Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
strelish píše:Farllin píše:
Tak to je na houby, jak ještě ochranáři Vám budou do toho kecat. Nám naštěstí ne. A už jste něco začaly?Nezačali, zítra by domek měli opustit současní nájemníci…a pak se na to chlapi vrhnou, omítky až na cihlu, střecha dolů…nejhorší stejně bude to vymýšlení co a jak a kde
Podlahovka je super věc, hlavně třeba v koupelně![]()
Každopádně do zimy bychom tam chtěli být, tak snad budou hotové ty základní věci - koupelna, kuchyň a nějaký ten pokoj dole, horní patro necháme asi až po zimě.
Strelis, tak to teda mate rychle bydleni. To já teda doufám, že do 2 let bydlet budeme. Ale když dřív, tak budu raději. No, musím mojemu asi říct, že naše 2 letka je ještě na dlouho. Že to jde i rychleji.
Máme štěstí, že v rodině je tesař, zedník, instalatér a v podstatě i elektrikář ![]()
Krb mě osobně už přešel, je s tím zbytečně moc práce.
Tak mě ten krb už taky přešel. Musel, protože ho mít nebudeme
. Argumenty zvítězily.
My to máme naprosto to samé, elektrikář - servisák, revizák je rodina, vodo topo, plyn, zedníci. Takže to splácáme jak se dá. Já kdybych mohla, tak jsem tam každý den, ale teď ještě vyřizujeme půjčku, takže čekáme na vyřízení. Pak už jen to veselejší - stavění. No, ale i to splácení. To zase tak veselé není. ![]()
A proč ne krb? Je s tím sice víc práce, ale dřevo je pořád levnější. U krbu máme dřevěnou ohrádku, takže tam děti nemohou. Musí se sice přikládat, ale máš tím vytopenej celej dům a ještě ohřátou vodu. Za plyn ted platíme fakt minimum a ještě nám vrací ![]()
A to asi kdyby jsme neměli dvě mimina, tak topíme i méně.
No, Prý je s tím moc práce, nemáme les, je z toho bordel po celém bytě a už nevím co..No, nakonec mě fakt přebyly argumenty. Já to chtěla hlavně kvůli topení a taky tomu relaxu. no..ale co už. Ono se dá kdykoliv dodělat ![]()
My dřeva máme dost (každou zimu se dělá údržba kolem polí), ale právě - je z toho bordel, často se přikládá, denně nejlíp krb vysát (do rána zhasne) a u krbu na zdechnutí, když v ostatních částech jakž takž (zažila jsem krb + vývody teplého vzduchu do patra v menším RD), navíc mi ten vzduch přišel strašně suchý + teda nic moc regulace tepla a jen kvůli pěknému pohledu fakt nee
U nás bude kotel na dřevo/štěpku ideálně se zásobníkem, ať nejsme otroci přikládání. Plyn bohužel není ![]()
Aha, tak mě to tak hrozné nepřijde. Navíc je to jedna z možností, takže pokud nechci topit, tak nemusím a převezme to automaticky plyn. Když zatopím v krbu, tak vodu zase ohřívá krb. Máme ho v největší místnosti a proto tu asi není vedro a všude jinde topí radiátory ohřátou vodou z krbu. Les také nemáme, ale koupíme dřevo, např. ted zrovna dovalíme náklaďák kmenů a postupně se to seká. Navíc sem celou zimu jezdí děda a toho to sekání a chystání mi dřeva vyloženě baví
![]()
Koukalas Farlin na fotky? Doufám, že ti trošku k něčemu byly ![]()
Moje mamka (prodejce eurooken i plasťáků) by řekla, že to je na každém - kdo má rád dřevo dá dřevo (ona je teda zastánce dřeva), kdo plast, dá plast…
Málokdo se o dřevěná okna stará, tak jak by měl a vydrží stejně jako plastová…mě vadí na plastu, že časem žloutne (pokud jde o bílá okna) a nebo pokud jde o imitaci dřeva - je to vždy prostě poznat.
Jinak třeba u dveří je ten rozdíl hoodně velkýý - hlavně v bezpečnosti. Nezamčené (jen zabouchnuté) plastové vchodové dveře vyloupí raz dva - kdokoliv, u dřevěných už budou mít problém - po zamčení jsou téměř nedobytná (pokud je někdo nerozseká celé sekerou
)
Kdyby sis nevěděla rady, klidně pošlu číslo na mamku, třeba ti poradí. Tím, že prodává obojí - ví u obojího výhody a nevýhody ![]()
P.S.: navíc má i osobní zkušenost (první dům plast, druhý dřevo)
Farllin píše:
Dobrý den, vím, že asi spíš tomu rozumí pánové, ale ráda bych znala váš názor.
