Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme čerstvě postavený domeček z ytongu (jednu zimu vymrznul), teď jsme ho zateplili vatou a přetáhli lepidlem. Problém máme stejný, hlavně v ložnici. Tam se nám dělá plíseň i v rohu. Půjčili jsme si od sousedů el. vysoušeč a za 8 hodin jsme v ložnici vylévali 6 litrů vody!!!! Vysoušíme pořád, snad to potom bude lepší, ale okna máme orosená všude. Větrám, utírám, čas od času vyčistím savem proti plísni, furt dokola. Na tu automatickou klapku mrknu. ![]()
mamčababča píše:
Diplomatko my mám okno ještě v záruce, takže do něho asi zasahovat nelze, že?
Mikroventilaci máme.
zasahovat lze,ale musíš to konzultovat s dodavatelskou firmou a musí ti dát písemné povolení,že ti povolují namontovat ventilaci,že to ale nebudeš dělat svépomocí-což není ani možné,že to bude dělat odborný vyškolený člověk-to je krytí pro tebe,kdyby náhodou.....
já vám najdu www na tu ventilaci-mají tam i atesty a všechno.Je to schválený výrobek celosvětově..... ![]()
Holky když tu řešíte plíseň tak se tu vetřu s mým problémem.Jako plíseň se nám dělá taky,ale teď se mi v obýváku v rohu dělají takové jakoby tečky a nevím co to je.Myslím že je to z vlhka,ale není to souvislý flek,ale jen tečky.Už to máme asi 2 měsíce a myslela jsem že se tam udělá plíseň,ale ne.Pořád jen ty tečky.Jo a ještě za gaučem.Je to z vlhka? ![]()
kacudka píše:
Holky když tu řešíte plíseň tak se tu vetřu s mým problémem.Jako plíseň se nám dělá taky,ale teď se mi v obýváku v rohu dělají takové jakoby tečky a nevím co to je.Myslím že je to z vlhka,ale není to souvislý flek,ale jen tečky.Už to máme asi 2 měsíce a myslela jsem že se tam udělá plíseň,ale ne.Pořád jen ty tečky.Jo a ještě za gaučem.Je to z vlhka?
100% to je náběh na plíseň.ona totiž ta mrcha začíní většinou takovýma tečkama a potom se sleje do souvislého fleku ![]()
Diplomatka píše:kacudka píše:100% to je náběh na plíseň.ona totiž ta mrcha začíní většinou takovýma tečkama a potom se sleje do souvislého fleku
Holky když tu řešíte plíseň tak se tu vetřu s mým problémem.Jako plíseň se nám dělá taky,ale teď se mi v obýváku v rohu dělají takové jakoby tečky a nevím co to je.Myslím že je to z vlhka,ale není to souvislý flek,ale jen tečky.Už to máme asi 2 měsíce a myslela jsem že se tam udělá plíseň,ale ne.Pořád jen ty tečky.Jo a ještě za gaučem.Je to z vlhka?
no jo,ale vždycky když jsme měli plíseň tak se začaly dělat hned černý tečky a tyhle jsou v barvě stěny.Vypadá to jako postříkané vodou. ![]()
Myslíš že to mám zkusit postříkat savem?
kacudka píše:Diplomatka píše:no jo,ale vždycky když jsme měli plíseň tak se začaly dělat hned černý tečky a tyhle jsou v barvě stěny.Vypadá to jako postříkané vodou.kacudka píše:100% to je náběh na plíseň.ona totiž ta mrcha začíní většinou takovýma tečkama a potom se sleje do souvislého fleku
Myslíš že to mám zkusit postříkat savem?
za zkoušku nic nedáš
Uf,tak jsem dočetla.Plíseň máme samo taky.Drží se mi v tom rantlu když otevřu okno voda a tam se tý svi.. daří ![]()
Mikroventilace jde na každém plastovém okně?
My máme čerstvě zatepleno letos.Plíseň ve vnitř zmizela,ale ty okna ![]()
ze vnitř je mám vlažná,ne ledová jako z venku ![]()
Savo jsem jěště nezkoušela,ale až budu teď umívat tak se do toho dám..
