Plat před mateřskou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.7.14 14:36

Tak jsem byla dnes u té doktorky, nedopadlo to jak jsem moc čekala, protivna neochotna no paráda, nechápu jak to někteří ti lidi dělají, že jdou marodit a marodi dlouho, tsk jako dala mi neschopenku ale jen na týden, že pak mám přijít na kontrolu a to mi ji urcite zruší, sice mám chodit na rehabilitace atd.ale nevim no :O jinak jeste jsem se chtěla zeptat, co když mu to podepišu tu výpověď dohodou, dá mi odstupné a pujdu na pracak, tam asi ty první 3 měs nedostanu nic, když budu mít to odstupne a pak něco málo snad jo? no a co když otehotnim nevim, dejme tomu do měsíce, dvou, nejsem nějak vázána ještě k prácia vyšlo by mi to na tu materskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.7.14 14:41
@beruska009 píše:
Tak jsem byla dnes u té doktorky, nedopadlo to jak jsem moc čekala, protivna neochotna no paráda, nechápu jak to někteří ti lidi dělají, že jdou marodit a marodi dlouho, tsk jako dala mi neschopenku ale jen na týden, že pak mám přijít na kontrolu a to mi ji urcite zruší, sice mám chodit na rehabilitace atd.ale nevim no :O jinak jeste jsem se chtěla zeptat, co když mu to podepišu tu výpověď dohodou, dá mi odstupné a pujdu na pracak, tam asi ty první 3 měs nedostanu nic, když budu mít to odstupne a pak něco málo snad jo? no a co když otehotnim nevim, dejme tomu do měsíce, dvou, nejsem nějak vázána ještě k prácia vyšlo by mi to na tu materskou?

Z jakého důvodu je výpověď? Měla byste mít nárok na 2 měsíce výpovědní lhůty, tedy 5 platů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.14 22:57

Je tam neuvedeno, dohodou bez 2mes.vyp.lhůty, to tam ani nechci být, nedala bych to tam, je to tam fakt šílené :-( takže ke konci měsíce podepíšu, da mi odstup. a Cau…uz jsem se asi rozhodla, zkusím ukecat ať mě nechá aspoň do konce měs. na neschopence ať tam nemusím a pak hold budu na pracaku :-( a když otehotnim no tak nejak se to zvladnout musi ikdyz budu na 4 roky a met mało penez :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
16.7.14 23:07
@beruska009
@beruska009 píše:
Je tam neuvedeno, dohodou bez 2mes.vyp.lhůty, to tam ani nechci být, nedala bych to tam, je to tam fakt šílené :-( takže ke konci měsíce podepíšu, da mi odstup. a Cau…uz jsem se asi rozhodla, zkusím ukecat ať mě nechá aspoň do konce měs. na neschopence ať tam nemusím a pak hold budu na pracaku :-( a když otehotnim no tak nejak se to zvladnout musi ikdyz budu na 4 roky a met mało penez :-(

A co teď na chvíli vysadit snahu o otěhotnění a nejdříve najít novou práci a projít zkušební dobu a teprve následně založit rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.14 07:38

Zas mam strach, že pak se to zas nepodari :( kdyz ted prestanem…a ve zkusebni dobe kdyz treba otehotnim se stane co? asi premyslim ze zkusim najit neco noveho i kdyz tady u nas je problem najit praci :( ale zkusim…ale nechce se mi prestat snazit, kdovi kdy se nam to podari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
17.7.14 12:54

@beruska009 tak za prvé, pokud podepíšeš dohodu, tak ti to odstupné zřejmě nevyplatí jako odstupné, tak že to nebudeš mít nikde napsané, tzn. na úřadu práce to vědět nebudou. Ale spíš bude problém s tou dohodou, protože když přijde na úřad práce někdo kdo skončil „dohodou“ tak dostává nižší podporu v nezaměstnanosti než ten, který dostal výpověď od zaměstnavatele. A pokud ti uvede do zápočtového listu, že jsi dostala odstupné ve výši třeba 3 měsíců, tak 3 měsíce nedostaneš nic.
A co kdyby jsi změnila doktora? Nemá někdo v okolí přístupnějšího lékaře? Tu Dohodu bych mu fakt nepodepisovala, pokud nemáš v záloze jiné zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.14 12:29

mateřská neboli peněžitá pomoc v mateřství

Mateřská neboli peněžitá pomoc v mateřství

Ahojte mám takovej problém, nevím jestli mám nárok na mateřskou-peněžitou pomoc v mateřství. sem těhotná a dva roky bez práce, sem vedená na uřádě práce. akorát pobírám příspěvěk na bydlení 2700Kč a životní minimum 3400kč. mám tedy nárok, a když nemám tak nic vyřizovat na sociálce nemusím že na ni nárok nemám, to mi nemusí ani gynekolog vystavovat nějákej papír děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
18.7.14 12:33

@lenulinka999 nárok na mateřskou - PPM v tomto případě nemáš. Leda, že by o ní požádal otec dítěte na svůj plat, pokud je tedy zaměstnaný. Ty nesplňuješ tu podmínku že jsi v posledních dvou letech odpracovala 270 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.14 12:36

mateřská neboli peněžitá pomoc v mateřství

On je zaměstnaný ale nemá nemá pracovní dobu na pořad, ted má smlouvu do konce srpna a pak se uvidí jestli mu to prodlouží nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
18.7.14 12:59
@lenulinka999 píše:
On je zaměstnaný ale nemá nemá pracovní dobu na pořad, ted má smlouvu do konce srpna a pak se uvidí jestli mu to prodlouží nebo ne

PPM může partner pobírat až po šestinedělí. Musí splňovat stejné podmínky jako matka. Od narození můžete pobírat rodičovský příspěvek. Pokud nelze doložit vyměřovací výměr otce, budete na 4leté variantě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí