Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jinak jsem byla včera u své dr, ta mi nědělala ani odběry ani ultrazvuk a jelikož mám stále placentu praevia poslala mě 15.12. do rizikové poradny do Pardubic, mám z toho pořád strach. dostala jsem preventivně magnézko. vůbec nevím co vše tam budou dělat…
Jinak nic mě nebolí, jen trochu záda, ale jinak se cítím snad nejlép od začátku těhotenství.
Ahoj holky, já ležím u Apolináře od 35+6 s diagnózou placenta preavia + kličky pupečníku mezi hlavičkou a brankou a čekáme na ukončený 38tt, při problémech jinak sekce hned, ale pediatři fakt ukecali porodníky, ať dřív neřežou - prý je vyšší riziko alergií, astmatu a komplikací u dětí vybavených z dělohy císařem před 38 TT, než když se porod rozjede přirozeně už např. v 36 TT
tak ležim a čekám.
@simona.b. tak to máme úplně stejné dg. Taky mám pl. praevia i ten pupečník pod hlavičkou a brankou. Mě to chtějí dělat už příští týden a to budu 37.tt.
HOLKY, Díky za podporu! Snad to dobře dopadne a do Vánoc mě pustí i s miminkem.
Ja jdu na sekci příští čtvrtek, to budu v 38+0, nebo dřív dle stavu, dneska mi odešla hlenová zátka, tak je možný, že malý půjde na svět s předstihem
tak přeju hodně štěstí a rychlou rekonvalescenci po sekci ![]()
@simona.b. Jůůůj, další vánoční miminko, tak hlavně hodně sil, určitě bude všechno v pořádku
Moc moc držím palce ![]()
Ahoj holky ![]()
tak koukám jaky tady jsou změny a musím říct, že se s miminkama držíte skvěle, jen tak dal ![]()
Já byla v týdnu na kontrole, placenta už 4 cm od VB, hrdlo se neotevira a ani cipek nezkracuje… jen me zacal blbnout tlak, ale rikam si ze kdyz si ho merim doma tak krasny a prijedu k DR. A tlak vyšší než norma. No už jsem v 33tt, tak me říkal, že pořád můžeme zvysit tabletky na TK při nejhorším (což myslím že ne) budeme plánovat narození miminka o něco dříve, ale říkal, že už to doklepeme do terminu… pro me je důležitý, že malej se má dobře, podle toho jaky boule Vidim na brichu a když už jsem v 33tt tak kdyby něco tak už třeba to 37, 38 tt není daleko ![]()
tak se držte děvčátka všichni to dáme ![]()
Holky, nakonec mi toho císaře naplánovali na ukončený 38.tt.(38+0). Placenta je 7mm od branky. Teď jsem byla od pondělí do patku v nemocnici; tak mi udělali zrovna všechna předoperační vyšetření, takže nastupuji 29.12.a cisař 30.12.!
@Silwia taky super zprávy, snad i ten tlak se zlepší! Čím déle miminko vydrží, tím lépe!
@simona.b. tak už máte miminko? Snad jste oba v pořádku..
@Sarec píše:
Holky, nakonec mi toho císaře naplánovali na ukončený 38.tt.(38+0). Placenta je 7mm od branky. Teď jsem byla od pondělí do patku v nemocnici; tak mi udělali zrovna všechna předoperační vyšetření, takže nastupuji 29.12.a cisař 30.12.!
@Silwia taky super zprávy, snad i ten tlak se zlepší! Čím déle miminko vydrží, tím lépe!
@simona.b. tak už máte miminko? Snad jste oba v pořádku..
