Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Souhlasim, tlačila jsem už od 35 týdne, že chci rodit, ale tvrdilo se mi že to dělají ve 38.Asi by byly komplikace i tak.
@mazlikR no ale důležitý je, že i přes to, co se ti stalo, to dopadlo dobře ![]()
@Silwia píše:
@mazlikR no ale důležitý je, že i přes to, co se ti stalo, to dopadlo dobře
jj já o taky nevidim jako tragedii
![]()
@mazlikR píše:
Souhlasim, tlačila jsem už od 35 týdne, že chci rodit, ale tvrdilo se mi že to dělají ve 38.Asi by byly komplikace i tak.
Vidíš, já mám naplánovanýho císaře na 36 tt (asi, aby se předešlo komplikacím), takže je to asi dobře, i když mi to přišlo brzo..a zrovna mám narozky, zkusím se s nima dohodnout, aby mi to udělali na narozky třeba, když už to musí být
díky ![]()
@enny3 to máš teda brzo naplánované..Já zatím vůbec nevím, kdy mi ho naplánují. Jdu do rizikové poradny až na konci listopadu a tam se snad všechno dozvím.
@Sarec a to ti doporučil tvůj gyndar tu rizikovku, nebo jsi tam chtěla jít sama???
@Silwia to mi doporučila gyndařka. Říkala, že se mám objednat cca na ten 35.tt. Jinak chodím zatím jen k ní.
… pokud se placky nezvednou, tak ve vetsine pripadech je hospitalizace v nemaku od toho 34.tt-35.tt a planovana sekce od 36.tt - 38.tt. Me v HK taky premlouvali na 38.tt, ale nakonec jsem podepsala, ze chci rodit na 37.tt. Diky urcitym skutecnostem.
Jinak na rizikovku jsem presla automaticky po prvnim krvaceni v 25.tt. Diagnoza : placenta previa centralis a uz tehdy mi rekli, ze se spis nevytahne nez jo, a meli pravdu
I kdyz sance tam je vzdycky, i kdyz mala ![]()
V nemaku jsem si polezela 2.mesice
Ale da se zvladnout vsechno ![]()
@kamo2601 hmm zajímavý… me gyndar nic neřekl, že mám přejít do rizikovky a to mám placenta praevia marginalis a myslím, že je to dobry Dr. Byl to primář v HK… ale možná je ještě brzy (začínám 28tt ) a prvne jsem krvacela v 23tt
a krvacela jsi pak ještě od toho 25tt?
@Silwia u marginalis je velmi velka sance, ze se ti vytahne
A urcite vytahne. Tyhle placenty se vetsinou vytahnou nejpozdeji do 35.tt. Centralis je tzv. i totalis
S tim uz tolik parady clovek, ani doktor, neudela ![]()
Pokud si bez problemu, neni zadny duvod jak k hospitalizaci v nemaku, tak ani prejit do rizikove poradny.
Zakrvacela jsem jeste 2×, a stalo to za to teda
Podruhe v 29.tt (to jsem akutne jela sanitkou z Pardubic do HK) a potreti tyden pred porodem, v 36.tt.
V Hradci jsou doktori spicky, fakt borcove
Me rodil primar rizikovky s doktorem Kacerovskym. Kacerak se me snazil premluvit at to jeste tyden „doklepu“ a dame sekci na 38.tt. Kdo vi, treba bych to doklepala, ale po poslednim krvacenim, kdy hrozila akutni sekce, uz jsem to znova nechtela zazit ![]()
U marginalis se neni ceho bat, tam to urco klapne ![]()
@Silwia píše:
@kamo2601 hmm zajímavý… me gyndar nic neřekl, že mám přejít do rizikovky a to mám placenta praevia marginalis a myslím, že je to dobry Dr. Byl to primář v HK… ale možná je ještě brzy (začínám 28tt ) a prvne jsem krvacela v 23tta krvacela jsi pak ještě od toho 25tt?
Já mám taky marginalis, na přední stěně a taky jsem prvně krvácela 23 tt (před tím ještě zastavování kontrakcí v 15 tt)
![]()
@Sarec píše:
@enny3 to máš teda brzo naplánované..Já zatím vůbec nevím, kdy mi ho naplánují. Jdu do rizikové poradny až na konci listopadu a tam se snad všechno dozvím.
Jj no to mám- taky uvidím, jak to bude, snad už nebudu krvácet, abych nemusela ležet v nemocnici, to by mě omyli..
![]()
@enny3 píše:
Já mám taky marginalis, na přední stěně a taky jsem prvně krvácela 23 tt (před tím ještě zastavování kontrakcí v 15 tt)![]()
zastavovani kontrakci
Hustýýý v 15.tt ![]()
@kamo2601 píše:
zastavovani kontrakciHustýýý v 15.tt
No nesla jsem 15 kg dceru a nákup a kontrakce, normáně zádový..šílený, asi 24 hodin, než to zastavili úplně
a tam mi přišli na tu placentu..
![]()