Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
121
15.1.15 10:23

Ahoj holky, jsem teď 30.tt a dvakrát jsem byla se špiněním a slabým krvacením v nemoc. Jen na kontrolu a poslali mě domů že je vše ok. Včera jsem byl u lékaře, říkal že mám nízko placentu an přední stěně, ale je to prý k normálnímu porodu. Měl to někdo podobně,,,??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.1.15 11:56
@Silwia píše:
No tak po dnešní kontrole nejsem vůbec moudra :think: jsem myslela, že me řekne jak s tim císařem a vůbec se o tom nebavil, jen me udělal ten výtěr na toho streptokoka… zatleskal si, že to dotahujeme do zdarneho konce a řekl, že ted už budu chodit každý týden… nic neříkal, že budu rodit nejspíš dřív, žádný komplikace, tlak v pohodě… takže usuzuji, že je asi vse už ok :hug: tak zase poreferuju příští týden po kontrole co dál… ale už začínám 37 tt :dance: což je paráda, az na to ze se sotva nesu, chodit skoro nemůžu, cítím, jak kdyby me někdo poradne do ni kopu a mela ji poradne narazenou :lol: a nemluvim o tom, jak špatne vstávám z postele, muž Me musí pomáhat a už si ze me dela prdelky, že kombajn by měl s semnou už problem :lol:
Už aby to bylo… :lol:

Jo no tak to jsme na tom stejně, já teda dle ms 36 tt, dle utz, ze kterýho vycházej o týden míň, musím si předělat metřík..taky nevím, co bude, předpokládám, že mi to sdělej taky, až budu chodit na monitory do nemocnice..já teda žádný bříško nemám, ale i tak si přijdu děsně neohrabaná :roll: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.1.15 11:57
@Colenne píše:
Ahoj holky, jsem teď 30.tt a dvakrát jsem byla se špiněním a slabým krvacením v nemoc. Jen na kontrolu a poslali mě domů že je vše ok. Včera jsem byl u lékaře, říkal že mám nízko placentu an přední stěně, ale je to prý k normálnímu porodu. Měl to někdo podobně,,,??

Ahoj :mavam: nízko nasedající placenta je ještě v pohodě, určitě je možný normální porod, jen se určitě trochu šetřit, necvič a tak..taky mám placentu na přední stěně, to není nic špatnýho jen, že možná hůř cítíš pohyby a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.1.15 14:25
@enny3 píše:
Ahoj :mavam: nízko nasedající placenta je ještě v pohodě, určitě je možný normální porod, jen se určitě trochu šetřit, necvič a tak..taky mám placentu na přední stěně, to není nic špatnýho jen, že možná hůř cítíš pohyby a tak

Pohyby cítím parádně, jen mě trošku vystrašilo to co jsem si přečetla na netu. Že může dojít k silnému krvácení. Tak si říkám když dostanu pak kontrakce a hlavička bude tlačit na porodní cesty jestli ko krvácení může být nějak hrozivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
19.1.15 17:19

@kamo2601 @jun @Silwia Ahoj kočky, tak nestíhám čím dál víc, i když naši chlapi jsou zlatí. Už máme přes 4Kg, ale jak krmíme pořád po 4 hod., než nakrmíme, než odstříkám mlíko… No a teď už spí míň a míň :-))) Podrobnosti…no…jsou takové rozporuplné. Nakonec jsem šťastná, že jsou kluci o. k. a jsme doma a už se k tomu nechci vracet. Rodila jsem ve 33+5. Chlap mě odvezl ve čtvrtek do HK s bolestma břicha. Poslali nás na porodní sály. Dr.se mě pal, po kolika minutách mám kontrakce. Horko těžko jsem mu vysvětlovala, že mám bolesti břicha a že to valstně kontakce nejsou :-)) Bylo vše relativně o. k., v pátek mě přeložili na odd.,těhotných, zopakovali jsme si kortikoidy na dozrání plic. A od pátku to jelo. Hlásila jsem, že ze mě cosi teče a že to smrdí…Nakonec jsem to hlásila asi tři dny, než mi udělala jakýsi test a oznámili mi, že to plodovka není. Sice jsem nechápala, co to mohlo jiného být, ale budiž. V pondělí mi stouply jaterní testy - dieta, kapačky. Prý to miminkům neuškodí, že vše o. k. Od úterý se mi rozjelo astma, další kapačky a od úterý až do porodu jsem vlastně nespala v noci, protože jsem se dusila. Stále jsem ale slyšela, že vydržíme, že každý den je dobrý. Ve středu mi vylezl nahoru tlak. Prý stále dobré, počkáme. Od středy jsem hlásila, že necítím pohyby. Ve čtvrtek po týdnu UTZ, miminka se hýbou, vše v pořádku. Sestřička mi nemohla pomalu od středy natočit monitor. V pátek došla sestřička pro jiného dr., aby se šel podívat na monitor. Dr. přišel, pokoukal, odešel, že přijde ještě za chvilku. Za chvilku mi přišel oznámit, že venku čekají dvě sanitky a my jedeme na sál. Patnáct minuřt na to jsem už spala na sále. Chlap si mě přišel vzbudit na JIPku, k porodu to nestihl, i tak to byla ale ohromná podpora. Pak šel juknout na kluky. V sobotu mi pomohl do sprchy, chodit a tak, abychom mohli jet za klukama. Na JIRP nám oznámili, že vše o. k., že jeden má infekci a antibiotika, že druhý to bude mít pravděpodobně také. V neděli jsme odchytli dr. a ten nám oznámil, že vše tak o. k. není, že když přivezli Dominika, nevěděli, co bude :-( Že na vině byla zkažená plodová voda. Vzhledem k tomu, že očistky smrděly stejně, jako to, co ze mě lezlo před porodem, kdo ví, co to vlastně bylo, že? Nakonec jsme tam pobyli měsíc. Po osmi dnech kluky přeložili na intermediární péči, pak na nedonošenecké odd.. Na nedonošeneckém odd. další šoky, protože nám dr. oznámila, co se vlastně dělo. Dva dny jsem byla na odd. matek a za klukama docházela. Pak už jsem šla na pět dní na rooming in. A informace začaly. Dr.mi nejdříve řekla, že krvácení do mozku u Dominika se rozpadá…první šok… Pak nám bylo oznámeno, že srdíčko už mu funguje také o. k…další šok… Nakonec jsme dr. poprosili při odjezdu, aby s námi prošla, m co vše se vlastně s klukama od porodu dělo. Byla příjemná, vše nám vysvětlila. Nic až tak hrůzostrašného to nebylo, má to více dětí i donošených. Dostali jsme spoustu léků a vitamínů. Každé krmení dáváme něco jiného. Dr. říkala, že veškeré nesváry, co kluci měli jsou více méně z té plodovky. Když jsem s klukama nebyla ubytovaná v HK volali jsme si o informace, ob den jsme jim tam vozili mlíčko a i mluvili s dr. (mimochodem v papírech mají napsáno, že byli převedeni na UM, nevím proč, mlíčka jsme navezli dost) a vždy nám všichni říkali, že je všecko dobrý a bez problémů.
No a můj dojem je takový, že jsou to kapacity, o tom žádná, ale ta informovanost rodičů, to je děs běs a hrůza. A to, že mohlo všecko dopadnout jinak, kdyby nebyl každý den navíc dobrý, to už neřeším. Dr. který mě rodil říkal, že porod už nebyl za pět minut dvanáct, ale skoro po dvanácté. Jsem horká hlava, nejdříve jsem zvažovala, že to nenechám být. Nakonec, když jsem se podívala na ty dvě postýlky a ty prck, jak si spokojeně chrní jsem to hodila za hlavu a otočila list. Beru to, jako zkušenost. Musím ale říct, že sestřičky jsou absolutně super. S nimi se to tam dalo zmáknout levou zadní. Fakt jsou skvělý a toho by si měla FN HK považovat :-)
Tak si počtěte, děvčátka :-) A podejte info, jak jste na tom Vy, snad už se ozvu dřív, než za měsíc :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.1.15 10:49

@Petka.84 ahoj, to Teda ziram 8o ještě nedávno, jsem přemýšlela, že budu rodit v HK, ale asi nakonec ne a jdu do RK :lol: jinak placenta se me vytáhla, ale stejne je porad dole, takže Dr. Rika, že jestli se me ještě aspoň nevytahne o 2mm, tak jdu na císaře… ale je mne to jedno, hlavně malej, ať je zdravy :)
zlobil me taky tlak, ale nějak si ho držím. Ve čtvrtek začínáme 38tt, takže by me už nevadilo, kdyby chtěl na svět ted :D
ale Teda ty sis pěkně uzila, vůbec ti to nezávidím, ale důležitý je, že už jste v pořádku a všichni doma a to je to nejdůležitější :hug:
Zítra jdu poprvé na poslechy, tak už me třeba dr. Řekne vic, jestli Teda císař nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
20.1.15 15:17

