Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sarec jůů, tak to na Tebe a mimi budeme myslet
Mně se dneska v noci zdálo, že jsem byla v nemocnici a tam mi zjistili, že se placenta posunula výš, joo a pustili mě domů 24.12., už z toho asi blbnu ![]()
@Silwia a kolikátého máš ten UZ?
@jun mam kontrolu 4.12 to je myslím čtvrtek, a to už budu začínat 31 tt ![]()
@Silwia já jdu 2.12. tak doufám, že budeme mít úspěšný týden. 31tt už je paráda ![]()
Ahoj holky, tak jak jste na tom? Vse zvládáte?
Petka se ještě neozvala, zajímalo by me, jestli už neporodila nebo jestli jsou porad 3 v 1 ![]()
Ahoj holky, tak i já mám bohužel tuto diagnózu
Ve 12. tt mi na utz doktor řekl, že placenta nasedá nízko, z toho jsem si ještě nic nedělala, ale na utz ve 20. tt je to náběh na PP centralis, viz příloha
Naštěstí jsem zatím neměla žádné problémy, špinění, krvácení, nic. Tak snad to tak bude aspoň pokračovat, když už se nedejbože placenta nevytáhne.. Ale tak ještě mám čas, tak se uvidí, nebývá než čekat. To víte samy
Objednala jsem se i na utz do Gennetu (10.12.), ať mám názor i jiného doktora. Jinak mám doma 2,5 letého syna (těhotenství i porod bez komplikací, no vlastně porod byl nakonec s VEXem). Tak nám všem držím palce, ať to dobře dopadne a dočkáme se těch svých drobečků ![]()
@lutsina Ahoj, moc mě mrzí Tvoje diagnoza
Ale jinak jsem se dočetla, že je mimčo v pořádku, tak to je hlavní. Do dalšího UZ se třeba stane malý zázrak a placenta se posune. Držím Ti moc moc palce, hlavně bez dalších problémů ![]()
@lutsina Ahoj, mas ještě kupu času, určíte se ti vytahne
me se začala vytahovat az v 26tt a ted začínám 30 tt… spis bych ti doporučovala byt bez sexu, protoze to byl následek mého krvácení a hlavně nic nezvedat těžkého a i když to je fakt těžký, tak byt psychicky v pohodě, to je asi to nejdůležitější… ale jinak verim, že to dopadne dobře ![]()
@jun Jj, mimčo (vypadá to na holčičku:) je v pořádku, aspoň, že už cítím, jak se hýbe
Za zázrak bych byla šťastná, ale uvidíme, díky za podporu ![]()
@Silwia Taky děkuju za útěchu
Bez sexu samozřejmě jsem (to vlastně říkal dr už v tom 12 tt, že bych po styku mohla začít krvácet, tak jsme se krotili už od té doby), i v klidovém režimu (tedy jak synek dovolí:) Asi je dobře, že se to zjistilo takhle brzo. Tedy proto, že vím, abych byla opatrná, pro klid duše bych to raději nevěděla… ![]()
Nicméně jsem v kontaktu s jednou porodní asistentkou, mám se jí ozvat po tom utz v Gennetu a probereme, co a jak dál. Pracuje u Apolináře a je ochotná mi tam zařídit registraci k porodu. Rovnou mi doporučila rodit v nějaké větší porodnici, tak proč ne zrovna tam, kde jsou snad připraveni na vše… ![]()
, @lutsina jak rikam, mas ještě kupu času na vytáhnuti, tak bych se ještě tak nestrachovala ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla od úterý do dnes hospitalizována. Trošku jsem v úterý zašpinila. Dobrý zpráva je, že placenta již není centralis, ale marginalis (ale pořád je jen pár milimetrů od branky), ale co je největš komplikace, tak zjistili, že mi do cest zasahuje pupečník miminka. Tak prý mě nechají ještě 14 dní doma a pak už mě hospitalizují (od 36.tt). Za týden mám jít opět na kontrolu. Ale opravdu jsem nevěřila tomu, že i mně by se placenta vytáhla a ona se fakt pohla, sice ne o moc, asi bych i tak skončila na CS.
@Sarec Ahoj, no pane jo… ze ještě k tomu mas tohle… ale ta placka, no proste nějak me to nepřekvapuje, že se vytahuje, ve většině případů jde prostě nahoru a my můžeme byt jen rádi… mas to za pár, to už vydržíš a bud rada, ze budeš pod dohledem
jako vůbec se nebojím o tebe, vse bude ok. A asi je jedno jak rodiš, v dnešní době to je asi tak půl na půl s výhodami…
Jak rikam, bude to vse v naprostém pořádku, o tom jsem přesvědčena ![]()
@Sarec no téééda, to je mi líto
Ale zase pokud Tě budou hospitalizovat od 36tt, tzn. že císař může být i v 38tt, takže mimčo termínové
Držíme Ti palce, posíláme spoustu energie a určitě nám dávej pravidelné info ![]()
Ahoj holky tak mám za sebou kontrolu, podle UZ by měla být placenta v pořádku, mimčo se otočilo hlavičkou dolů, já jsem z toho uplně paf, že by se najednou všechno spravilo
Mám velkou radost a příští týden už nastupuju na mateřskou
Tak snad se už můžu začít pomalu těšit. Moc vám všem držím palce ať to máte taky tak. A dejte vědět jak se vám daří ![]()
@jun tak to jsou super zprávy! Nakonec budeš rodit normálně! ![]()
Já dnes byla u své dr.na kontrole. Já mám placentu pořád blízko branky, cca 2 cm. Ve čtvrtek jdu zase do te rizikové poradny, tak jsem zvědavá, co mi řeknou tentokrát. Moje dr.se totiž dnes strašně Divila, že mě chtějí hospitalizovat, nevidí důvod.
Holky, ta Petka mi dělá starosti, snad jsou všichni ok?! ![]()