Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky, mám dotaz jsem zoufalá, mé holčičce bude v pátek měsíc a už od porodnice pořád pláče, jsem plně na UM dávám nutrilon, vždy nakrmím, přebalím, mám jí pořád u sebe ale stejně pláče, přes den spí tak 3-4 hodiny a v noci 3 hodiny.. Už ztrácim nervy, vím, že musím být v pohodě, ale když ono to věčný řvaní se někdy nedá vydržet. Měla jsem velmi komplikovaný porod, od kterého jsem se ještě pořádně nevyspala.. I sestřičky na porodním o mé dcerce tvrdili, že takovýho uplakánka tam dlouho neměly..Jinak zavinování a nosítko jsme zkoušeli taky..poraďte prosím jak na ni vyzrát..
Děkuji
Taky bych zkusila změnit UM. A zkusila bych šátek. Nevím, jaké jste zkoušeli nosítko, ale šátek je pro novorozence vhodnější.
Taky souhlasim, ze je prvni treba zjistit, jestli to je briskem. ma to nejake silici nebo slabnouci tendence behem dne?
a jinak jestli te to uklidni, tak muj prvni prorval cele sestinedeli - rval v kocarku, rval i pri koupani (nesnasim, kdyz nekdo rekne, jak si mimnko pri koupani krasne zklidni
), pri prebalovani, pred pitim, po piti…
no a pak prestal
po sestinedeli zacal spat dvakrat denne 3 hodiny, v noci spal 7 hod v kuse a rval jen kdyz mel hlad.
preju, at u vas brzo nastane stejny zlom ![]()
@berry4 Kroutí se jen občas, prdíky to myslím nebudou, prdí dostatečne ![]()
@Mis1983 to zkusíme, dneska dáme první dávku HIPPU..
@fenny zkoušeli jsme Manducu, byla čelem ke mě a v klidu jen chvilku a jen když jsem stála a houpala s ní..
@Ali-Ali jé, to by bylo fajn, kdyby to skončilo. Budu doufat..
@Džajna píše:
@berry4 Kroutí se jen občas, prdíky to myslím nebudou, prdí dostatečne
@Mis1983 to zkusíme, dneska dáme první dávku HIPPU..
prdět může. Jestli se kroutí, má bolesti. To by bylo první, co bych řešila. A měnit mlíko do bolestí břicha je krok úplně vedle. Miminu trvá až 14 dní, než si jeho střeva zvyknou na jiné UM.
Po změně UM bych zkusila Karpa. U nás pomohlo „svazování“ až do půl roku.
To stejné mi tvrdily sestry o synovi. Přestal plakat cca v 8. měsíci
Hlídej pupík, aby si nevyřvala kýlu a preventivně dělej protikoliková opatření (kapky, masáž, úlevové polohy). Některé děti prostě řvou. Prober to s Dr., ať máš jistotu. Jinou radu nemám, přeji pevné nervy.
@Džajna A nemůže ji bolet bříško? Zkoušela jsi dávat Espumizan? A co zkusit změnit UM. Já mám dítko kojene, ale slyšela jsem, že to občas pomůžem. Co na to pediatr? Zkoušela jsi pouštět bílý šum? Najdeš i jako aplikaci do mobilu na obchod play. Ani když ji houpeš nepřestane plakat?
@klenice ano dáváme kapky, masírujem bříško, ale nic nepomáhá..Doufám, že to přejde po šestinedělí a ne až v 8. měsíci ![]()
@pajisek90 ani ezpumisan dávám jednou denně 10 kapek do lahvičky s UM..jinak dneska UM měníme, zkusíme dát HIPP..pediatr že to je normální, jinak mi moc neporadí
Bílý šum pouštím z youtube a nezabírá, houpání zabere jen někdy a hned jak přestanu, začne plakat ![]()
A neboli ji brisko? Taky bych zkusila zmenu UM. Miminka nebreci jen tak, neco ji musi trápit. A proto se rozčiluje
a az přijďete na příčinu, tak se to zlepši. Co zkusit skákat na míči, to taky některým miminkum pomáhá, kapky na prdiky, urcite přijdete na to, co se ji/jemu libi.
Neboj zlepši se to. Mam miminka neplakavy, a o to je to mozna horsi, kdyz breci tak jsem z toho uplne vykolejena
protoze na to nejsem zvykla.
@tralala123 Doufám,že se to zlepší no..Zkoušíme všechno možný.. To tedy nevím jestli to je horší, protože já si na ten řev rozhodně nezvykla, a ani nezvyknu.. Mnohem radši bych spavý miminko, abych se mohla vyspat i já.. ![]()
@Džajna Každé mimčo je jiné a na každé něco jiného zabere. Když budeš mít štěstí, tak přijdeš na to, jak ho utisit. Bohužel jsou, ale takové děti, které prostě pláčou a nic nepomůže. Sousedky malý řval 15 hodin denně. Bylo mu tři měsíce, když jsme se stěhovali pryč a tehdy pořád ještě dost plakal. Obdivovala jsem ji, jak dokáže být v klidu a dokonce si z toho dělala i legraci. Dokázala venku v klidu pít kávu a číst časopis, zatímco v kočáru řval kluk jakoby ho na nože brali. Už prostě všechny možnosti vyčerpala a rozhodla se neblazni. Taky znám paní, která musela dítko vozit i doma v kočáru, dokonce mu dávala i čepici, aby si myslel, že jde ven. Někdy prostě musíš zkusit fakt všechno. A kdy je spokojená? Moje malá potřebovala plenku do ruky na muchlání