@Petka.84 téééda, tak to sis užila svoje, to je mi moc líto. Hlavně abyste už byli v pořádku a prďošci už jenom prospívali :hug: Budem moc rádi, pokud nám dáš vědět jak se vám dál vede :mavam:

Já to mám podobně jako @Silwia už 38 tt, takže kdyby se mimču chtělo, vůůůbec bych se nezlobila :) U mě teda placenta není už žádný problém, takže doufám, že porod proběhne podle mých představ, navíc když další už rozhodně neplánuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
21.1.15 16:02

Hmm, tak po dnešní kontrole celkem rozpačitý pocity :? Tak mám pozitivního streptokoka, Já fakt musím mit vsechno :lol: ale vím, že to není nic hroznyho, nějaký ATB dostanu a bude ok. Zkontroloval placentu, ktera je stále nízko, ale… no prostě, říkal, že přijdu ještě příští týden na kontrolu a pokud placenta bude i stále nízko, tak naplanuje císaře na příští týden. Ale to je prý jeho názor, ale říkal, že rodil i s horší placentou spodem a bylo to ok, takže se ještě poradi s porodnici. Jinak malej v pořádku a tlak mam taky ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
21.1.15 17:34

@jun @Silwia

Sakra holky, vy ještě pořád držíte :mrgreen: :pankac: :mavam:

Já jsem dneska dle ms 36+0, dle utz u nt 35+0, takže s tím i počítaj, palcenta marginalis v pravo, dle doktorky malej cca 2 kg, takže ona by prý rodila normálně, podle ní, pokdu do týdne neporodím, víc mi řeknou v nemocnici, kam mám jít za týden na monitory, ale malej je prý hlavičkou narvanej úplně dole, takže prý porodím dřív, tak uvidíme- každopádně vám gratuluju ke ko :kytka: :hug:

A @Petka.84 nemám slov, to je teda hrůza na hrůzu, sakra, ještěže jste to zvládli takhle skvěle vy, doktoři teda podali výkony- zabít, máš pravdu, taky by mě to napadlo řešit, ale taky bych se na to kvůli miminkům asi vyprdla :pocitac: :zed: :hug: Gratuluju k miminkům- užívej si je, jsi šikulka :kytka: :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
21.1.15 17:58

@Silwia ze streptokoka neměj strach, dají kapačku s ATB a bude to OK. Tak uvidíš jak dopadneš v nemocnici. Možná budou mít i jiný názor na placentu. Já jsem to teda měla spíš obráceně, v nemocnici byla na hraně VB a moje gyndr. po 2 týdnech řekla, že je v pořádku, takže věřím, že opravdu v pořádku je :)

@enny3 :mrgreen: no držíme co to dá. Ty už máš taky krásný týden, super :potlesk: Třeba prďošek ještě počká aspoň 2 týdny. Mně minulý týden na kontrole dr. řekla, že se začínám otevírat a tento týden byl nález stejný. Děti si holt dělají co chtějí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
21.1.15 19:34

@enny3 dneska me taky řekl, že mám malyho narvanýho úplne dole, proto me boli zadek a pipina :lol: říkal, že se malej perfektne připravuje na porod :) ale.je to děs, v noci když se obracím na bok, tak úplne piskam, jak to boli :roll: 2 kg to už je celkem cajk, ted ti ještě něco nabere a uvidíš, budeš rodit a prdelka bude mit 2.5kg ;)

@jun jsem zvědava, jestli budeme rodit i stejne, když takhle držíme spolu krok :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
21.1.15 21:34

@Silwia rozhodně, když už, tak do samého konce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
21.1.15 23:37

@Silwia Nesleduju diskuzy pravidelne, tak nevim jak to presne s placentou mas.Ale jestli budes rodit cisarem, tak se na streptokoka vyprdni, v tom pripade nevadi nicemu, protoze miminko neprojde porodnima cestama.Kdyz by jsi rodila normalne, tak dostanes antibiotika a taky to bude urcite dobry.
Musim rict, ze ja osobne bych s porodem u ktereho hrozi vetsi krvaceni, tak bych do male nemocnice nesla (ja jsem ale byvaly zdravotnik).Ja bych do RK s placentou previi nebo jen nizce nasedajici nesla.At je HK jaky chce, ja teda myslim, ze dobry, taky jsem mela komplikovane tehotenstvi a vsechno zvladli supr, tak tam maji uplne jine moznosti nez v RK.At uz je to velka transfuzni stanice s velkou zasobou krve, jine nejmodernejsi leky i pristroje a taky v nejhorsim pripade muzou pri velikanskem krvaceni udelat ucpani tech zil, to v RK urcite nemuzou, protoze to jde jen v tech velikanskych nemocnicich, kde na to maji speciialistu a spec myslim rentgen.To je ale jen muj nazor.
Jinak ja RK neznam, ale tech porodu maji rozhodne min a tech komplikovanych jeste min.
Jinak drzim palce at zadne komplikace samozrejme nejsou a miminko at je zdrave. Myslim, ze uz jsi 37 tyden, tak to uz by do inkubatoru asi neslo a kdyz, tak jen na zahrati a jen na chvilicku.Tak se holky drzte a zadne komplikace.
Jo, ja uz bych asi nakracela do rizikovy poradny do nemocnice, at mi reknou, co a jak a ev. toho cisare uz nsplanuji, ale ja jsem krapnutej zdravotnik a poseroutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
22.1.15 06:45

@Klara1234 taky jsem zdravotník, :) vím, že s tim streptokokem to není tak hrozny, takže to az tak moc neresim. RK je Rychnov nad Kněžnou (okresní nemocnice) primář je fakt třída a gynekologie má samé chvály. Můj gyndar je bývalý primář v HK, takže snad ví, co dela a neradi me špatne :) Když jsem mu řekla, že chci v RK, tak me rekl ok, kdyby s tim nesouhlasil, tak me to řekne a Já mu 100% verim :)
Taky jsem desnej poseroutka to me ver. Cela rodina je ze me na nervy, znám komplikace a vse s tim Spojené. Proste na kontrolu jdu ve středu, kde se uvidí, co a jak a podle toho se uvidí.
Placentu mam marginalis 28mm od branky krvacela jsem jen jednou při 22tt kdy placka byla asi 1cm od branky a to jsem ještě mela 4cm hematom, ktery už nemám :dance: nejhorší mam snad už za sebou :) a abych ti řekla pravdu tak jak poslouchám, co je HK, tak asi bych tam nesla stejne a jela bych jinam, Petka má stejnyho DR jako jak a rodila v HK a kaslali tam na ni, přečti si její poslední diskuzi ;)
tak uvidím, za týden dam vědět, co a jak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
22.1.15 09:48

@Silwia Ja vim, ze Rk je Rychnov nad Kneznou.Oni ale opravdu zase tak moc tech porodu nemaji.Tak kolem 500 za rok, spis min. Vsechny mozny komplikace se posilaji do HK.Ten prispevek od Petky jsem cetla. Myslim, ze na ni nekaslali, ten cisarsky rez udelali, kdyz byl monitor zhorseny.Co ja vim, tak plodovka se kazi, kdyz se mimi neco nelibi a vypusti do ni smolku a to mohlo nastat, klidne pri tom poslednim monitoru.Ten test na plodovku udelali uz drive a ten ji neprokazal.
Vim ze je nastvana, ze nastali komplikace, ale ty zvladli dobre a jestli to chapu spravne, tak jsou miminka zdrava.On ten porod byl predcasny a komplikace se daji cekat. Myslim, ze tam zavazla hlavne komunikace, nejvic na deske klinice. A to se jich fakt nechci zastavat, urcite ji meli informovat lepe a vsechno dobre vysvetlit.
Ja te nechci premlouvat, to vzadnym pripade ne.Kde budes rodit, tak to je tvoje vec,samozrejme.Ja jen napsala svuj nazor, ze bych do RK rodit s placentou praevii nesla.Ja bych se fakt bala toho krvaceni nebo prirostle placenty.Muze to byt i dost dramaticke, ale nemusi.Moc ti preju, at zadne komplikace nenastanou a vsechno je OK. Zadne drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí