Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
10.11.14 09:56

@Sarec a ty jsi mela nějaký komplikace, než ti na tu placku přišli, nebo ti to zjistili nahodne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
10.11.14 10:07

@Silwia já naštěstí žádné komplikace neměla. Placentu mi zjistila moje dr. na běžné prohlídce asi v 15.tt, ale to mi jen řekla, že nemám nic tahat těžkého a že to zatím je OK, že se to ještě vytáhne. V 20.tt mi to opět potvrdili na 1.screeningu, tak mi už dr. zakázala sex a veškerou fyzickou aktivitu. NO a placenta je stále stejně, nepohla si ani o mm. Takže ani moc už nedoufám, že vy se vytáhla. Přece jenom už zítra začínám 32.tt. Tobě to zjistili jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.11.14 10:42

@Silwia Lezim v Hk, je to tu fajn ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.11.14 10:48

@Sarec Ted maji kolem 2kg, presne nevim. Krome monitoru srdicek se nic moc nedeje, nechavaji me v klidu :-) Domu pousti s vahou 2,2kg, tak to me taky potesili :-))) Jj, pokud se hne, muzu rodit i prirozene.

No, taky koukam. Jeste jsem si ani nezvykla, ze jsem tehotna a uz se to chysta k porodu. Je to mazec, ale tak treba jeste nejaky tyden vydrzime ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.11.14 11:14

@Sarec
Mne zjistili placentu praevii marginalis a k tomu hematom vedle placenty ve 23tt, když jsem v noci dost krvacela. (Nejspíš z pohlavního styku, který jsem mela den před tim krvacenim). Lezela jsem tam asi tyden, tam jsem jeste 2×, ale jen slabe zakrvacela a potom me pustili domu s tim, ze absolutni klid a zadny sex. 9 dni jsem jen ležela a vstávala jen na wc a sprcha, potom jsem začala v noci dost špinit i s krevníma sraženinama, tak jsem jela zase do nemocnice a řekli me, že se placenta vytáhla o více jak půl cm. (nejdriv jsem ji mela 17mm od vnitrni branky, ted ji mam 23.5) a ze se pomalinku odlucuje hematom, ktery byl v prumeru 3cm a pustili me domu. Spinila jsem jeste asi tyden a ted mam klid, příští týden začínám28tt, tak jen doufám, že už tu hrůzu nezaziju, jsem myslela, že to je konec, ale naštěstí malejv pořádku :) no a ještě dodám, že před týdnem jsem byla na kontrole u sveho gynekologa a tam me rekl, že placka je porad 23.5 cm od VB, tak uvidíme 20.11, třeba bude už zase o něco posunuta. A když ne, tak jak rikam, je mne úplne jedno, jak budu rodit, hlavně nnějak tak, aby malej už měl vse vyvinut a nebyly zadne komplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
10.11.14 13:43

Ahoj holky, potřebovala bych trošku poradit. V půli září mi moje gyndr. dělala UZ a v průkazce mám, že placenta nezasahuje do DS. Posledního září jsem byl na 2. screeningu a tam už dr. napsal, že placenta zasahuje do DS. No teď jsem musela na pohotovost a dr. napsal, že placenta zasahuje hluboce do DS k v nitřní brance. Když jsem si tak pročítala různé články a diskuse, tak jsem nabyla dojmu, že se placenta spíš vytáhne, ale já mám pocit, že ta moje spíš klesá :think: Máte s tím některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.11.14 14:20

@jun Ahoj, vitej v klubu. S plackama tu mame zkusenost kazda, ale kazda jsme jina. Vetsinou se do 30tt vytahne. Chce to nesexovat a setrit se. Co ti k tomu rekli doktori? Kolikaty jsi tyden? Me muj dr.od 18tt vyhrozoval potratem a divej, jsem ve 34tt a vypada to i na prirozeny porod ;-)
Hlavu vzhuru!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
10.11.14 14:38

@Petka.84 děkuju za zprávu a držím palce, to by bylo super, pokud by Ti po takovém martýriju vyšel přirozený porod :) Mně k tomu právě dr. na pohotovosti nic neřekl (řešila jsem s ním urologické potíže). Vyčetla jsem to ve zprávě až později. A ke své dr. mám jít až příští týden. Teď jsem 27tt. Mám mít akorát klidový režim a na sex stejně nemám ani pomyšlení :) Kontrolovali Ti pak placentu při každé těhu poradně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.11.14 14:52

@jun Ahoj, vitej :)
taky jsem už někde četla, že je možné, že se placka muže posouvat směrem dolů. A Jak psala Petka, je to hlavně o tom, aby jsi co nejvíce odpočívala a nezvedala nic tezkyho a jasne, ze zadny sex. Jsme ve stejném týdnů koukám. Musíme se psychicky držet, ono to určíte dopadne dobře, když už jsme tak daleko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.11.14 14:55

@jun Jj, kontrolovali mi ji pokazde, vzdy spodnim utz. A diky tomu me i zvali casteji na prohlidky. Za tyden a pul, max.po dvou tydnech. Nenech se odbyt, mas pravo na informace, jen se doktoru ptej. Hele, pisem si to tu vzdy, dulezita je psychika, musis verit. Jako to rikala moje sefova, ver, ale neupinej se ;-) Tydny uz mas krasny, ani se neomrknes a jsi po 30tt a to uz je parada ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
10.11.14 17:11

@Silwia ahoj, děkuju :) Já se snažím nezvedat těžké věci, navíc mimčo tlačí dost dolů a břicho tvrdne, tak většinu domácích prací dělají ostatní (aspoň nějaká výhoda :lol: ) To jsme ráda, že máme společný termín a určitě to zvládnem :hug: Já prcka ukecávám, že musí vydržet aspoň do ledna. Teď ještě ukecat tu placentu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
10.11.14 17:14

@Petka.84 Tak to Ti tím spodním UZ kontrolují i délku čípku, že? Mě to o té placentě napsali po UZ přes břicho. Tím spodem mi právě jenom kontrolovala délku čípku. Ale musím se na všechno gyndr. zeptat. A máš pravdu, psychika je opravdu důležitá, ale už abych byla aspoň ten 30 tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
10.11.14 17:17

@jun a kdy mas presne termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
10.11.14 17:25

@Silwia 7.2. ale budu vážně vděčná za leden ;) A Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.11.14 17:38

@jun ja delala presne to, co nemaji dr.radi - cetla jsem a hledala info na netu :-D Kazdopadne jsem se na netu docetla, ze se pri tomhle problemu nesmi spodni utz delat. Muj dr.mi naopak rekl, ze se to musi, protoze mereni pres bricho je nepresne a spodem ti zmeri jak placku, tak i cipek ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí