazor. Znama, taky s touhle centralni „plackou“, do 34.tt naprosto v poho. V 35.tt nastoupila s taskou do porodnice a dite se narodilo na 38.tt. Je to individualita. Je 8% zen, kterym se nevytahne. Ja byla mezi nima :cert: Ale nikdy nerikej nikdy, u tebe to muze klapnout a jit placka hore :palec: ;) Pokud by si mela jaky koliv dotaz, klidne se ptej… jsem z Hradce tak vyskolena ohledne „placek“, ze bych z toho mohla zapocet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
31.8.14 16:34

@Sarec radim nikde nic moc nehledat a nepidit se ;) Na netu akorat najdes katastroficky scenare, ktere se nemuseji vzdy stat skutecnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
31.8.14 21:21

@kamo2601 Já jsem na MD se skoro 3-letým klukem, takže odpočinek u mně moc nehrozí. Takže dodržuji jen ty 3 věci. Moje doktorka to právě taky nějak neřeší a věří, že se vytáhne. Budu v to taky doufat, nerada bych skončila v nemocnici a rodila CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
31.8.14 22:15
@Sarec píše:
@kamo2601 Já jsem na MD se skoro 3-letým klukem, takže odpočinek u mně moc nehrozí. Takže dodržuji jen ty 3 věci. Moje doktorka to právě taky nějak neřeší a věří, že se vytáhne. Budu v to taky doufat, nerada bych skončila v nemocnici a rodila CS.

20.tt je jeste sance, ze se vytahne :palec: No, to ti verim, ze si klidu doma moc neuzijes. Hlavne nic netahat, nezvedat a nedrazdit ;) Ja, kdyz uz jsem vedela, ze prirozeny porod u me neklapne, tak jsem spolehala na castecnou anestezii (kdy pichnou spinal). Joo, leda prdlajz. I z toho me doktori rychle vyvedli :) Kompletne spaci me potrebovali 8) Nemuzu sice srovnavat, ale znova si vybrat zda-li sekci nebo prirozenej porod… sekci uz nikdy :jazyk: Moje telo (byla jsem poprve pod narkozou) to dlouho „rozdejchavalo“. Dve hodiny po sekci me museli doktori znova „otevrit“ pod narkozou, protoze jsem zacala krvacet, z bricha. Lekli se, ze se tam neco po**alo, ale povolily jen stehy. Zpetne si rikam, ze tehotenstvi je stejne docela slusnej ADVENTURE :mrgreen: Budu drzet palce at vsechno dobre dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí