Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, to je teda dobrá náhoda, že jste se tu sešly ze stejného kraje. Já jsem z Brna, ale do Pardubického kraje jezdíme na chalupu, máme u Hlinska.
Kdy vás čekají kontroly? Já jdu v Úterý. Dnes mám syna doma, měl včera teplotu, tak jsem ho odhlásila ze školky.
@Sarec Já jdu 20.11, jsem zvědava, jak dopadneme ![]()
@Petka.84 aha. Tak uvidím, jestli me to taky doporučí do Te rizikovky… ale myslím si, že když budu příští týden na tom lépe a třeba se placka zase o ten mm nějak posune, tak me tam asi nepošle. A když se me neposune aspoň do toho 32tt, začnu s nim řešit i tu jinou nemocnici
@Silwia Uvidid, me sem poslal kvuli konzultaci s sitim a uz si me tu nechali. Takze v poho. No, ohledne nemocnice si myslim, ze ti doporuci HK, nebo Nachod…
Ahoj holky z východu, i když pro mě jste ze západu ![]()
@Sarec no to počasí různým virózám jenom nahrává. Malý ji měl od září „jenom“ 2×. Má i nějaké bylinky na podporu imunity, tak snad to ustojíme. Držím palce.
@Silwia tak vidím, že máme společný termín i datum kontroly ![]()
@Petka.84 A jak často Ti teď dělají kontroly? Četla jsem, že Ti už odcházela i plodovka. Je to v pořádku?
@jun Cosi ze me kape stale, ale podle testu to plodovka neni, tak nevim
Vysetreni mi nedelaji, aby mi neblaznili bricho. 3× denne kontroluji srdicka, tlak, teplotu. 2× tydne monitor a kazdych 5 dni krev ![]()
@Petka.84 Možná to bude jenom čirý výtok. Já když ležím nebo sedím a pak vstanu, tak vždycky něco málo vyteče, nooo někdy i víc, ale je to určitě jen výtok, protože plodovky mám dost. Mojí kamarádce taky vytékala plodovka, ale řekli jí, že když toho není moc, tak se dál dotvoří. Což mi přijde fakt úžasné.
Ty jo, tak to máš teda práci na plný úvazek
Ale hlavně jestli je všechno v pořádku. Moc Tobě a mimčám držím palce ![]()
@jun a taky doufám, že i v tom danem termínu budeme rodit ![]()
@Petka.84 jak jsem četla z předešlých komentářů, tak jsem se dozvěděla, že jsi taky neměla při kontrole zrovna Dobrý tlak, co??? Já totiž kdykoliv jdu na kontrolu, tak jsem tak strasne nervní, že me ho sestra naměři vždy vyšší, proto taky beru tabletky, ale doma ho mám vždy naprosto v pořádku
jsem asi nervní ze sestřičky, nebo co se bude dit ![]()
@jun taky vždy ze me něco vytece
většinou, když dlouho lezim a pak vstanu, nebo když dlouho chodim a asi to má většina tehuli ![]()
@Silwia my budem asi dvojčata
protože s tím tlakem to mám tak, že u dr ho mám vždycky hraniční nebo vyšší. Ale doma ho mám OK, spíš nižší, tak nemusí zatím nic brát. Nikdy bych o sobě neřekla, že budu mít syndrom bílého pláště ![]()
@jun hahahah ![]()
a to si představ, že jsem zdravotní sestra a syndrom bílého pláště mam. Internista, co me dělal EKG, tak říkal, že ho mám a ze vyssi tlak tehule proste maji. (Jinak srdicko mam v poradku)… a Gyndar nechape, jak muzu mit ZROVNA JA syndrom bileho plaste ![]()
@Silwia
taky jsem původně zdravotní sestra, ale už ji nedělám. Jestli on ten tlak nebude spojený právě s touto profesí ![]()
@jun je to hodně pravděpodobny ![]()
koukám Máme toho hodně společnýho
Moje mamka rika, že je ze me na nervy, všechno řešim, všechny komplikace si vnucuju, prostě jsem strasne Prdla, jak se o malyho bojim
a moje sestra, ktera je lajk má jednu ledvinu a špatnou štítnou žlázu, tak ta tehotenstvi mela nádherný, pan doktor sám říkal, že to byl u ni malý zázrak. Nejspíš to tak neresila jako ja a proto ta psychika u ni nic nedělala, i když její tehotenstvi bylo hodně neplanovany ![]()
@jun Kdo vi, co je to za poklad
Testy ukazaly, ze plodovka to neni, tak jsem v klidku
Akorat me stve, ze musim mit porad „vystlano“ kdyz to tece ![]()
@Silwia Jj, uzivala jsem si se vsim vsudy. Kdyz me hospitalizovali poprve v 18tt, tlak zadnej, dr.mi dal kazani, ze jsem vycerpana, at brzdim. Ted mam tlak vyssi. Nejak to neresim. Beru to tak, ze jsem pod kontrou, tak jsem takova uplne v klidku.