Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Fikta To já se bojím po těch katastrofickejch scénářích doktora zeptat, jestli je to fakt lepší varianta
Ale všude čtu, že je, tak snad jo
Dneska mě zase popichuje bříško a výtok zesílel. Sice jsem z toho na větvi, ale říkám si, že je to tím, že se placenta vytahuje. No., musíme se něčím utěšovat :-/
Ahoj holky, přidám se k vám do party..Dnes jsem byla na velkém UTZ v 20.tt a byla mi diagnostikována placenta praevia centralis. Už mi o ní říkala moje gyndařka dříve, ale jen mi řekla, že nesmím nic tahat. Dnes už mi bylo nařízeno i necvičit a zákaz sexu. Placenta je přes vnitřní branku asi 1cm. Co jsem tak četla, tak teda nic moc dg. Docela jsem se vylekala. Jaká je šance, že se placenta ještě vytáhne. Zítra končím 20.tt.
Ještě doplním, že už jedno dítě mám, porod byl koncem pánevním, tak asi ta moje děloha bude mít nějaký špatná tvar či co?!
@Sarec Ahojda, nooo centralis je na prd, ale nekdo tu o ni taky psal, nebo jsem o ni mozna cetla v jine diskusi, nevim
Pravdepodobnost vytazeni je sice mensi, ale podle me nic neni nemozny
Myslim, ze kdyz uz, tak mame i trosku stesti v nestesti = prisli nam na to vcas a placenta ma i cas se natahnout
Jen to cekani je ubijejici
Mas nejake problemy? Jak se citis? To jsme tehotne skoro stejne
Nic jineho, nez lezet a sex. abstinovat delat nemuzeme ![]()
@Sarec Uz vim, kdo to tu psal - martina.se ta mela myslim taky centralis a dnes rano ji vyvolavali prirozeny porod. Ona urco pisne, az nabere silu. Takze neves hlavu, mysli pozitivne ![]()
@Petka.84 já právě žádné potíže nemám. Vůbec jsem nekrvácela. Jen jsem to 13.tt zaváděla Utrogestan na noc, že jsem neměla vyvinuté žluté tělísko. Já právě ležet nemůžu, jsem doma se skoro 3letým klukem a furt kolem něho lítám a nemám čas moc na odpočinek. No uvidíme, co mi řekne moje dr. Jdu teda na kontrolu až někdy v půlce září, se asi nedočkám…A co ty, když máš další kontrolu?
@Sarec Utrous jsem brala taky, asi do 16tt, po IVF. Na kontrolu jdu uz 2.9., objednava me po 14dnech. Pokud nebudu krvacet, chce dr.sit…
@Petka.84 a teď Ti ho znovu nenasadili? Já brala utrogestan od toho krvácení v 16tt, právě na podporu těhotenství.
@Fikta Nee, nenasadili. Prave jsem se divila, ze mi ho nedali ani v nemocnici. Tam do me prali magnesko a ascorutin a ascorutin mi zustal do ted. Pani, co tam se mnou lezela (asi zlucnik), byla 25tt a brala ho, tak ti nevim
Premyslim, jestli si o nej nerict…
@Petka.84 já měla ascorutin, ale ten jsem brala jen dokud jsem krvácela, magnézium, které mám do teď a ten utrogestan. Nasazuje se prý, když se krvácí a zkracuje se čípek. No jo, co doktor, to jiná praxe.
@Malvajs Ahojda, no je to takový ospaný, to počasí
Že jsem tu takhle brzo? Můj chlap po dlouhý době začal chodit zase sem tam na noční a já jsem asi hroznej závislák, protože jak mi vedle nechrupe do ouška, nevrže zubama a „neprdíme pod jednu peřinu“ prostě nespím
Takže jsem se dospala ráno když přišel
Jinak náš kocour chodí na záchod doma hrozně málo, když potřebuje čůrat, vzbudí mě a já ho vypustím ven a to bývá taky tak kolem čtvrté ráno. Takže i když je drahý doma, stejně v tuhle hodinu jsem vzhůru ![]()
Postele v nemocnici jsou šílený, já když tam byla čtyři dny, připadala jsem si jak v lunaparku - vodní postel hadr
Určitě to sestřičkám řekni, ale nevím, jestli ti budou moct pomoct a vyměnit ti ji
Většinou mají všude všecko na omezený množství ![]()
Snad to všecko dobře dopadne a nedojde k nejhoršímu, doufám, že ten onkolog tam bude prostě jen pro sichr - do počtu
![]()
Kafe s rumem bychom na ty nervy potřebovaly všecky, stačilo by to i bez toho kafe ![]()
@Fikta Přesně tak - můj dr. je bývalý primář, je to takový puntičkář a asi možná i stará škola, ale je to jeden z mála, komu věřím. Na to magnezium jsem se ptala, protože jsem to tu četla a říkal, že je to jen doplněk, že to nechá na mě, ale není to nic podstatného. A můžu ho doplnit i pitím magnesie, kterou piju tak jako tak
Utrouš mi vysadil, jak jsem říkala, ale ascorutin beru pořád, protože mám pořád výtok (a přes noc to bylo docela silný - což je paradox, když je člověk v klidu a leží) a sem tam ze mě nějaká ta sraženinka vylítne. Takže na vysazení se ho budu ptát toho druhýho, až půjdu na kontrolu. Ale na to šití, jak chtěl, to teda nevidím, neumím si představit, že by ve mě ten hnus, co ze mě lítá zůstával vevnitř ![]()
@Malvajs Já špiním průběžně od 27tt, teď jsem 34tt a tenhle týden zatím poměrně klid (ťuk ťuk na dřevo). V nemocnici jsem si zatím poležela týden.
@Malvajs To můžeš mít fakt po tom UTZ. Ze mě po podrobným UTZ vylítla sraženina jako pěst, pak už menší kousky a na pohotovosti mi řekli, že je to z toho. Teď mám sice od sraženin pár dní klid (taky ťuk, ťuk, ťuk na dřevo), ale výtok mám zase nějaký silnější. Není to nic převratnýho, ale silnější je a to na klidu taky nepřidává
Řekni sestřičce, to určitě jo ![]()
@Malvajs Jj, bylo to fakt mega, úplně jsem se lekla
Okamžitě jsme jeli na pohotovost…
@Petka.84 výtok je ale v těhotenství normální, ten s placentou, ani předčasným porodem nesouvisí. Pokud teda je bezbarvý, nezapáchá a nemáś jiné komplikace (svědění). Je to sranda, mě zase moje doktorka kladla na srdce, ať to magnezium beru poctivě, protože právě stahy dělohy a její dráždění, můžou taky způsobit krvácení.
@Malvajs tak jak? Podle mě to může být po tom utz, někdy jsou doktoři dost necitliví.