Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se taky už jsem to udělala 🙂že jsem ji nechala spinkat na zahradě v kočárku
To nejsou prdiky to chce chovat…taky teď mám takové miminko…první stačilo že na mě kouká z houpatka toto druhé chce neustále chovat…je to náročné i vzhledem ke zkloubeni s péčí o první..mám rozdíl 16m… No musíme vydržet…za pár týdnů už se třeba na chvíli zabavi sami s nějakým chrastitkem…
Mmch takhle malé miminko nerozmazlis..to až později si začne tvořit nějaké vzorce chování a režimy..
teď funguje tak že něco se mu nelíbí tak zaplace přijde máma a vyřeší…a on prostě tu mámu chce cítit co nejblíže u sebe..jsi ted jeho všechno… ![]()
@Anny 8 píše:
@Tarjei ne to opravdu nedělám. Moje kamarádka takhle nosí prcka. A když ho položí do postýlky přes den. Že si chce na chvíli odpočinout tak začne malej řvát.🤦 Tak proto se ptám.
Dobre. Takze asi takhle. Dite je mlade. Mlade potrebuje fyzickej kontakt. Tak mu ho doprej. Ja mela deti i u sebe v posteli v noci, vyspala jsem se mnohem lip, nez kdyz jsem vstavala na kojeni k diteti v postylce. A nikdy jsem je nenechala vyrvat.
@Anny 8 píše:
@martina.se je to opravdu peklo 😞 nosítko? A co když si malá na to zvykne a pak ji už nikdy neodtrhnu?
Tak to to asi peklo není. Jinak bys byla celá žhavá zkusit cokoliv, jen aby byla v pohodě. Samozřejmě, že jak poroste, bude se osamostatňovat, bude chtít samo zkoumat svět, chodit, tak bude o nošení v nosítku stát čím dál méně.
Jinak na takhle malé mimino je ještě málokteré nosítko vhodné, ideální je šátek. Případně možná nějaké šátkové nosítko. Já mám klasickou Manducu (která taky není úplně top, na další prtě asi zkusím ještě jiné) a začínali jsme s ní až tak kolem 4. měsíce.
@Anny 8 píše:Škoda.. tam to bohužel neznám
@martina.se Ústecký kraj. Chomutov
@Vladusxx je moc děkuji za super radu 💋 takové malé povzbuzení. Ano je to naše první miminko. A hodně mi radí kamarádky okolo.
@klamonožka já mám třeba noigu Maggion a ta byla v Klidu už od 3 kg. Ale to je ono, to nosítko to chce zkusit a pod dozorem někoho zkušeného. Šátek je lepší
Měla jsem fidellu flytai na obě holky, starší se nosila od tří do osmi měsíců, pak už radši kočárek a později po vlastních, mladší od narození do roka, od tý doby taky cape nebo jede v kočáře. Mladší byla typické kontaktní prsomilné mimino, přešlo to, teď má 17 měsíců, spí celou noc v postýlce vedle mojí postele, chodí 2× týdně do školky a je naprosto normální pohodové batole ![]()
@Anny 8 taková je ted moje třetí a řeknu ti, že bez šátku a nosítka bych byla už v blázinci. Nosím ji a jsme spokojení všichni. Jako brala bych, aby spala přes den v postýlce, nebo jen někde ležela v klidu, jako můj prostřední, když byl miminko, ale holt je víc kontaktní, tak jí to dopřávám.
@weyky když ji máme v náručí a chodíme. Tak je úplně v klidu. Včera v náručí venku usnula 🤷proto to nechápeme s přítelem proč nechce spinkat doma. Nebo proč pořád doma pláče.
Fyzicky kontakt a pocit bezpeci je zakladni potreba ditete!
Vykasli se na nejake poucky a napln mu to.
K sobe do postele, do nositka, pokud spi v kocarku, tak kocar, pak ji zaparkujes a nechas spat.
Proste udelej, co miminko potrebuje ted, bez ohledu na to, co „bude“.
Cim vic bude miminko ted v pohode, tim vic bude v pohode i do budoucna.
@Anny 8 je to normální, naše taky pláče, pokud se nechová a nebo nenosí a je přebalená, nakrmená, vykakaná… Pláče, protože neumí říct, že chce ten kontakt.
@Tarjei ahojky mám tři děti teď čekám 4. Opravdu za sebe můžu říct že každé z nich mělo jiné potřeby než to druhé ale všechny moje děti spali vždycky jen v postýlce. A nikdy nebyli nošené v šátku. Všechny spali v noci. Nikdy mi nevisely na prsach a nikdy jsem je neuspavala. Samozřejmě bylo i hodně pláče. Ale já nejsem zastánce otroceni. Ale to neznamená že odsuzují ty které to dělají každá ať si to dělá jak chce. Ale další věc je tahle moje poslední dcera je fakt něco. Chová se víc než ostatní moje děti a byly i chvíle kdy prostě nešlo nic dělat než jsem ji musela položit a nechat brečet abych mohla třeba uvařit pro ostatní děti. Takže teď řeknu jen to že příště bych si asi poridila šátek ale jen když bych nutně potřebovala něco udělat a miminko by si urvalo plíce. Ale celodenní nošení by se za mě nekonalo. Ze stejného důvodu jako si tu zmínila držím palce ať se pláč časem sklidni. ![]()