Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Petka.84 dobre vy
je to za vama
Az bude casek koukej napsat podrobnosti. Drzte se a opatrujte, zdravicko dvojcatkum ![]()
@jun termín další kontroly mám za 3dny tedy 30.12. Bude me už psát mateřskou ![]()
@Petka.84 jeee tak dodatečně velká gratulace! Narodili si stejně jak syn.. Ať se vám daří a brzy napiš bližší info.
@Silwia tak snad kontrola bude opět v pořádku!
@k.vystavelova23 neboj, placenta se ještě může vytáhnout! Podle váhy jsi ještě asi kolem 32. týdne, ne?
Já už zítra dopoledne nastupuji do porodinice a v úterý mě čeká císařský řez! Tak na nás myslete, dám brzy vědět. Nález je totiž pořád stejný, placenta je cca 6mm od branky a ještě tam zasahuje ta klička pupečníku.. Ale miminko už mělo 23.12. odhad váhy 3250g, takže žádnej drobek to nebude! ![]()
@Sarec držím peste, ale určíte je nebudete potřebovat, protoze to dopadne vse v poradku
pak dej vědět
Já jsem dnes v 32+3tt tka na tebe budu myslet jako určtiě i všichni ostatni tady at to vše dopadne dobře ![]()
@Silwia Tak to držím palce ať je všechno OK
Já jdu až 6.1. A jsem zvědavá jestli mi už bude točit KTG.
@Sarec moc na Tebe budeme myslet
Téééda, to opravdu nevypadá na nějakého mrňouse, tak je možná dobře, že nebudeš muset rodit 4kg macíka ![]()
@Petka.84 píše:
Jejej, Vy jste se tu rozpovídalyTo je dobře
Omlouvám se, že nepíšu, teď už nějak není čas. 14.11.2014 se CS narodil Tomík (2060g) a Domča (1800g). Byl to boj, ale oba jsou v pořádku a už konečně doma. Teď už máme 50cm a každý přibral více než 1kg
Jsou oba úplně úžasný
Super Petko, mooooooooooooc gratuluju
![]()
@k.vystavelova23 píše:
Já jsem dnes v 32+3tt tka na tebe budu myslet jako určtiě i všichni ostatni tady at to vše dopadne dobře
Jeeeto jsme tady 4 skoro stejně- ty, já a ještě @Silwia a @jun
Já jdu an ko 7.1., dle ms jsem 32+3 a dle utz o týden míň, ael předpokládám, že už půjdu na mateřskou teď toho 7.1., teď taky čekám, jetli se placenta vytáhne nebo ne
![]()
Ahoj holky, tak u mne bohuzel stale stejne, 19.12. kontrolni utz a potvrzena pp centralis. Hned ten den jsem se telefonicky zaregistrovala u Apolinare, chci rodit jedine tam a 21.1. tam jedu na ultrazvuk. Zitra jsem 26+0 tt, zatim dikybohu stale bez potizi. 9.1. poradna a test na cukrovku. Vsem, co uz porodily, moc gratuluji a nam ostatnim, abychom myslely pozitivne a aby mimca v brisku vydrzela co nejdele
Krasny novy rok!
Pridavam fotku z vnitrniho utz..
@lutsina Tak to je mi líto. Ale pořád je ještě čas. Já jsem měla ve 27.tt placentu na hraně VB a ve 31.tt už všechno OK. Hlavní je, že jinak nemáš žádné potíže. Držím palec
@lutsina me zjistili placku na hraně VB ve 23tt a dala se me do kupy az v 30tt, takže mas ještě opravdu cas ![]()
@lutsina mě se centralis vytáhla až v 34.tt,ale ne úplně, mam ji jen 6mm od branky, takze je marginalis.
Holky, diky za podporu, zítra o půl 9 jdeme na to.
@Sarec píše:
@lutsina mě se centralis vytáhla až v 34.tt,ale ne úplně, mam ji jen 6mm od branky, takze je marginalis.Holky, diky za podporu, zítra o půl 9 jdeme na to.
Mooooooooooooooc na tebe myslím, jsi úžasná, že si to vydržela tak dlouho, neboj všechno bude ok, dej nám vědět
![]()
Ahoj holky… tak dnes na kontrole celkem ok… Měla jsem strach kvůli tomu tlaku, takže při prvním mereni 145/92, což není zadna sláva, tak Dr. Rekl, že ještě počkáme se zvysenim tebletek. Radši zvazil malyho, jestli nemá ten tlak vliv na malyho a vse v poradku, malej má bez 20 g 2.5kg takže naprosto v pořádku… řekla jsem mu i o těch vytocich, který me pěkně štvou a ejhle mam kvasinky, takže me dal něco na výplach. Jinak cipek v pořádku a hrdlo se neotevira
no a když jsem odcházela z ordinace, tak mu rikam, že tlak ted budu mit v pořádku, tak me ho změřil a mela jsem 118/80
smal se a řekl, že poprvé vidí u zdravotníka syndrom bileho plaste
a konecne me věřil, že tlak mam doma v pořádku…
jo a placenta už se nepoklada za marginalis, ale je stále nízko :/ říkal, že hlavička na ni netlačí, a ze to ještě poleze nahoru tak ať se nestresuju… a dnes me poprvé řekl, že do terminu vydržím, tak konecne jsem už odcházela celkem v pohodě
jo Jinak ve čtvrtek začínám s mateřskou a taky začínám 35 tt ![]()
@Silwia Jéééjda, tak ještě, že Ti ten tlak znovu přeměřil a nemusí zvyšovat tablety. Možná, že když teď budeš klidnější, tak se tlak umoudří i na první pokus a budeš bez léků. Jinak super, že je všechno OK. Já se tomu tělu divím, že musí dělat takové caviky, aby pak bylo všechno v pořádku ![]()