A jěště se mi ta plíseň dělá pod držákem žaluií nahoře ![]()
kurna, tak nahoru pod držák jsem se nedívala,to musím hned napravit - beztak tam bude taky!!!!
![]()
verenika píše:
Uf,tak jsem dočetla.Plíseň máme samo taky.Drží se mi v tom rantlu když otevřu okno voda a tam se tý svi.. daří![]()
My máme čerstvě zatepleno letos.Plíseň ve vnitř zmizela,ale ty okna
ze vnitř je mám vlažná,ne ledová jako z venku
A jěště se mi ta plíseň dělá pod držákem žaluií nahoře
záleží na tom,co to máš za okna-my ji dáváme automaticky do každého křídla,kde je ventilačka.ty máš plíseň u žaluzií?Tak to jsem opravdu ještě neslyšela…opravdu ne
Diplomatka píše:Sunnny píše:Mikroventilace blbost není,tak se hodně používá když jsi pryč delší dobu a nemůžeš vyvětrat-tím ti byt větrá sám,ale v každém případě tečení vody po oknech je způsobenou příliž velkou vlhkostí v bytě.Dám Vám příklad-volala mi paní,že jí po oknech teče voda,že to není možný-chtěla udělat reklamaci.Tak jsme tam dojeli a zjištění?Po bytě 6 sušáků narvaných prádlem,v bytě vlhkost 90%,okna zabedněná.........co na to říct??Reklamace neuznaná!!Toto je veliký problém panelových domů-špatné odvětrání v koupelně.Další věc-dá se opravdu dát ta automatická regulace a z 95% je posléze klid!
Tento problém,řeším už také delší dobu.Zkusím sem dát odkaz na jednu diskusi snad se mi to povede.Bývá to dost složitý problém.
Jedna z nejčastějších příčin bývá vysoká vlhkost v bytě.Při vlhkosti kolem 50-60% se většinou již okna rosí-ale to je zdravá vhkost.Pokud je vlhkost pod 45% okna se již ve většině případů nerosí,ale není to zdravé klima pro lidský organismus.Mikroventilace je dle mě blbost,která stejně nepomáhá(nejen dle mě,ale i podle odborníků)Účinnější je krátké intenzivní větrání,něž mít mikroventilaci celý den.
Svou roli hrají i parapety umístěné nad radiátory.A prý i pokojové rostliny.Větrání klapkou o kterém se zde zmiňuje Diplomatka si hodně lidí chválí zatím s ním zkušenost nemám.Přemýšlím o jeho pořízení.
Stojím si za tím,že mikroventulace blbost je.Pokud by tyto problémy řešila,nepsalo by tu tolik lidí,že mají problémy s rosením oken a plísněmi.Mluvím ze své zkušenosti.Když jsem měla okna otevřená na mikroventilaci celý den situace byla mnohokrát horší,něž když několikrát denně intenzivně,ale krátce větrám,je to ovšem na čas náročnější.
Proto si myslím že mikroventilace nic neřeší.
Sunnny píše:Diplomatka píše:Stojím si za tím,že mikroventulace blbost je.Pokud by tyto problémy řešila,nepsalo by tu tolik lidí,že mají problémy s rosením oken a plísněmi.Mluvím ze své zkušenosti.Když jsem měla okna otevřená na mikroventilaci celý den situace byla mnohokrát horší,něž když několikrát denně intenzivně,ale krátce větrám,je to ovšem na čas náročnější.Sunnny píše:Mikroventilace blbost není,tak se hodně používá když jsi pryč delší dobu a nemůžeš vyvětrat-tím ti byt větrá sám,ale v každém případě tečení vody po oknech je způsobenou příliž velkou vlhkostí v bytě.Dám Vám příklad-volala mi paní,že jí po oknech teče voda,že to není možný-chtěla udělat reklamaci.Tak jsme tam dojeli a zjištění?Po bytě 6 sušáků narvaných prádlem,v bytě vlhkost 90%,okna zabedněná.........co na to říct??Reklamace neuznaná!!Toto je veliký problém panelových domů-špatné odvětrání v koupelně.Další věc-dá se opravdu dát ta automatická regulace a z 95% je posléze klid!
