Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jun
749
18.11.14 14:44

@Sarec děkuji, jsi hodná :) A Ty jsi teď 32tt? No zatím co jsem se dočetla, tak je to vždycky předem s hospitalizací, ale možná pokud budeš uplně v pořádku a nemáš to do porodnice daleko, tak bys mohla jenom docházet do rizikovky. Však uvidíš. Pak dej echo, jak to tam probíhalo ;) Takže tys měla minule porod KP? A mělas tak mimčo celou dobu? Já právě na minulém UZ jo, zatím se teda neotočilo (aspoň tak to cítím), ale vím, že má ještě čas. Na jednu stranu mi to ani nevadí, protože aspoň tak netlačí do spodu :) Ale samozřejmě bych byla ráda, kdyby se pak přešouplo tak jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
18.11.14 14:52

@jun už právě začínám 33.tt. Porodnici mám fakt kousek, tak jsem zvědavá, co mi řeknou. Pokud by si mě tam chtěli nechat, tak to abych už začala chystat věci pro miminko i do porodnice. Co se týče KP, tak do dr. začala kontrolovat od 30.tt a to už byl KP, pak se kolem 35.tt asi na týden otočil hlavou dolů, ale pak byla už do kocne KP.. Dokonce jsem byla u na zevním obratu, ale nepovedlo se. Takže jsem rodila KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
18.11.14 16:26

@Sarec jééé tak to já neodolala a pomalu už si věci pro mimčo chystám. Teda spíš třídím po starším. Tak honem do toho ať v tom nejsem sama :D A nabízeli Ti minule možnost rodit císařem? A bylo mimčo po porodu OK? Myslím třeba kyčle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
18.11.14 20:51

@Sarec konec panevni? No to sis teda uzila :pankac: Ja mela mladou v 36.tt KP a za tyden se na planovanou sekci otocila hlavou dolu. Doktori zase rikali, ze mimino muze nozickama do te placky kopat, coz pry taky neni nejlepsi reseni :) Je dobre, ze se citis fajn a vynechala si vsechny ty „katastroficky“ scenare :palec: Drz se a jen tak dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
18.11.14 20:53

Holky, vsem vam drzim palce at vas placky nezlobej :dance: Ale myslim na @Petka.84, nejak se neozyva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
18.11.14 21:32

@jun jj syn byl po porodu ok, s kyčlemi neměl nikdy problém. Jen měl nižší apgar skóre (6-9-10).
@kamo2601 jj to jsem si užila. :pankac: Tak to jsi měla štěstí, že se ještě stihla otočit. Díky, snad se žádné katastrofické scénáře konat nebudou.
Petka se fakt už dlouho neozvala, snad je všechno OK!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
19.11.14 08:12
@Sarec píše:
@jun jj syn byl po porodu ok, s kyčlemi neměl nikdy problém. Jen měl nižší apgar skóre (6-9-10).
@kamo2601 jj to jsem si užila. :pankac: Tak to jsi měla štěstí, že se ještě stihla otočit. Díky, snad se žádné katastrofické scénáře konat nebudou.
Petka se fakt už dlouho neozvala, snad je všechno OK!?

hele, „stesti ze se otocila“… sekce by byla tak ci tak :mrgreen: Ale aspon ten posledni tyden nekopala do placky :cert:
Hlavne at @Petka.84 neporodila… ale byla uz pres 30.tt, to uz by bylo uplne v poho :palec: a plice maji dvojcatka taky napichany :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
19.11.14 08:29
@kamo2601 píše:
hele, „stesti ze se otocila“… sekce by byla tak ci tak :mrgreen: Ale aspon ten posledni tyden nekopala do placky :cert:
Hlavne at @Petka.84 neporodila… ale byla uz pres 30.tt, to uz by bylo uplne v poho :palec: a plice maji dvojcatka taky napichany :potlesk:

