Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@enny3 no Já mám placentu zase na zadní. A taky už nechci krvácet, ale to jsem nejspíš krvacela po pohlavnimstyku, kkvůli kterýmu vznikl ještě hematom…
@kamo2601 jako nejvíc se Bojim toho krvácení, když se me to stalo, tak to bylo pro me strašný, dala jsem to psychicky jen tak tak
snad už krvácet nebudu… příští týden na kontrolu, tak me snad doktor řekne Dobrou zprávu, že se aspoň o pár mm vytahne… mam ji na zadní straně, tak to pry leze nahoru hure ![]()
@Silwia na pokoji v HK jsme lezely tri se stejnou diagnozou. Jedna dokonce cekala dvojcatka. Byla hospitalizovana v 26.tt. Temer kazdy druhy den, uderem pulnoci, masivni krvaceni. Nakonec porodila na 28.tt akutnim cisarem. Museli jeste 24.hod cekat a davali ji krevni konzervy, aby toho cisare vubec zvladla. Me stacilo tech 14.dnu k tomu, ze uz jsme to fakt prestala psychicky davat a do toho jsem finalne taky dost „zakrvacela“ ja… Takze misto 38.tt jsem podepsala 37.tt a dala se na modleni. Byly jsme na magneticke rezonanci, specialnich UTZ, 2× denne monitory, jedna doktorka z Pardubice si na me dokonce delala nejakou praci, ohledne placenty a pichani kortikoidu. Presla potom pracovat do Hradce. Bylo to… jak to rict slusne… vysilujici ![]()
Marginalky se fakt vetsinou vytahnou nahoru ![]()
@kamo2601 jezisi, to je fakt psychicky narocny pro každou, ktere se to stane… ![]()
Tak ti dam příští týden vědět, jak jsem na tom, ale pevne doufám v Dobrý konec…
a ta holčina, co porodila v 28tt, jak to dopadlo?
@kamo2601 píše:
@Silwia na pokoji v HK jsme lezely tri se stejnou diagnozou. Jedna dokonce cekala dvojcatka. Byla hospitalizovana v 26.tt. Temer kazdy druhy den, uderem pulnoci, masivni krvaceni. Nakonec porodila na 28.tt akutnim cisarem. Museli jeste 24.hod cekat a davali ji krevni konzervy, aby toho cisare vubec zvladla. Me stacilo tech 14.dnu k tomu, ze uz jsme to fakt prestala psychicky davat a do toho jsem finalne taky dost „zakrvacela“ ja… Takze misto 38.tt jsem podepsala 37.tt a dala se na modleni. Byly jsme na magneticke rezonanci, specialnich UTZ, 2× denne monitory, jedna doktorka z Pardubice si na me dokonce delala nejakou praci, ohledne placenty a pichani kortikoidu. Presla potom pracovat do Hradce. Bylo to… jak to rict slusne… vysilujici
Marginalky se fakt vetsinou vytahnou nahoru
A ty máš už mimi venku? Nemáš metřík, tak nic nevím, víš
![]()
U nás jedna 23 tt zkrácený čípek a placenta mebranacea- všude po děloze, ale tenká, taky císař bude a do 36 tt možná spíš až do porodu v nemocnici, chudák a druhá 34 tt zkrácený čípek, ale porodila až teď, někdy asi 37 nebo 38 tt a poprvý dvě s hematomem- jedna 12 tt a druhá 9 tt, tu co byla ve 12 tt vídám často, ta už je v pohodě, druhá nevím ![]()
A přesně takovýho krvácení se bojím, doufám, že už to bude u všech ok ![]()
@Silwia dopadlo to dobre
Doktori v HK caruji
a miminkum se nakonec darilo i v perinatologickem centrumu. Jiste problemy tam pochopitelne byly, ale dnes jsou jim 2.roky a maji se cile k svetu ![]()
Ta marginalka se ti urcite zvedne, neboj ![]()
@enny3 … dcera se narodila 24.10.2012, uz jsme oslavily druhy rok
Nakonec dopadla planovana sekce zcela bez problemu, klasickej cisar. U me hrozilo, ze placenta prirostla k deloze, aspon magneticka rezonance to potvrdila, tudiz mohla nasledovat hysterektomie. Ale vse dopadlo dobre, zadne komplikace. Z tech tri, co jsme lezely na pokoji, jsem byla jedina ok. A to meli doktori ze me nejvetsi strach
Na sale jsem mela 15.lidi
Ale konec dobry, vsechno dobre. Ale z druheho ditete jsem vylecena
Stale moc zive vzpominky.