Tento problém,řeším už také delší dobu.Zkusím sem dát odkaz na jednu diskusi snad se mi to povede.Bývá to dost složitý problém.
Jedna z nejčastějších příčin bývá vysoká vlhkost v bytě.Při vlhkosti kolem 50-60% se většinou již okna rosí-ale to je zdravá vhkost.Pokud je vlhkost pod 45% okna se již ve většině případů nerosí,ale není to zdravé klima pro lidský organismus.Mikroventilace je dle mě blbost,která stejně nepomáhá(nejen dle mě,ale i podle odborníků)Účinnější je krátké intenzivní větrání,něž mít mikroventilaci celý den.
Svou roli hrají i parapety umístěné nad radiátory.A prý i pokojové rostliny.Větrání klapkou o kterém se zde zmiňuje Diplomatka si hodně lidí chválí zatím s ním zkušenost nemám.Přemýšlím o jeho pořízení.
jasně jsem tady psala,že mikroventilace je řešení,kydž jedeš pryč a potřebuješ,aby ti byt větral!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Diplomatka píše:verenika píše:záleží na tom,co to máš za okna-my ji dáváme automaticky do každého křídla,kde je ventilačka.ty máš plíseň u žaluzií?Tak to jsem opravdu ještě neslyšela…opravdu ne
Uf,tak jsem dočetla.Plíseň máme samo taky.Drží se mi v tom rantlu když otevřu okno voda a tam se tý svi.. daří![]()
My máme čerstvě zatepleno letos.Plíseň ve vnitř zmizela,ale ty okna
ze vnitř je mám vlažná,ne ledová jako z venku
A jěště se mi ta plíseň dělá pod držákem žaluií nahoře
Jj,tam tu plíseň mám taky.A když mám stažené žaluzie dolů-přes zimu,tak jak se okna rosí tak se mi dole kolem skel dělá ta plíseň taky ![]()
Diplomatka píše:Sunnny píše:jasně jsem tady psala,že mikroventilace je řešení,kydž jedeš pryč a potřebuješ,aby ti byt větral!!!!!!!!!!!!!!!!!!Diplomatka píše:Stojím si za tím,že mikroventulace blbost je.Pokud by tyto problémy řešila,nepsalo by tu tolik lidí,že mají problémy s rosením oken a plísněmi.Mluvím ze své zkušenosti.Když jsem měla okna otevřená na mikroventilaci celý den situace byla mnohokrát horší,něž když několikrát denně intenzivně,ale krátce větrám,je to ovšem na čas náročnější.Sunnny píše:Mikroventilace blbost není,tak se hodně používá když jsi pryč delší dobu a nemůžeš vyvětrat-tím ti byt větrá sám,ale v každém případě tečení vody po oknech je způsobenou příliž velkou vlhkostí v bytě.Dám Vám příklad-volala mi paní,že jí po oknech teče voda,že to není možný-chtěla udělat reklamaci.Tak jsme tam dojeli a zjištění?Po bytě 6 sušáků narvaných prádlem,v bytě vlhkost 90%,okna zabedněná.........co na to říct??Reklamace neuznaná!!Toto je veliký problém panelových domů-špatné odvětrání v koupelně.Další věc-dá se opravdu dát ta automatická regulace a z 95% je posléze klid!
Nemusíš psát tolik vykřičníků.Takže toto je jediná věc k čemu je mikroventilace dobrá.Neřeší ani tvorbu plísně ani rosení oken a o tomto tato diskuse je.Když v bytě nejsem nevytváří se tolik vlhkosti(nevařím,nesuším prádlo,nekoupu se)takže je to jenom o pocitu,jak je super,že mi byt větrá.
Já to nemyslím nijak špatně jen tím chci říct,že co se týká plísně a rosení není mikroventilace moc důležitá,dává se jí větší význam než má,ale samozřejmě na ní můžeš mít jiný názor.
Klapka o které se zmiňuješ už tyto věci řeší to mi přijde logické.
Diplomatko my mám okno ještě v záruce, takže do něho asi zasahovat nelze, že?
Mikroventilaci máme.