Plat lékař po škole
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mroe píše:
Kdyz jsem nastupovala ja, mela jsem cista ruka 6tisic a nejake desetikoruny
Já 2400. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Netroufám si odhadnout. Nechtěla jsi tam? Moje teorie, že lékař nemusí umět dobře matematiku se tu nesetkala s pochopením.
Ale prd…az po zkouskach jsem zjistila, ze maji vsichni navrceny nejaky otazky.
ja jsem si myslela, ze kdyz se ucim z tech okruhu na jinou fakultu, tak ze to prece musi byt stejny. Jsem vubec netusila, ze ty otazky nejsou jen vzorovy… Na to jsem jeste dopadla hodne dobre…
takze ano, dostat se a 1.LF by byla brnkacka. Kdyz to vis, naucit se ty otazky neni problem. Ja deb. l jsem to, nejspis jako jedna z mala, fakt pocitala a zodpovene studovala kazdou otazku a odpoved, jestli nahodou zrovna tahle neni multi choice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
ne, na jazyk ( český) se mohou všicky včetně mě vyto…
Ale ted jsem se teda dala na španělštinu. Jsem začala na začátku prázdnin a už sleduju Peppa pig espanolZa rok otvírám pobočku nemocnice na Kanárech.
Jedu s Tebou, mohla bych se přidat prosím
taky jedu španělštinu a FJ ![]()
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
To přece nemůžeš srovnávat, máš řadu lidí v soukromém sektoru, kteří si vydělají více než doktor, protože dělají sami na sebe, akorát si musí shánět zakázky a být dobří. S řemeslníky to máš tak, že ty práce byly fuj, všichni chtěli na VŠ a to je výsledek. Nikdo nikoho jen na základě titulu přeplácet nebude. Mně 100 tis. u lékaře středního věku teda nepřijde na české poměry málo. Osobně také chudého lékaře neznám.
Za normalni uvazek? Tak o tom se mi ve statni nemocnici muze tak zdat… A jsem dobra, ve strednim veku( sebekriticky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt jenom 30? ![]()
Měla jsem mladého lékaře hned po škole na psychiatrii na akutním uzavřeném oddělení. Byl příjemný a chudák se snažil být i dost asertivní. Spousta pacientů na něj útočilo a sprostě nadávalo když byly neklidní. Žádný vděk, každý chtěl co nejdřív pryč a to záleželo na tom co on řekne soudu.
Při představě že za to dostane stejně jako já za to že pracuju v restauraci a pokud je host nepříjemný tak ho prostě vyhodím a neobsloužím mu fakt nezávidím. A to jsem nemusela studovat medicínu. A nemám na bedrech zdraví a životy lidí.
Já bych u doktorů začínala aspoň na 50 ![]()
Ale zase. Moje obvodní lékařka za moji návštěvu a řešení obtíží dostane od pojištovny 68 korun ![]()
A moje psychiatrička za pětiminutovou kontrolu 439 korun. ![]()
Na endokrinologii za kontrolu 226 korun.
Ty rozdíly moc nechápu
Ví nějaký zdejší lékař proč jsou ty platby tak rozdílné? Všechno to jsou normální kontroly, bez plateb za další úkony. ![]()
- Citovat
- Upravit
@mroe píše:
Ale prd…az po zkouskach jsem zjistila, ze maji vsichni navrceny nejaky otazky.ja jsem si myslela, ze kdyz se ucim z tech okruhu na jinou fakultu, tak ze to prece musi byt stejny. Jsem vubec netusila, ze ty otazky nejsou jen vzorovy… Na to jsem jeste dopadla hodne dobre…
takze ano, dostat se a 1.LF by byla brnkacka. Kdyz to vis, naucit se ty otazky neni problem. Ja deb. l jsem to, nejspis jako jedna z mala, fakt pocitala a zodpovene studovala kazdou otazku a odpoved, jestli nahodou zrovna tahle neni multi choice…
Si to pamatuju do teď : Celuloza za C. ![]()
Al jinak platí oto samé, co jiné testy, nejdelší odpověd je správná. Což mi připomíná, že musím udělat popelářskej test. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Si to pamatuju do teď : Celuloza za C.
