Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petka.84 však brzo už budeš jen na vse vzpomínat
tiše ti závidím ty týdny, co už máš zasebou… ale pevne verim, že to taky zdarne, ale s nějakýma překážkáma zvládneme tady vsichni ![]()
@Silwia počkej jak překročíme 30tt, to už budem klidnější ![]()
@Petka.84 tak to chápu, že musí být otrava ![]()
Holky a vážně to stojí pak zato. Já měla minulé těhu tak nějak na pendrek, porod taky nic moc, ale když se na malého dívám, tak jsem šťastná a taky trochu na sebe pyšná ![]()
Tak nechci strašit, ale previa vubec neni legrace, ležela jsem poslední 2 měsíce u apolináře, a neustále mě strašily, že to hodně krvácí pokud začne. Nakonec jsem to zvládla do 38 tydne(což jsi myslim že bylo moc dlouho) a nakonec císař a u mě bohužel i hysterektomie.Tak držim moc palce a opatrujte se.
@mazlikR Jejda 2 měsíce? To si teď ani nedokážu představit
A to Ti zjistili na UZ ve 32tt? Mrzí mě ta hysterektomie, ale doufám, že je mimčo v pořádku
@jun píše:
@mazlikR Jejda 2 měsíce? To si teď ani nedokážu představitA to Ti zjistili na UZ ve 32tt? Mrzí mě ta hysterektomie, ale doufám, že je mimčo v pořádku
Nene vědelo se to brzo a čekalo jestli se nějak nevytáhne, ale nestalo se. Měla jsem jí na přední stěně tak smula. Mimčo je naprosto oka všechno mi to vynahradilo:-).Nechci strašit ![]()
@mazlikR Tak to jsem ráda, to je nejdůležitější
A na té přední stěně je to horší?
@jun píše:
@mazlikR Tak to jsem ráda, to je nejdůležitějšíA na té přední stěně je to horší?
Nevím, to mám já, na přední stěně
![]()
Holky, jak tak koukám, tak jsem nějaká světlá výjimka, že jsem nebyla hospitalizovaná (ťuk ťuk) a ani jsem neměla krvácení a to mám placentu centralis a nijak se moc nešetřím, tahám skoro 16kg syna a občas proběhne i sex.
Tam snad jsem to teď nezakřikla. ![]()
@enny3 Aha, já ji mám právě na zadní, tak nevím co od ní čekat ![]()
@Sarec néééé všechno bude v pořádku, žádné hospitalizace, žádné krvácení, jenom děti a nejlíp v termínu ![]()
Tak přední by měla být horší, nevim jestli leží v cestě řezu, ale vim že je nebezpečná tím že jak miminko sestupuje, tak na ní vlastně tlačí a tim hrozí to krvácení, Snad jsem to nepopletla.
Ale holky v klidu, já ležela, ale neměla jsem za celou dobu problém až pak porod, ale to je u každého jiné.
@jun taky ji mam na zadní straně. Je jedno jestli na přední nebo na zadní, ani jedna není dobra. Přední je větší pravděpodobnost, že se vytahne, ale pokud ne a musíš na císaře, tak je zase koplikovanejsi ji odstranit než na zadní straně.
@Sarec ses asi jedna z mála, že takové komplikace nemá, a bud za ne vděčna
taky bych to tak chtěla mit, ale muže byt i hůř, takže jsem vděčna za to, co momentálne je ![]()
@mazlikR to jsi tu placentu mela asi prirostrou, co??? Že ti museli udělat hysterektomii? Jinak se většinou nedela, i když hodně krvacis. A to myslím, že ani jedna z nás ji prirostrou nemáme. Jinak Samozrejme mne mrzí, že jsi to mela tak komplikovane, ale zase když máš v pořádku děťátko, tak to asi nahradí ![]()
@Silwia píše:
@jun taky ji mam na zadní straně. Je jedno jestli na přední nebo na zadní, ani jedna není dobra. Přední je větší pravděpodobnost, že se vytahne, ale pokud ne a musíš na císaře, tak je zase koplikovanejsi ji odstranit než na zadní straně.@Sarec ses asi jedna z mála, že takové komplikace nemá, a bud za ne vděčna
@mazlikR to jsi tu placentu mela asi prirostrou, co??? Že ti museli udělat hysterektomii? Jinak se většinou nedela, i když hodně krvacis. A to myslím, že ani jedna z nás ji prirostrou nemáme. Jinak Samozrejme mne mrzí, že jsi to mela tak komplikovane, ale zase když máš v pořádku děťátko, tak to asi nahradítaky bych to tak chtěla mit, ale muže byt i hůř, takže jsem vděčna za to, co momentálne je
Měla, to se zjistilo až při porodu, ale tak jsem kapku starší a mám dvě děti, takže to taková tragedie neni, ale zpětně jsem to od začíátku zlehčovala a vtipkovala, že pokud bych třeba začala krvácet, tak si zavolám sanitku a ještě se vysprchuju a tak a ve finále to byl docela fičák:-)
@mazlikR hmm, ono se to rika, že pokud je prirostla, tak hrozí hysterektomie, ale jen v případech, že jsou komplikace krvácení. Me se už malinko vytáhla, tak si jsem jista, že ji naštěstí prirostlou nemam… proto by se melo dělat u takových případech porod dříve CR než čekat na to co se stalo u tebe. Ale je to jen moje teorie a co si ještě pamatuji z vejsky