Rozdíl mezi plastovými a dřevěnými okny zhruba vím. Jen by mě zajímaly přímo zkušenosti uživatelů, kteří se rozhodly přímo pro plasťáky nebo dřevěné okna, jak se Vám s nimi žije? Stavíme domeček a jsem teprve na začátku, takže přemýšlíme o všem možném, třeba i toto téma.Partner chce plastové, já dřevěné. Dřevo - příroda, plast je plast. Jsou s nimi nějaké problémy? Na co si dát pozor?
Jinak i mimo téma klidně jakékoli postřehy o stavbě domu ať se týká čehokoliv je vítáno. Informací není nikdy dost.
Děkuji moc za ochotu.
No my jsme se, celkem po velmi krátkém uvážení a pár návštěvách - jak s porovnáním plastových tak i dřevěných vozorků, jednoznačně rozhodli pro dřevěná okna.
Potřebovali jsme okna, k celkovému designu domu, v barvě bílé a plastová bílá okna, po naší 5-ti leté zkušenosti z provizorního bytu, jsme nechtěli, jelikož už po těch 5ti letech zažloutly a celkově vypadaly strašně. Taky jsme zjistili, že plastová okna na jižní straně, za pouhých 5 let, se působením tepla víc roztahovaly a smrštovaly a celkově tak byly mnohem dřív opotřebovanější.
Dřevěná okna, naproti tomu, sice stále musíš udržovat natíráním, ale díky novým technologiím ty barvy vydrží mnohem déle a ty hodně dobré nežloutnou a mají i jiné ochranné prvky takového rázu, že ani nepoznáš, že máš dřevo.
Jednoznačně platí pro oba typy oken - vyber si kvalitního výrobce. Dřevěná okna musí perfektně sedět, pak se naprosto vyrovnají plastovým a předčí je zejména v tom, že dýchají, orosení jsem u nich nezažila a tak nějak se k cihlovému domu hodí, rozhodně pak k dřevostavbě.
Plastová okna se špatně odhadují, co udělají po 10ti a více letech. My se rozhodli, že raději ta okna jednou za 10 let znovu nabarvíme, než je vyrazit a koupit nová, v případě plastu. ![]()
No mohla bych ti doporučit Kasalovu pilu - http://www.kasalovapila.cz/okna.php, můžeš i navrhnout vlastní vzhled oken, což jsme měli my. Mají i výborný servis, byli nám to už 2× seřídit, protože jak stavba sesychá (pokud nemáš dřevostavbu) tak i ta okna se různě přizpůsobují, takže nám to seřídili, osadili sítěmi, prostě naprostá spokojenost.
Navíc když nám ted byl z banky člověk ocenovat dům, napsal automaticky okna plastová (!) jak výborně vypadají, čímž nám je teda urazil
, ale když si to prohlédl, uznal, že jsou výborně udělaná.
Firma Milan Kottner z Rožmitálu pod Třem.je podvodná.Vybere zálohy a práci nedokončí.To jsem zjistila,ale pozdě.Je to otec se synem a podnikají ve všem možném.Chci se na ně poptat na ŽIVN.ÚŘADĚ v Příbrami.Dověděla jsem se,když jsem po nich pátrala,že mají přezdívku PAT a MAT.
Dobrý den,jsem před výměnou oken a nevím od které firmy,chtěl bych plastová s trojskly.Poradí mi někdo????Zajimají mě zkušenosti,třeba fy. Sulko nebo VPO Protivanov.
Ženský vzpamatujte se! dřevo = jednou ročně natiratspeciálním olejem a stejně je to na nic. Můj děd před 22 lety postavil dům a dál do nich dřevěná okna a dnes do spodní části udělá díru maličkém jak jsou vyhnila. Já jsem mu oponoval že dnes se už dělá jinak. Ale ouha za 3 minuty se vrátil do obýváku a ukazoval mi ten létak jak tam ty okna vychvaluji. Psal se rok 90. Můj děd říkal že dřevo je dobrý stavební materiál ale venku a tam kde se srazí vlhkost (což na oknech dost často protože dělí vnitřní a vnější prostor) stojí dřevo za starou backoru. A důkaz tu je = ty okna u nej. A to že plast občas praskne tak to vám garantuji že dřevo mění svůj objem stále a v rozich a ve spojích se začnou dělat skviry začne se loupat barva budete blbnout s olejem barvou kytem atd a za 20 let budete měnit. A nebo ne ale nebude se na to okno dat dívat. Ano plast třeba může někde v rohu prasknout ale ten lupanec není téměř vidět. Oproti dřevěnému super. Jinak dřevo do interiéru ano ale ne okna.