Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
3.12.14 21:29

@jun tak supeeer… jsem ráda za tebe. Já jdu na kontrolu zítra, tak budu taky doufat zase v lepší zprávy, i když už z minule návštěvy jsem mela radost :)

@Sarec Ahoj… a tak to ji nemáš zase tak blízko od VB muže to byt daleko horší ;) tak uvidíš a co ten pupecnik, co ti na to řekla tvoje Dr?
Taky mám o Petku starosti :( snad je vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
4.12.14 00:16

Ahoj holky, vzpomnela jsem si na Petku, jestli uz nahodou nema kluky u sebe az adne. Prispivala jsem ze zacatku diskuze. Mela jsem marginalis, cca necely centak od VB. V 32tt jsem si se spinenim polezela tyden v nemocnici, plus mi zastavovali kontrakce. No dopadlo to na vybornou, nakonec se vytahla na 4 cm a rodila jsem den pred terminem prirozene bez komplikaci. A vytahla se mi az po 34tt. Dneska ma maly skro 2mesice a je to moje zlaticko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
4.12.14 09:09

@Silwia Díky, dneska na Tebe budu myslet ;)

@letenia to je super, že je naděje, že se vytáhne i později a gratuluji k pohodovému porodu a zdravému mimču :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.12.14 10:53

Tak holky po dnešní kontrole je dle Dr. Už vse tak jak má byt a Já budu moct rodit normalne. Sice je ještě niz než bývá zvykem, ale říkal, že už se to nepoklada za vcestne luzko :dance: jinak malej už vazi 1.5kg a za necelých 14dnu už budeme psát mateřskou :D
když si vzpomenu, jak me ve 22tt hrozil potratem a dneska me rekl ze už se blížíme ke konci :dance: tak se už tesim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
4.12.14 11:31

@Silwia paráda, těším se s Tebou :potlesk: Vidím, že to máme pořád hodně podobné, ale abych se malounko odlišovala, tak na mateřskou nastupuju příští týden :D Já teda bohužel váhový odhad neznám, jenom vím, že je prcošek zase o týden větší, takže termínově 1.2. Ale je mi jasné, že si mimčo udělá vše po svém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
4.12.14 13:23
@Silwia píše:
Tak holky po dnešní kontrole je dle Dr. Už vse tak jak má byt a Já budu moct rodit normalne. Sice je ještě niz než bývá zvykem, ale říkal, že už se to nepoklada za vcestne luzko :dance: jinak malej už vazi 1.5kg a za necelých 14dnu už budeme psát mateřskou :D
když si vzpomenu, jak me ve 22tt hrozil potratem a dneska me rekl ze už se blížíme ke konci :dance: tak se už tesim…

Super zlato, gratuluju, já jdu za týden, tak jsem zvědavá, kolik bude mít :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.12.14 14:37

@enny3 budu na tebe myslet ;) ale verim, že aby jsi nekazila partu, tak taky přineses dobre zprávy :D

@jun tak pak dej vědět, kolik vazite, ale jelikož jsi o více jak týden napřed, tak nejspíš budete ne tom nejspíš lépe, přesnou váhu nám řekl že je kolem 1480 g tak jsme to zaokrouhlili :) jo a má přes 30cm ale nevím presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
4.12.14 20:07

Holky, tak jsem dnes byla v rizikové poradně. Tak nález pořád stejný, placenta převážně na zadní straně, ale spodní cíp cca 5 mm od branky a klička pupečníku stále pod hlavičkou miminka. Prý je to časovaná bomba, za 14dní už mě hospitalizují, pokud se nic nezmění. Císař v 38.tt, což by vycházelo mezi svátky. Jinak mimčo odpovídá 35+4, takže o týden více, váží 2500. Jsem ráda, že se ta hospitalizace posunula o týden. Na Vánoce mě prý pustí domů. Píšu z mobilu, tak se omlouvám, že nebudu reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
5.12.14 11:21

@Silwia Naše dr. bohužel odhad váhy nedělá :? Ale to, že je mimčo větší, je podobné jako u prvního syna a ten měl porodní váhu 3720g. Klidně bych rodila o půl kg lehčí mimi :lol: Néééé, jsem hlavně ráda, že je všechno v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
5.12.14 11:23

@Sarec Jeeej, tak to na vás budeme moc moc moc myslet, ať se všechno podaří tak jak má :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
5.12.14 12:37