Ahoj holky, císaře mi naplánovali na 18.12, ale 12.12 mi prdla voda, do 5 minut na sále, celková anestezie a bylo. Teď už jsme doma, malý má 2,5 Kg a 47 cm a já jsem neskutečně šťastná, že to máme za sebou. Kuchli mě ve 22 hodin, v 7 hodin přišla na Jipku sestra, musela jsem si lehnout na bok a zakašlat, aby mi vytáhla dren
strašný, pak vytáhla cévku, pak mi pomohla vstát a už mě valila do sprchy, no bolest šílená, ale dá se to, malýho mi přinesla až okolo 10té hodiny na přiložení. Na šestinedělí jsem šla hned okolo 15té hodiny, malýho mi nechaly do večera, pak přes noc si ho vzaly sestřičky k sobě a mě daly kapačku na bolest. Druhý den ráno v 5 přinesly malýho a už jsem musel fungovat normálně
hlavně holky po císaři neležte a pořád choďte, každá hodina pohybu je pak znát!!! ![]()
Ahoj holky, já po kontrole u gyndr. všechno OK, tak snad už to tak vydrží. Další mám až po novém roce.
@Silwia ještě pár týdnů a mimčo se klidně může vykulit. I když teď už je dobrý i každý den, protože od 34tt by už mělo samo dýchat a vše důležité pro život už taky má. Držím palce ať se ten tlak umoudří. Já si ho teda taky měřím doma, ale kupodivu jsem ho měla OK naposled i u dr. Ale abych držela partu, tak mě zase zlobí zvýšený cukr. Sladké nejím vůbec, ale bohužel mi vyletí i po bílém pečivu a kynutém těstě. Což se přes Vánoce vážně hodí
Ale co, jsme holky šikovné, to zvládnem ![]()
@Sarec tak to držím palce, a aspoň si užijete ještě relativně klidného ježíška
38tt je parádní ![]()
@simona.b. moc gratuluji k malému
No zažila sis teda svoje, ale hlavně, že to dobře dopadlo.
Holky všem vám přeji klidné a pohodové Vánoce a v novém roce hodně štěstíčka a zdravíčka vám i miminkům ![]()
Tak holčiny moje, všem přeji krasne a pohodové Vánoce
ať to s miminka vydržíme 2 v 1 co nejdele můžeme, nejlépe však do terminu
ale už verim, že to všichni zdarne překonáme a budeme se těšit na narození našich prdolek ![]()
Jejej, Vy jste se tu rozpovídaly
To je dobře
Omlouvám se, že nepíšu, teď už nějak není čas. 14.11.2014 se CS narodil Tomík (2060g) a Domča (1800g). Byl to boj, ale oba jsou v pořádku a už konečně doma. Teď už máme 50cm a každý přibral více než 1kg ![]()
Jsou oba úplně úžasný ![]()
Ahojky, takže se opět po dlouhé dopbě hlásím, na kontrolu už chodím do rizikové poradny do nemocnice, každý týden
Naposledy 22.12. i s ultrazvukem, prý ještě mě čeká nějaký kontrolní utrazvuk, dle ultrazvuku je vše ok, jen mimčo je malé váha 1578g
no a nakonec se nic nezměnilo, což mě na jednu stranu mrzí placenta je stále praevia a aby toho nebylo málo centralis:-(
Jinak to vypadá na holčičku…
No a co doma? skolila mě chřipka, mám rýmu a kašel a jsem hrozně unavená… Přeju vám krásný nový rok a zdravá miminka, těm které to majjí za sebou a nebo at nám to vše ostatním těhulkám dobře dopadne ![]()
@Petka.84 no ahooooj, tak jsem myslela že už se neozves a myslela jsem na Vás, jak jste dopadli
dobře že jste už doma a v pohodě ![]()
a tak v kolikatem tydnu jsi rodila? Já už jsem s placentou na tom dobře, dokonce i hematom už nemám pěkně dlouho, uzivam si doufejme už klidu, i když doktor zase, že tlak se mu nelibi, ale doma ho mám v pořádku… jsem už ve 34tt tak už se psychicky cítím líp, než před tim ![]()
@Petka.84 gratuluju k mimčům
A to tu váhu nádherně nabírají. Jsem moc ráda, že jste to tak krásně zvládli. Drží palce, ať se vám dál dobře daří ![]()
@k.vystavelova23 Kolikátý jsi týden? Přeju, ať je Ti brzo líp a hlavně odpočívej ![]()
@Silwia kdy máš další kontrolu? 34tt. už je parádní, taky jsem za něj ráda ![]()