A ty mas placentu centralis? A v kolikatem tydnu jsi? Lezis v nemaku, jsem pochopila… Drz se
![]()
@Petka.84 zdravim, jak u tebe? Nepises, „nevolas“, ze ty nekoho mas
Doufam, ze stale 3v1 ![]()
@kamo2601 píše:
@enny3 … dcera se narodila 24.10.2012, uz jsme oslavily druhy rokNakonec dopadla planovana sekce zcela bez problemu, klasickej cisar. U me hrozilo, ze placenta prirostla k deloze, aspon magneticka rezonance to potvrdila, tudiz mohla nasledovat hysterektomie. Ale vse dopadlo dobre, zadne komplikace. Z tech tri, co jsme lezely na pokoji, jsem byla jedina ok. A to meli doktori ze me nejvetsi strach
Na sale jsem mela 15.lidi
Ale konec dobry, vsechno dobre. Ale z druheho ditete jsem vylecena
Stale moc zive vzpominky.
A ty mas placentu centralis? A v kolikatem tydnu jsi? Lezis v nemaku, jsem pochopila… Drz se![]()
Nene mám taky dceru, jsem doma..ukecala jsem je
, mám marginalis, na přední stěně, taky m tvrděj, že může být přirostlá..já taky druhý nechtěla dlouho..první porod byl šílený, těhotenství bylo normální..teď je to od začátku průšvih…tohle vědět, tak do toho snad nejdu..
Neboj, druhý budeš mít určitě v pohodě ![]()
@enny3 … moje tehotenstvi jeden velkej pruser a to nepocitam tu placentu, kdy jsem od 25.tt lezela v nemaku. Cele tehotenstvi bylo hodne zle obdobi. Doktor se divil, ze jsem to vubec dala a nepotratila v prvnim trimestru. Ale pry holcicky jsou na to lepsi, vetsi bojovnice
Do druhyho fakt nejdu ![]()
A ty jsi v kolikatem tydnu?
Ahoj Holky, tak další týden před námi, celkem to utika ![]()
Jak jste na tom?
@Petka.84 jak jsi na tom pořád 3 v 1???
@Silwia Ahojky, tak já začínám nový týden s antibiotikama
Na další UZ mám přijít začátkem prosince, tak snad bude všechno v pořádku a placenta bude hezky na svém místě…nejlíp někde u krku ![]()
@jun a tak ji máš pořád tam, jako minule?? Zadna změna? Já jdu ve čtvrtek, tak už se nemůžu dočkat, co mne rekne
@Silwia To právě nevím. Dr. říkala, že další UZ bude až příště. A taky vzpomínala to, co tady už bylo psáno, že se může ještě vytáhnout. Pro mě je teď nejdůležitější přeléčit ten zánět a pak se vrhnu na tu placentu
Držím palce na čtvrtek ![]()
Ahoj holky, já byla dnes na kontrole. Tak miminko má 2135g, už je to macík, placenta je stále na stejném místě, tj. přes vnitřní branku. Už mi dala doporučení do té rizikovky, jdu tam 27.11. Já pořád doufám, že mě nehospitalizují, že tam budu docházet jen na kontroly a domluví se pak jen CS, ale asi to tak běžně nechodí, co?
@jun ať jsi brzy zdravá! Taky jsem nějaká nachcípaná, kašlu, ale není to nic hrozného. Hehe, placenta až u krku mě pobavila! ![]()
@kamo2601 to jsi měla teda náročné těhotenství! Já naštěstí obě těhotenství OK, jen u prvního jsem rodila koncem pánevním a tentokrát zase řeším tu placentu. Jinak ani nevím, že jsem těhotná.