Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sarec tak jak jste na tom? Moc na Vas myslím, snad už jste doma a uživate si ![]()
@Silwia Ahojky, v sobotu nás pustili. Malý se narodil 30.12.s mírami 3690g a 50 cm, tak kdyby byl v termínu, tak by ty 4kg asi měl.
Vše proběhlo bez komplikací, placenta přirostlá naštěstí nebyla a zašitá jsem byla taky rychle. Měla jsem epidural, 24h jsem musela ležet, no a druhý den už jsem vstala-docela síla. Ale už to máme za sebou a užívám si miminko. ![]()
@Sarec píše:
@Silwia Ahojky, v sobotu nás pustili. Malý se narodil 30.12.s mírami 3690g a 50 cm, tak kdyby byl v termínu, tak by ty 4kg asi měl.Vše proběhlo bez komplikací, placenta přirostlá naštěstí nebyla a zašitá jsem byla taky rychle. Měla jsem epidural, 24h jsem musela ležet, no a druhý den už jsem vstala-docela síla. Ale už to máme za sebou a užívám si miminko.
Ahooooooooj
supeeeeeer mooooooc gratuluju
to je teda cvalík
, jak se vlasntě jmenuje? ![]()
@Sarec jeeeee, tak to moc gratuluji…
to jo, to by měl určíte 4kg
a jak po císaři, mas velký bolesti?
@Sarec gratuluji k miminku
Takové míry bych si u porodu přála ![]()
Ahojky takže od 19.1. tj. od 35+4tt budu až do porodu hospitalizována prý raději preventivně, tak to nevím co tam budu dělat… nutdit se…
@k.vystavelova23 to prezijes, nic jinýho ti nezbývá
uteče to jako voda a třeba budeš rodit o něco dřív
Já už začínám 36 tt a spis se už tesim, az bude malej venku
ještě ani nevím, jestli půjdu na císaře nebo normos. Ale tak snad me to už řekne ted ve středu ![]()
@Silwia píše:
@k.vystavelova23 to prezijes, nic jinýho ti nezbýváuteče to jako voda a třeba budeš rodit o něco dřív
Já už začínám 36 tt a spis se už tesim, az bude malej venku
ještě ani nevím, jestli půjdu na císaře nebo normos. Ale tak snad me to už řekne ted ve středu
Jo to jsme na to stejně, já to taky nevím, čekám na konečný verdikt, jestli bude muset být císař nebo ne
![]()
@k.vystavelova23 Držíme palce, naber si hromadu knih, noťas a užívej si lenošení, protože pak už to nepůjde ![]()
@Silwia mně dr císaře od posledního UZ ani nezmínila, tak počítám s přirozeným porodem. Ale řeším i cukrovku a ten její přístup mi přijde takový laxní. No snad je a bude všechno OK ![]()
@jun tak me by se Dr. Asi taky nezminil o cisari, kdybych se ho nezeptala a on me odpověděl, že je ještě kupu času na to aby me říkal jasný věci, ale ze to zatím vypadá na císaře, tak uvidíme ted jdu ve středu na kontrolu, bude mne dělat odběr na přítomnost toho streptokoka, tak uvidíme
ale jak už jsem říkala jsem už ve 36 tt, malej má vic jak 2.5kg, tak už jsem klidnější a vím, že kdybych musela jít ted, tak už to malej zvládne a ani by nemusel byt v inkubátoru ![]()
@Silwia píše:
@jun tak me by se Dr. Asi taky nezminil o cisari, kdybych se ho nezeptala a on me odpověděl, že je ještě kupu času na to aby me říkal jasný věci, ale ze to zatím vypadá na císaře, tak uvidíme ted jdu ve středu na kontrolu, bude mne dělat odběr na přítomnost toho streptokoka, tak uvidímeale jak už jsem říkala jsem už ve 36 tt, malej má vic jak 2.5kg, tak už jsem klidnější a vím, že kdybych musela jít ted, tak už to malej zvládne a ani by nemusel byt v inkubátoru
No mě říkali taky, že ještě kupa času..že se uvidí nabrali mi teď taky streptokoka a akorát můj malej ve 35 tt má asi tak 1800 g, takže by do inkubátoru musel..
![]()
@enny3 tak když má ten tvůj kolem 1800g to je určíte tim, ze jsi malinka a hubenounka, že?
Já totiž nejsem žádný hubenourek a s přítelem jsme vysoký chlap má 195cm a Já 174cm, takže nás bude asi peknej chlapak ![]()
@Silwia píše:
@enny3 tak když má ten tvůj kolem 1800g to je určíte tim, ze jsi malinka a hubenounka, že?Já totiž nejsem žádný hubenourek a s přítelem jsme vysoký chlap má 195cm a Já 174cm, takže nás bude asi peknej chlapak
Jj, taky si myslím ![]()
No tak po dnešní kontrole nejsem vůbec moudra
jsem myslela, že me řekne jak s tim císařem a vůbec se o tom nebavil, jen me udělal ten výtěr na toho streptokoka… zatleskal si, že to dotahujeme do zdarneho konce a řekl, že ted už budu chodit každý týden… nic neříkal, že budu rodit nejspíš dřív, žádný komplikace, tlak v pohodě… takže usuzuji, že je asi vse už ok
tak zase poreferuju příští týden po kontrole co dál… ale už začínám 37 tt
což je paráda, az na to ze se sotva nesu, chodit skoro nemůžu, cítím, jak kdyby me někdo poradne do ni kopu a mela ji poradne narazenou
a nemluvim o tom, jak špatne vstávám z postele, muž Me musí pomáhat a už si ze me dela prdelky, že kombajn by měl s semnou už problem ![]()
Už aby to bylo… ![]()