Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sarec jojo, kvuli krvaceni. Za tech 37.tydnu jsem zakrvacela celkem 3×. Poprve v 25.tt, ale to bylo zrejme kvuli zanetu, nic hrozneho. Ale to uz mi v nemaku rekli, at s centralni plackou moc neverim na zazraky
Potom v 29.tt jsem zakrvacela podruhe, to uz byl vetsi hucak a diky tomu i hospitalizace v HK a defakto 24.hod pod kontrolou. A do tretice v 36.tt, ale ustala jsem to a porodila v planovanem terminu 37.tt cisarem.
Neboj, tyhle Vanoce zvladnes
a pristi uz to bude randaaal ![]()
@Petka.84 moc díky, že ses zeptala. S tím čípkem tomu moc nerozumím, jen se podle toho nějak pozná, zda se otvíráš, že? Takže čím vyšší číslo, tím lépe? No hlavně, že je VŠE v pořádku!
@kamo2601 tak to jsi vydržela dlouho a kdy přesně ti dělali ten císař? Ať zhruba vím, zda v 37+0 či dříve? No Vánoce to jistí, to abych už nakoupila dárky teď.
@Malvajs no jsem zvědavá, do kdy mě teda nechají tady v Brně. Asi to je různé dle nemocnice jak k tomu přistupuje. Snad co nejdřív vydržím doma a nebudu krvácet, přece jen mám ještě 3 leteho kluka. Ale moc dobré vyhlídky teda nemám.
@Malvajs … no jelikoz to treti krvaceni ustalo vcelku rychle, bylo to k veceru v patek, tak jeste pockali. Byla to klika a risk zaroven, ale zvladla jsem to. Ale jednou nohou jsem byla uz na porodnim sale a doktori co me meli operovat byli na telefonech. Nakonec jsme se domluvili na strede, coz jsem presne byla 36+5tt.
Holcina co tam lezela s nama opravdu malem vykrvacela, s dvojcatkama. Presne jak rikas, jako kdyz se pusti kohoutek. Vsude krev… hruza
Tu ale nemohli hned operovat, protoze uz pred tim ztratila hodne krve a museli do ni dostat konzervy s krvi, aby ten cisar vubec zvladla. Ale taky to dali. Dvojcatka se narodila na 29tt a dneska se maji pekne k svetu ![]()
@kamo2601 píše:
@Malvajs … no jelikoz to treti krvaceni ustalo vcelku rychle, bylo to k veceru v patek, tak jeste pockali. Byla to klika a risk zaroven, ale zvladla jsem to. Ale jednou nohou jsem byla uz na porodnim sale a doktori co me meli operovat byli na telefonech. Nakonec jsme se domluvili na strede, coz jsem presne byla 36+5tt.
Holcina co tam lezela s nama opravdu malem vykrvacela, s dvojcatkama. Presne jak rikas, jako kdyz se pusti kohoutek. Vsude krev… hruzaTu ale nemohli hned operovat, protoze uz pred tim ztratila hodne krve a museli do ni dostat konzervy s krvi, aby ten cisar vubec zvladla. Ale taky to dali. Dvojcatka se narodila na 29tt a dneska se maji pekne k svetu
Moc ti gratuluju
Když to tak čtu, tak se začínám fakt bát
Dceru jsem rodila ve 35 tt, tak když teď donosím alespoň tam, tak budu vděčná Bohu ![]()
@Sarec … nakonec jsem rodila planovanou sekci na 36+5tt. S centralni placentou nechavaji max do 36.tt. Ale urcite bude zalezet na nemocnici.
@Malvajs … taky jsme zmenila gynekologa. Ten muj by me s tou centralni plackou snad i nechal rodit a jakmile se rozbehlo krvaceni, hezky dal ode me ruce pryc. Navic, on mi to ani nerekl, ze mam centralni placku, rekli mi to az na velkym ultrazvuku v 21.tt v nemaku. Kre**n ![]()
@Petka.84 …
, a s cim pak te pan doktor Kacerovsky nepotesil, ze pises, ze pro tebe nemeli dobre zpravy?
@Malvajs píše:
to je mazec!! Rodit s tim je o zivot! Tvuj i miminka
No to teda
![]()
@kamo2601 Nepotesil me minuly tyden s tim, ze to neni dobry a ze u dvojcat je to nevyzpytatelny = muzu rodit za tyden i za dva mesice. Ale uz jen jeho stylem jednani a pristupem jsem fakt byla v klidu v pohode. Fakt od nej chodim s usmevem a v pohode. Kdyz muj dr. zacal o siti, bylo mi vzdy akorat na ![]()
@Petka.84 Kacerovsky je na placky machr, ten nejlepsi
Pokud by te i rodil, bylo by to fajn. Hele, ona je ta placka nevyzpytatelna i u jednoho ditete. Jakmile neni placka tam kde ma, je to vlastne takova casovana bomba
Ale, pamatuju si z Hradce pani, taky cekala dvojcatka. Placentu mela v normalu, defakto pohodove tehotenstvi. A jednu krasnou noc se ji zacala odlucovat a byl to ficak. Takze si nevyberes. Cele tehotenstvi je vlastne jedno velke riziko. No, ten tvuj doktor s tim sitim
blazen
![]()
@Malvajs … presne tak. Behem porodu bych zahucela ja i dite. No ale ten muj ex gynekolog byl na to blbej dost
Rok zpatky jsem koukala na jeden krimi serial, kde patrali po tehotny zensky s centralni plackou… bla bla bla… nakonec ji nasli, jak sama rodi v nejakym skladu
Porodila „no problem“. To me fakt pobavilo, scenarista nebyl zrejme informovan ![]()
@Malvajs … uprimne, dceri jsou 2.roky a ten stres co byl behem tehotenstvi, co jsem 8.tydnu prolezela v nemaku, je ve mne porad. Vzpominky, stale cerstve. Druhe dite neplanuju ![]()
@Malvajs … moje holcicka za to kazdopadne stala
Na tom se asi shodneme vsechny
Ty deti jsou nade vse ![]()
@kamo2601 Ja prave nikoho, krome tebe, kdo by dr.znal, neznam. Takze jsem byla nervni, kdyz me k nemu muj dr. poslal, ale to rychle preslo. Fakt to ze me spadlo, jako balvan. Jsem ted jen trosku vedle ze sestricky, naposledy byla docela neprijemna
Bylo by super, kdybych ho mela i k porodu, uvidime, jak a kdy se nam to vyvrbi. Zatim jsou oba prckove podelne, takze to vice mene stejne vypada na cisare, i kvuli te placce. Dnes jsem 27+3, tak hlavne jeste vydrzet
Na kontroly do HK ted budu jezdit kazdy tyden. Pritel to bude mit pekny zahul v praci, kazdy tyden v utery propustka…ted byl se mnou poprve a hrooooznej problem, tak vubec nevim, jak to cely budem resit
Ale za HK jsem stastna, jako blecha. Mam jit ke svymu dr., aby mi doplnil testy na cukrovku do prukazky a normalne mam husinu uz ted ![]()
@Petka.84 holka, koukam v kolik si to psala
Proc nespis, pekne odpocivej a valej se co muzes… za par mesicu to relativne skonci ![]()
Tak se Kaceraka zeptej na ten porod. 100% budes hospitalizovana, cca od 34.tt, tak domluvit by to urcite slo ![]()
V praci u pritele si budou muset zvyknout!!!
Jdeme snidat, dcera tady radi jak cerna ruka
![]()