"@Petka.84byla už teď určitě 34 tt, na dvojčata s vcestnou placentou krásný :pankac: :kytka: :hug:, ale jestli porodila, to fakt nevím, však ona se ozve :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.11.14 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
19.11.14 08:31
@Sarec píše:
@jun už právě začínám 33.tt. Porodnici mám fakt kousek, tak jsem zvědavá, co mi řeknou. Pokud by si mě tam chtěli nechat, tak to abych už začala chystat věci pro miminko i do porodnice. Co se týče KP, tak do dr. začala kontrolovat od 30.tt a to už byl KP, pak se kolem 35.tt asi na týden otočil hlavou dolů, ale pak byla už do kocne KP.. Dokonce jsem byla u na zevním obratu, ale nepovedlo se. Takže jsem rodila KP.

Já jsem teda teprve 28 tt, dcera v prvním těhu byla od 12 tt vzorně hlavou dolů, ale co dělá syn, ten se točí pořád, třeba zrovna teď cítím, jak se točí, včera byl kp, už to poznám, podle toho, jak kope (ale mně osobně je příjemnější, když kope do placenty, než, když tam má narvanou hlavu, kterou tam právě rve :mrgreen: :cert: :pankac: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
19.11.14 08:47
@enny3 píše:
Já jsem teda teprve 28 tt, dcera v prvním těhu byla od 12 tt vzorně hlavou dolů, ale co dělá syn, ten se točí pořád, třeba zrovna teď cítím, jak se točí, včera byl kp, už to poznám, podle toho, jak kope (ale mně osobně je příjemnější, když kope do placenty, než, když tam má narvanou hlavu, kterou tam právě rve :mrgreen: :cert: :pankac: :?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
19.11.14 08:56

@kamo2601 no jo vlastně. Nevím proč, ale myslela jsem, že mluvíš ještě o druhém těhotenství. U te placenty je to v podstatě jedno, jak je tam to dítě uložené.
@enny3 mě se tam prcek taky pořád mele a to si říkám, že už tam toho místa nemůže mít dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.11.14 16:22

Ahoj holky… Tak zítra jdu na kontrolu, už ted jsem mirne nervózní, minule na kontrole me pan doktor trochu postrasil, tak jen doufám, že budu zítra poslouchat lepší zprávy…

Aha, to jsem nevěděla, že když je placka dole, tak je asi lepší, že miminka jsou nožkama dolů, než aby tlacili hlavickou na placku… zítra se na to zeptám…

tak me držte pěstě, ať mám jen dobre zprávy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
19.11.14 17:57
@Silwia píše:
Ahoj holky… Tak zítra jdu na kontrolu, už ted jsem mirne nervózní, minule na kontrole me pan doktor trochu postrasil, tak jen doufám, že budu zítra poslouchat lepší zprávy…Aha, to jsem nevěděla, že když je placka dole, tak je asi lepší, že miminka jsou nožkama dolů, než aby tlacili hlavickou na placku… zítra se na to zeptám…
Mne tvrdili opak, lepsi dole hlava nez nohy, ktere kopaji. Ale ve finale si myslim, ze to je uplne jedno. Jakmile se placka nezveda a zustava pres porodni cesty, nikdo ji uz neodpare :mrgreen: Teda „odpare“, po porodu doktor :palec: Tak at mas zitra same dobre zpravy :hug:
tak me držte pěstě, ať mám jen dobre zprávy :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.11.14 13:11

Tak holky, dnes jsem byla na kontrole a konecne po dlouhý době dobra zpráva :dance:

hematom se me vstřebal (když me na něj přišli mel 4×3cm) a placka se umoudřilo a začala konecne vylézat nahoru (před 5 týdny 17mm od VB) dnes skoro 3cm od VB :dance:

Po Dlouhé době si mužů trochu oddychnout a více doufat, že už to SNAD BUDE OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
20.11.14 13:15

@Silwia … ne snad, to uz bude ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie