Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petka.84 jsi moc hodná, že na mě myslíš!!!
Na kontrole nic nového, placenta je stále přes branku - 1,6cm. Takže pořád stejně. Miminko odpovídá 30.tt, takže o týden větší, ale to nic neznamená. Zatím mě nikam neposílá do rizikovky a na kontrolu jdu za 14 dní. Prý posílá až od 34.tt a prý se ani nehospitalizuje, ale to se mi nezdá. V porodnici mi říkali, že hospitalizují od 35.tt. No uvidíme. A co ty, kdy jdeš na kontrolu?
@Sarec Ja ti nevim…jsem rada, ze se citis fajn a jsi bez komplikaci, ale jak naznacuju vzdycky, ta tvoje doktorka se mi proste nelibi
Nechces to zkusit konzultovat s jinym dr.? Co jsem o tobe mluvila s tou porodni asistentkou, take se ji to nezdalo ![]()
Jinak velikost je o. k., nasi prdosi jsou taky vetsi, nez maji byt, to je v poho
Na kontrolu jdu v pondeli, na svoje tricetiny ![]()
@Petka.84 no taky z ní začínám být taková nervózní.. Ale zase ona je fakt zkušená, tak snad ví, co dělá. Komplikace žádné nemám..Ale to víš, že bych to raději probrala ještě s nějakým jiným dr., ale nevím kde?! A co mě ještě zaráží, že mě vyšetřuje vnitřním ultrazvukem, což by se asi nemělo při této dg.ne? Jeeee, tak to budeš mít pěkný dárek k narozeninám.. ![]()
@Sarec Ono se vsude pise, ze by se to nemelo, vysetrovat spodem. Ale na druhou stranu nema dr.jak jinak zjistit, jak to vypada. Me muj dr. rikal, ze to na utz pres bricho klame, ze to neni tak presny a je to celkove blbe videt.
Ke komu? Ja bych jela k jakymukoli jinymu dr.na konzultaci, nebo zkus pisnout na www.porodnice.cz, at jsi klodnejsi ![]()
Snad me taky na ty narozky pusti domu ![]()
@Petka.84 zkusím napsat na ten web, co mi řeknou.. Aspoň budu klidnější. Díky moc! Joo, s tím vyšetřením máš pravdu, je to určitě přesnější než přes stěnu břišní..
Tak snad si tě tam v pondělí ještě nenechají. A cítíš se dobře? Potíže teď žádné?
@Sarec Jj, taky jsem tam psala, odpovidAji doktori s odpoved se nelisila od toho, co mi rekli v HK. Dej vedet, jak jsi dopadla.
Citim se fajn, potize zadny, tak snad nam to obema vydrzi ![]()
Doufam, ze me pusti domu ![]()
@Petka.84 tak mi pan dr. odpověděl, že šance na vytáhnutí placenty je velmi nízká, ale nějaká šance tam je. No a hospitalizuje se od cca 34.tt a řez se provádí kolem 36. tt kvůli zvýšenímu riziku krvácení. Takže to co víme, jen moje gyndařka to neví..
@Sarec To je fajn, ze odbornice nevi, to by mi na klidu moc nepridalo ![]()
Hele, ptala ses jich, jestli je s touhle diagnozou normalni chodit na kontroly za takhle dlouho?
@Petka.84 na to jsem se neptala. Teď už budu chodti po 14ti dnech, tak už to neřeším..Navíc moje doktorka jednou týdně dochází pracovat do fakultní porodnice, tak snad by to vědět měla, ale bohužel neví.. ![]()
@Sarec Tak ted uz je to fuk, ale pred tim to teda byla sila
Po 14 dnech uz je to pohoda
Uz mas i dost tydnu, tak to je pak i clovek klidnejsi
A jestli se s plackou vazne chodi ve 36tt na cisare, mam necelych 5 tydnu… Musim vsecko v pondeli vyzvedet. Ale ja uz se tak tesim na prdolky maly ![]()
Ahoj, ze začátku diskuze jsem přispívala. Měla jsem placentu marginalis, cca 1 cm od branky v 32tt. To jsem byla i týden v nemocnici se špiněním. Po propuštění se vše zklidnilo a přestala jsem špinit. Primář doporučoval v 37tt hospitalizaci a uvidí se. Na to naštěstí nedošlo. Na kontrole v cca 36tt byla placenta již více než 3 cm od branky, jak prcek více sestoupil, tak se vzdálila od branky. Takže mě můj doktor neposlal do nemocnice a že přirozený porod je možný. Takže jsme čekali jestli se to rozběhne samo. Porodila jsem přirozeně, den před termínem zdravého chlapečka Viktorka, 3860g a 50 cm, bez komplikací, od přijetí do porodnice za 3 hodiny. Takže placenta se může vytáhnout i když už doktoři tomu nedávají šanci. Holky myslím na vás a přeji, ať se vše podaří v co nejlepším scenáři a bez komplikací ![]()
@letenia Ahojda, jj, pamatuju si te z diskuse ![]()
Diky za davku optimismu ![]()
Jsem rada, ze vse dobre dopadlo.
K malemu moc a moc gratuluji!!! At vam prinasi jen samou radost ![]()
@Petka.84 Děkuji. A neboj, všechno dobře dopadne, budu držet palce
. Ti prcci za to stojí. Stačí jeden pohled a my maminky jsme navždy lapeny ![]()
Holky, tak jak je?
Já jsem v nemocnici, začala jse krvácet, placenta za brankou..
, tak snad tu nebudu do února, už ležím skoro týden a podruhý..
, musíme to vydržet..snad se máte líp
![]()