@Sarec Jj, přidávám se k Jun. Určite to dopadne tak jak má :) ale už bych si z toho tak hlavu nelamala, jsi už v tak pokročilém tt, že by to bylo už v podstatě v pořádku, Samozrejme čim dele vydržíte 2 v 1 bude to dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
5.12.14 19:19
@Sarec píše:
Holky, tak jsem dnes byla v rizikové poradně. Tak nález pořád stejný, placenta převážně na zadní straně, ale spodní cíp cca 5 mm od branky a klička pupečníku stále pod hlavičkou miminka. Prý je to časovaná bomba, za 14dní už mě hospitalizují, pokud se nic nezmění. Císař v 38.tt, což by vycházelo mezi svátky. Jinak mimčo odpovídá 35+4, takže o týden více, váží 2500. Jsem ráda, že se ta hospitalizace posunula o týden. Na Vánoce mě prý pustí domů. Píšu z mobilu, tak se omlouvám, že nebudu reagovat.

No vidíš, super, přidávám se k holkám a neboj moje dcera se v 35 tt narodila a měla 2500 g a je naprosto ok :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.12.14 15:57

Ahoj holky, omluva, ze rusim..mam taky placenta praevia centralis, ted jsem trosku zakrvacela v 30tt, tak odpocivam na rizikovym a je nas tu samosebou vic s touhle „komplikaci“, tak by nas zajimalo asi vsechno ohledne porodu..treba jestli opravdu nejcastejsi plan je 34tt+ hospitalizace (pokud nejsou komplikace pred tim) a 36tt+ CS? Zaroven pokud jste rodily v tom 36tt, tak jakou porodni vahu mely vase deti a jestli vam pred tim planovanym CS dali kortikoidy..jestli jste meli mimi v inkubosich..potazmo jestli se u nektere z vas az pri samotnem CS prislo na vrustani (treba do jizvy po starem CS)..zkratka jestli jste zazily jesre nejaky komplikace a nezajimavy asi neni kde jste rodily..budu/budeme vdecny za jakykoli info z konce vaseho tehu, diky, siska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.12.14 18:26

@siskaborova s centralni placentou jsem lezela temer od 25.tt. Zakrvacela jsem celkem 3×. V 25.tt to bylo jen spineni, v 29.tt to uz byl hucak a nakonec tyden pred planovanym cisarem v 36.tt, taky hucak. Vse jsem ustala do planovaneho cisare v 37.tt. Opravdu se nejcasteji hospitalizuje od toho 34.tt a planujese se sekce kolem 36.tt - 38.tt. Odhadni porodni vahu nam (rodila jsem v Hradci Kralove) delali temer kazdy tyden, dle UZ. Kazdy den monitory, jednou jsem absolbovala magneticou rezonanci, aby se zjistilo jestli placenta prirusta k deloze a taky nam hlidali krevni obraz. Byli na nas ve spitale opravdu pripraveni!!! Kortikoidy mi pichli okamzite v 29.tt, po druhem zakrvaceni. Dcera se narodila na 37.tt a jeji porodni vaha byla 2600 a 50.cm. V inkubiku byla pouze dva dny a za 6.dnu jsme sly domu :-) Centralni placenta neni zadna sranda. Vetsinou se uz nevytahne, ale i zazraky se deji. Holky tady na diskuzi jsou v ocekavani, tak uvidite s jakymi informacemi prijdou oni. Hlavu vzhuru a pekne odpocivejte. Pokud by vas jeste neco zajimalo, dejte vedet. Ciao :-) a plackam zdar :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.12.14 20:50

@kamo2601 dekuju ti velmi za sdileni shrnuti, koukam, ze sis taky uzila..my mame tady obe doma uz deticky, tak to neni uplne easy..uvidime jak se vse vyvrbi..vzhledem k tomu, ze kolegyni, ktera ani nezakrvacela a uz tu tedy preventivne lezi a ceka na toho CS v 36tt..a tvrdi ji, ze ji budou pichat kortikoidy (prooc v 36tt?!?), tak trosku sondujeme jak na to v Motole prisli :roll:
Jinak teda ja mam podezreni na vrustani placky do jizvy po cisari, ovsem neprokazane zatim ani UZ ani MR..a naopak kolegyni nasli na UZ nejakou „podezrele uplacirovanou cevu“, a pritom ji na MR ti sami doktori ani neposilaji..no prasatko laicke, aby se v tom vyznalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí