Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jun tak supeeer… jsem ráda za tebe. Já jdu na kontrolu zítra, tak budu taky doufat zase v lepší zprávy, i když už z minule návštěvy jsem mela radost ![]()
@Sarec Ahoj… a tak to ji nemáš zase tak blízko od VB muže to byt daleko horší
tak uvidíš a co ten pupecnik, co ti na to řekla tvoje Dr?
Taky mám o Petku starosti
snad je vse ok
Ahoj holky, vzpomnela jsem si na Petku, jestli uz nahodou nema kluky u sebe az adne. Prispivala jsem ze zacatku diskuze. Mela jsem marginalis, cca necely centak od VB. V 32tt jsem si se spinenim polezela tyden v nemocnici, plus mi zastavovali kontrakce. No dopadlo to na vybornou, nakonec se vytahla na 4 cm a rodila jsem den pred terminem prirozene bez komplikaci. A vytahla se mi az po 34tt. Dneska ma maly skro 2mesice a je to moje zlaticko.
@Silwia Díky, dneska na Tebe budu myslet ![]()
@letenia to je super, že je naděje, že se vytáhne i později a gratuluji k pohodovému porodu a zdravému mimču ![]()
Tak holky po dnešní kontrole je dle Dr. Už vse tak jak má byt a Já budu moct rodit normalne. Sice je ještě niz než bývá zvykem, ale říkal, že už se to nepoklada za vcestne luzko
jinak malej už vazi 1.5kg a za necelých 14dnu už budeme psát mateřskou ![]()
když si vzpomenu, jak me ve 22tt hrozil potratem a dneska me rekl ze už se blížíme ke konci
tak se už tesim…
@Silwia paráda, těším se s Tebou
Vidím, že to máme pořád hodně podobné, ale abych se malounko odlišovala, tak na mateřskou nastupuju příští týden
Já teda bohužel váhový odhad neznám, jenom vím, že je prcošek zase o týden větší, takže termínově 1.2. Ale je mi jasné, že si mimčo udělá vše po svém ![]()
@Silwia píše:
Tak holky po dnešní kontrole je dle Dr. Už vse tak jak má byt a Já budu moct rodit normalne. Sice je ještě niz než bývá zvykem, ale říkal, že už se to nepoklada za vcestne luzkojinak malej už vazi 1.5kg a za necelých 14dnu už budeme psát mateřskou
když si vzpomenu, jak me ve 22tt hrozil potratem a dneska me rekl ze už se blížíme ke koncitak se už tesim…
Super zlato, gratuluju, já jdu za týden, tak jsem zvědavá, kolik bude mít ![]()
@enny3 budu na tebe myslet
ale verim, že aby jsi nekazila partu, tak taky přineses dobre zprávy ![]()
@jun tak pak dej vědět, kolik vazite, ale jelikož jsi o více jak týden napřed, tak nejspíš budete ne tom nejspíš lépe, přesnou váhu nám řekl že je kolem 1480 g tak jsme to zaokrouhlili
jo a má přes 30cm ale nevím presne
Holky, tak jsem dnes byla v rizikové poradně. Tak nález pořád stejný, placenta převážně na zadní straně, ale spodní cíp cca 5 mm od branky a klička pupečníku stále pod hlavičkou miminka. Prý je to časovaná bomba, za 14dní už mě hospitalizují, pokud se nic nezmění. Císař v 38.tt, což by vycházelo mezi svátky. Jinak mimčo odpovídá 35+4, takže o týden více, váží 2500. Jsem ráda, že se ta hospitalizace posunula o týden. Na Vánoce mě prý pustí domů. Píšu z mobilu, tak se omlouvám, že nebudu reagovat.
@Silwia Naše dr. bohužel odhad váhy nedělá
Ale to, že je mimčo větší, je podobné jako u prvního syna a ten měl porodní váhu 3720g. Klidně bych rodila o půl kg lehčí mimi
Néééé, jsem hlavně ráda, že je všechno v pořádku ![]()
@Sarec Jeeej, tak to na vás budeme moc moc moc myslet, ať se všechno podaří tak jak má
![]()
@Sarec Jj, přidávám se k Jun. Určite to dopadne tak jak má
ale už bych si z toho tak hlavu nelamala, jsi už v tak pokročilém tt, že by to bylo už v podstatě v pořádku, Samozrejme čim dele vydržíte 2 v 1 bude to dobre ![]()
@Sarec píše:
Holky, tak jsem dnes byla v rizikové poradně. Tak nález pořád stejný, placenta převážně na zadní straně, ale spodní cíp cca 5 mm od branky a klička pupečníku stále pod hlavičkou miminka. Prý je to časovaná bomba, za 14dní už mě hospitalizují, pokud se nic nezmění. Císař v 38.tt, což by vycházelo mezi svátky. Jinak mimčo odpovídá 35+4, takže o týden více, váží 2500. Jsem ráda, že se ta hospitalizace posunula o týden. Na Vánoce mě prý pustí domů. Píšu z mobilu, tak se omlouvám, že nebudu reagovat.
No vidíš, super, přidávám se k holkám a neboj moje dcera se v 35 tt narodila a měla 2500 g a je naprosto ok
![]()
Ahoj holky, omluva, ze rusim..mam taky placenta praevia centralis, ted jsem trosku zakrvacela v 30tt, tak odpocivam na rizikovym a je nas tu samosebou vic s touhle „komplikaci“, tak by nas zajimalo asi vsechno ohledne porodu..treba jestli opravdu nejcastejsi plan je 34tt+ hospitalizace (pokud nejsou komplikace pred tim) a 36tt+ CS? Zaroven pokud jste rodily v tom 36tt, tak jakou porodni vahu mely vase deti a jestli vam pred tim planovanym CS dali kortikoidy..jestli jste meli mimi v inkubosich..potazmo jestli se u nektere z vas az pri samotnem CS prislo na vrustani (treba do jizvy po starem CS)..zkratka jestli jste zazily jesre nejaky komplikace a nezajimavy asi neni kde jste rodily..budu/budeme vdecny za jakykoli info z konce vaseho tehu, diky, siska
@siskaborova s centralni placentou jsem lezela temer od 25.tt. Zakrvacela jsem celkem 3×. V 25.tt to bylo jen spineni, v 29.tt to uz byl hucak a nakonec tyden pred planovanym cisarem v 36.tt, taky hucak. Vse jsem ustala do planovaneho cisare v 37.tt. Opravdu se nejcasteji hospitalizuje od toho 34.tt a planujese se sekce kolem 36.tt - 38.tt. Odhadni porodni vahu nam (rodila jsem v Hradci Kralove) delali temer kazdy tyden, dle UZ. Kazdy den monitory, jednou jsem absolbovala magneticou rezonanci, aby se zjistilo jestli placenta prirusta k deloze a taky nam hlidali krevni obraz. Byli na nas ve spitale opravdu pripraveni!!! Kortikoidy mi pichli okamzite v 29.tt, po druhem zakrvaceni. Dcera se narodila na 37.tt a jeji porodni vaha byla 2600 a 50.cm. V inkubiku byla pouze dva dny a za 6.dnu jsme sly domu
Centralni placenta neni zadna sranda. Vetsinou se uz nevytahne, ale i zazraky se deji. Holky tady na diskuzi jsou v ocekavani, tak uvidite s jakymi informacemi prijdou oni. Hlavu vzhuru a pekne odpocivejte. Pokud by vas jeste neco zajimalo, dejte vedet. Ciao
a plackam zdar ![]()
@kamo2601 dekuju ti velmi za sdileni shrnuti, koukam, ze sis taky uzila..my mame tady obe doma uz deticky, tak to neni uplne easy..uvidime jak se vse vyvrbi..vzhledem k tomu, ze kolegyni, ktera ani nezakrvacela a uz tu tedy preventivne lezi a ceka na toho CS v 36tt..a tvrdi ji, ze ji budou pichat kortikoidy (prooc v 36tt?!?), tak trosku sondujeme jak na to v Motole prisli ![]()
Jinak teda ja mam podezreni na vrustani placky do jizvy po cisari, ovsem neprokazane zatim ani UZ ani MR..a naopak kolegyni nasli na UZ nejakou „podezrele uplacirovanou cevu“, a pritom ji na MR ti sami doktori ani neposilaji..no prasatko laicke, aby se v tom vyznalo..