Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klara1234 kdybych ji ale mela prirostlou, tak nebude Frček nahoru, a ani o milimetr se nezvedne. A jak říkáš, když jsou komplikace, tak to hned posílají jinam. Gyndar me rekl, že se s nima musí domluvit a pak se uvidí co a dal… když me budou chtít poslat do HK, tak se nedá nic dělat a pofrcim ![]()
@Silwia Ty komplikace mužou nastat při porodu a do te doby nemusí být nic vydět. Ale to ti nemusím vysvětlovat, když jsi zdravotník. Já jsem dělala instrumentářku na chchirdě a vim, ýže kolikrát to podle nálezů nevypadalo a pak to někdy bylo děsný drama a kolikrát se čekalo, že to nebude jednoduchý a nakonec všechno proběhlo bez komplikací. Ale to ty znáš, určitě. Přeju, ať jsi ten případ, co je bez těch komplikací a všechno proběhne hladce. Já mám deformaci a malých nemocnic se bojím, ale jak oíšu, to je moje pracovní deformace. Drž sea ať všechno dobře dopadne
Ahoj děvčátka… tak včera jsem mela pěkně rusný den i s vecerem
včera ráno mne odešla ta hlenova zátka, tak jsem si říkala, jejej, tak třeba to bude už brzy… nic méně jsem začala cítit podbrisek jako kdybych to mela dostat, ale říkala jsem si to budou jen poslicky, tak jsem raději zavolala Dr. Ten řekl, že mám čekat než me odejde plodovka, nebo kdybych krvacela… a tak jsem čekala celý den… tvrdnuti bříška jsem mela jen občas nic strasnyho, no a večer jdu na návštěvu k rodicum, kteří bydlí vedle ve vchode jdu u nich na wc a cumim a krev, tak si rikam a jejej asi začala zlobit zase placenta. Ještě že jsem mela sbaleno, tak jsem vzala tašku a táta me hned odvezl do nemocnice… měli jste vidět myho chlapa, jak se lekl
byl vic nervni než Já
tak tak me udělali hned křivku malej byl ok a kontrakce nepravidelne. Dr. Mé ještě zkontroloval spodem a ze to není ještě na porod, že jsem otevřena jen na 2 prsty (to už jsem jen lehce spinila) tak jsem šla ještě na UZ, aby zkontroloval placku… a nebudete me to věřit, ale ta blbka se za týden vytáhla o 1.5cm, takže me rekl, že mužů rodit normalne a kdyby byly nějaký komplikace, tak bych šla na císaře… jinak malej meri 48cm a vazi 3 kg presne. Jo a nekrvacela jsem z placenty, ale jak prdelka tlačí dolů na rodidla, tak tam asi praskla céva a bylo to. Tak me rekl Dr. Ať jedu domu a kdybych krvacela vic i s kusama srazenin tak přijet hned nebo kdyby plodovka odtekla tak taky. Jo a řekl, že to bude spíš dřív, protoze malej je už hodně narvanej dole. Tak jsme si oddychla, čekáme doma, co se bude dit dal ![]()
@Silwia Tak se drz. A vsechno at dobre dopadne.At je prcek brzy vporadku na svete
@Silwia tak super, že se placenta vytáhla a můžeš rodit normálně!!!
Tak si užívej poslední dny klidu..
@Silwia tak sláva
myslím, že už dlouho čekat nebudeš. Držím palce ![]()
@Silwia @enny3 @jun Holky, užila, ale fakt je, že bych klidně šla do HK asi i rodit znova. Určitě bych kvůli jedné dr. Hradec celkově nezavrhla, ale už člověk ví, na co si dát pozor
Máme už přes 4kg, oba čile k světu a jsou úplně boží. Takže víc neřeším a kdyby náhodou přišlo mimi do třetice, tak se s tím Hradcem poperem
Já bych třeba nikdy nešla do RK ani do Náchoda. Nechci od HK odrazovat, to vůbec, ale teď už jsem hrdina ![]()
Jak vy děvčata?
Ahoj děvčátka moje. Tak po 32 hodinovém maratonu jsme se dnes narodili. Lucas se narodil 37+4 vazi 3040 g a meri 48cm
a k porodu už nikdy vic
jedno staci. Jinak malej je v poradku a Já sice úplne ko, ale taky. Jo a rodila jsem nakonec v RK a super. Takže jenom doporučuji
jo císař nakonec ne a pod dohledem ARO byl porod přirozeny ![]()
@Silwia supeeeer, gratuluji
Jsem ráda, že je malý v pořádku, ale teda 32 hodin
to sis teda musela užít opravdu hodně. Až budeš trošku fit, tak napiš víc. Mějte se krásně a ať malý jenom prospívá ![]()
@Silwia píše:
Ahoj děvčátka moje. Tak po 32 hodinovém maratonu jsme se dnes narodili. Lucas se narodil 37+4 vazi 3040 g a meri 48cma k porodu už nikdy vic
jedno staci. Jinak malej je v poradku a Já sice úplne ko, ale taky. Jo a rodila jsem nakonec v RK a super. Takže jenom doporučuji
jo císař nakonec ne a pod dohledem ARO byl porod přirozeny
No vidíš- supeeeer gratulace, jsi šikulka ![]()
Tak praskla me voda v 6 ráno v neděli… přijela jsem do porodnice skoro bez bolesti a bez známek nějakyho začínajícího porodu. Během celého dne, se me snažili rozpohybovat kontrakce, takže tepla sprcha a balón. Vůbec jsem nebyla otevřena, to byl dost velký problém… porad me dr prostuchoval a večer me už začínali kontrakce asi po 10min otevřena jen na 2 prsty. Celou noc jsem nespala, protoze se kontrakce zkracovali na 5 a potom na 3 minuty. K ránu asi ve 3 hod me dr. Rekl, že pokud se nerozjedu do 7 do rána, tak jdu na vyvolavacku. No a to bych nebyla Já, abych opravdu Na tu vyvolavacku nečekala… takže az v 7 jsem šla na sal kontrakce jako prase ale otevřena jen na 4 prsty. Desnyyyyy, mela jsem takový bolesti a byla jsem tak hotova, že ve 14hod jsem řekla že chci epidural, ani ležet stát nic proste. Tak me ho Pichli to jsem konecne se trochu uvolnila a najednou jsem byla otevřena na 9 prstu a už to šlo jako po másle, malej se narodil za hodinku potom epiduralu
no a to jsem si oddychla. Pak ještě me asi 3× násstrihli, mam 15 stehů jo a ztratila jsem dost krve. Ale máje je moje láska a stalo to za to. A holky, vemte si k porodu chlapa, Já byla ráda, že ho tam mam, obrovska psychicka a fyzicka Pomoc. Malej je hodnej už ví co s prsama a pekne papa jinak porad spinká. Já sice nemůžu sedet, ale to se časem podda ![]()
@Silwia píše:
Tak praskla me voda v 6 ráno v neděli… přijela jsem do porodnice skoro bez bolesti a bez známek nějakyho začínajícího porodu. Během celého dne, se me snažili rozpohybovat kontrakce, takže tepla sprcha a balón. Vůbec jsem nebyla otevřena, to byl dost velký problém… porad me dr prostuchoval a večer me už začínali kontrakce asi po 10min otevřena jen na 2 prsty. Celou noc jsem nespala, protoze se kontrakce zkracovali na 5 a potom na 3 minuty. K ránu asi ve 3 hod me dr. Rekl, že pokud se nerozjedu do 7 do rána, tak jdu na vyvolavacku. No a to bych nebyla Já, abych opravdu Na tu vyvolavacku nečekala… takže az v 7 jsem šla na sal kontrakce jako prase ale otevřena jen na 4 prsty. Desnyyyyy, mela jsem takový bolesti a byla jsem tak hotova, že ve 14hod jsem řekla že chci epidural, ani ležet stát nic proste. Tak me ho Pichli to jsem konecne se trochu uvolnila a najednou jsem byla otevřena na 9 prstu a už to šlo jako po másle, malej se narodil za hodinku potom epiduraluno a to jsem si oddychla. Pak ještě me asi 3× násstrihli, mam 15 stehů jo a ztratila jsem dost krve. Ale máje je moje láska a stalo to za to. A holky, vemte si k porodu chlapa, Já byla ráda, že ho tam mam, obrovska psychicka a fyzicka Pomoc. Malej je hodnej už ví co s prsama a pekne papa jinak porad spinká. Já sice nemůžu sedet, ale to se časem podda
To víš, že se to podá, jsi šikulka a malej nádhernej, epidurál chci taky, zvlášť, když vidím, jak ti to pomohlo a buď v klidu, já měla po dceři 60 stehů..to se zahojí ![]()
@Silwia Bobišek je náááádherný
To je jasné, že to za to stálo. Jsi statečná a šikulka. Ještě jednou veeeeeelká gratulace ![]()
@Silwia Velká gratulace k malýmu! Je moc pěkný. Porod sis teda „užila“. Neboj, za chvíli na to zapomeneš. Mně epidural taky u prvního Hodně pomohl, taky jsem se pomalu otevírala. Tak užívej miminka a přeji brzké uzdravení.
My zatím ok. Jizva už mě nebolí, malej je zlatej. Plně kojím a snad budu i nadale. Dnes má 4 týdny.
@Petka.84 to jsi měla teda divoký porod. Hlavně, že jsou kluci v pořádku a vše dobře dopadlo.