Al jinak platí oto samé, co jiné testy, nejdelší odpověd je správná. Což mi připomíná, že musím udělat popelářskej test.
Ja mela i tak bizuli a chemii v pohode. Pohorela jsem mirne na fyzice, to byl totiz skoro samej priklad a nedalo se zo realne stihnout spocitat…akorat, ze to nikdo nepocital, ze…az na me a par podobnych zoufalcu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Za normalni uvazek? Tak o tom se mi ve statni nemocnici muze tak zdat… A jsem dobra, ve strednim veku( sebekriticky).
Známá je ve fakultní v Brně a tohle měla už před 10 lety. Na onkologii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ja mela i tak bizuli a chemii v pohode. Pohorela jsem mirne na fyzice, to byl totiz skoro samej priklad a nedalo se zo realne stihnout spocitat…akorat, ze to nikdo nepocital, ze…az na me a par podobnych zoufalcu…
Jako, že se uchazeči naučili zpaměti i výsledky příkladů, to v tom množství šlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ale prd…az po zkouskach jsem zjistila, ze maji vsichni navrceny nejaky otazky.ja jsem si myslela, ze kdyz se ucim z tech okruhu na jinou fakultu, tak ze to prece musi byt stejny. Jsem vubec netusila, ze ty otazky nejsou jen vzorovy… Na to jsem jeste dopadla hodne dobre…
No, stane se. Syn zase u maturity chvíli před koncem zjistil, že vynechal stránku.
Naštěstí to, sice těsně, udělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Fakt jenom 30?
Měla jsem mladého lékaře hned po škole na psychiatrii na akutním uzavřeném oddělení. Byl příjemný a chudák se snažil být i dost asertivní. Spousta pacientů na něj útočilo a sprostě nadávalo když byly neklidní. Žádný vděk, každý chtěl co nejdřív pryč a to záleželo na tom co on řekne soudu.Při představě že za to dostane stejně jako já za to že pracuju v restauraci a pokud je host nepříjemný tak ho prostě vyhodím a neobsloužím mu fakt nezávidím. A to jsem nemusela studovat medicínu. A nemám na bedrech zdraví a životy lidí.
Já bych u doktorů začínala aspoň na 50
Ale zase. Moje obvodní lékařka za moji návštěvu a řešení obtíží dostane od pojištovny 68 korun
Ty rozdíly moc nechápu
A moje psychiatrička za pětiminutovou kontrolu 439 korun.
Na endokrinologii za kontrolu 226 korun.Ví nějaký zdejší lékař proč jsou ty platby tak rozdílné? Všechno to jsou normální kontroly, bez plateb za další úkony.
No, tak PL má za tebe nějaké paušály na hlavu.
A jinak. jde o to, kdo si co vyřval, psychiatři asi řvali víc, než endokrynologové. Je to hodně i historické, ty nasmlouvané body pamatují krále klacka, doby, kdy se koagulace vyšetřovala háčkem, krvinky počítali v Bierkově komůrce a průtokový cytometr a PCR měly tři pracoviště v republice. Doby se logicky posunula, platby zůstávají stejné. Na rutinních vyšetřeních jsou nemocnice tratné, na specialitách kešujou. Proto je tlak na ta drahá vyšetření, provdět je je, pouze však pokud jsou dostupná ve vlastním zařízení. Na PCR si ted namastily kapsy kdejaké laboratoře, přitom už je za babku.
A o tom to je - soukromým zařízením se vyplatí provozovat jednodenní chirurgie, komplikace poslat do nemocnice; oplodňovat, dělat radiointervence a laboratorně vyšetřovat, dělat zobrazovací metody. LDN ani obecnou internu nikdo nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
Jako, že se uchazeči naučili zpaměti i výsledky příkladů, to v tom množství šlo?
Ano. Když tomu věnuješ dost času tak to bez problémů jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
To není historie, to je prostě současnost. je to pakárna, ale nic to nemění na tom, ž e když někdo chce, tak se těch 3tis odpovědí naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit