Plat řidičů v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
938
2.1.13 20:12

@jbul No je to odročeno na 8.1. :zed: Řekla jsem tam, že určitě nemá těch deset, že tam pracoval načerno ještě když jsem byla těhotná a měl tak min. 16tis. Soudkyně jen kroutila hlavou, všecko zapsala…uvidíme co bude toho 8. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
2.1.13 21:58
@ejmy
@ejmy píše:
@jbul No je to odročeno na 8.1. :zed: Řekla jsem tam, že určitě nemá těch deset, že tam pracoval načerno ještě když jsem byla těhotná a měl tak min. 16tis. Soudkyně jen kroutila hlavou, všecko zapsala…uvidíme co bude toho 8. :zed:

tak my to mame 10.dnes jsem delala papiry. byvali kdyz chc t
u snim po dobrem komunikovat tak my napise neotravuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
10.1.13 18:05
@jbul píše:
@ejmytak my to mame 10.dnes jsem delala papiry. byvali kdyz chc t
u snim po dobrem komunikovat tak my napise neotravuj

ttak jak jsi dopadla a kde ted bydlis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
11.1.13 09:48

@jbul Žádná změna, soudkyně po žalovaném chce, aby doložil, že pravidelně platí alimenty, jak tvrdí..Jenže protože je neplatí, tak to nemá jak dokázat, jen to zbytečně zdržuje…Na jednu stranu je blbé, že on byl vyslýchaný 300km ode mě..Mohlo to být možná rychleji vyřešeno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
11.1.13 15:55

@jbul Ahoj,jak jsi dopadla? Jsem řidička trolejbusu a autobusu a míň jak 15čistého jsem nikdy neměla. Kolega se teď rozváděl a dostal určené od soudu výživné na syna 4tisíce, a jeho syn má myslim 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
11.1.13 16:55

Mu syn ma 10 a od 3 let mel 2700.je astmatik a ma vyvojovou dysfazii krom vyzivneho nicim neprispiva mame od roceni na 12.2.já vim ze ma vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hakr
22.2.13 12:06

plat řidiče MKD

Tato diskuse proběhla sice v prosinci, ale snad má troška pomůže a nenaštve. Mám doma řidiče MKD, který jezdí EU. Už byl zaměstnaný u několika firem a všude je to stejné, základ 10 tisíc + diety a nebo v horším případě příplatek za ujeté km. Diety jsou pohyblivá částka, která slouží jako příspěvek na stravné a jiné nutné potřeby řidiče. K dietám nemůže žádný soud bohužel přihlédnout, protože bez nich by se řidič nemohl stravovat ani uspokojit své potřeby (např. popl za WC, sprchy a jiné) a věřte, že to v souhrnu dělá dost. Několikrát jsem s mužem byla venku a vím jak je tam seskutečně draho, řidič si nemůže s kamionem zajet někam k obchoďáku a tam si nakoupit. Z domova si tahá konzervy a hotovky, které se mu v létě stejně skazí, nakoupit si může tak na čerpací stanici, kde je jak všichni víme sakra draho. Řidič sebou nemá špajz, lednici s mrazákem a kamna aby si uvařil, většinou to pytlíkuje na plynovém vařiči a někdy je to děs. Zvlášť když stojí na přeplněném parkovišti kam praží sluníčko a kdy v autě je víc jak 40 stupňů C a venku to není o nic lepší. Vymáhat výživné z kamioňáka je složité a pokud je to syčák, který si dětičky udělat umí, ale pak se neumí postarat… Ale na jejich omluvu, mám mezi nimi několik přátel a všichni jsou rozvedeni za nechutných podmínek a ženy je oškubaly tak, že nemají NIC a plno z nich žije jen v kamionu. Jeden můj kamarád jednou přijel domu o dva dny dřív a v jeho posteli byl s jeho ženou cizí chlap, panička měla jednoho pro peníze a jednoho na sex. A takových příběhů mám v šuplíku víc, jeden takový mám doma. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
22.2.13 12:10
@hakr píše:
Tato diskuse proběhla sice v prosinci, ale snad má troška pomůže a nenaštve. Mám doma řidiče MKD, který jezdí EU. Už byl zaměstnaný u několika firem a všude je to stejné, základ 10 tisíc + diety a nebo v horším případě příplatek za ujeté km. Diety jsou pohyblivá částka, která slouží jako příspěvek na stravné a jiné nutné potřeby řidiče. K dietám nemůže žádný soud bohužel přihlédnout, protože bez nich by se řidič nemohl stravovat ani uspokojit své potřeby (např. popl za WC, sprchy a jiné) a věřte, že to v souhrnu dělá dost. Několikrát jsem s mužem byla venku a vím jak je tam seskutečně draho, řidič si nemůže s kamionem zajet někam k obchoďáku a tam si nakoupit. Z domova si tahá konzervy a hotovky, které se mu v létě stejně skazí, nakoupit si může tak na čerpací stanici, kde je jak všichni víme sakra draho. Řidič sebou nemá špajz, lednici s mrazákem a kamna aby si uvařil, většinou to pytlíkuje na plynovém vařiči a někdy je to děs. Zvlášť když stojí na přeplněném parkovišti kam praží sluníčko a kdy v autě je víc jak 40 stupňů C a venku to není o nic lepší. Vymáhat výživné z kamioňáka je složité a pokud je to syčák, který si dětičky udělat umí, ale pak se neumí postarat… Ale na jejich omluvu, mám mezi nimi několik přátel a všichni jsou rozvedeni za nechutných podmínek a ženy je oškubaly tak, že nemají NIC a plno z nich žije jen v kamionu. Jeden můj kamarád jednou přijel domu o dva dny dřív a v jeho posteli byl s jeho ženou cizí chlap, panička měla jednoho pro peníze a jednoho na sex. A takových příběhů mám v šuplíku víc, jeden takový mám doma. :mavam:

No a co tim chces rict??? ze tatinek ma mit patnact fiku diety, aby uspokojil sve potreby a dite dostane tisicovku??? by me zajimalo, jak bys mluvila, kdyby ti chlap da mesicne tu desitku a rekl, ze diety ma pro sve potreby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
hakr
22.2.13 12:13

A ještě maličký dodatek, diety jsou řidičům MKD vypláceny pouze za dobu jízdy, bezpečnostní přestávky a různé prostoje dělají zdarma. Takže pokud řidič vykejsne někde na smradlavém a špinavém parkovišti od pátku do pondělka rána - tojí ZADARMO, ale jíst musí a ostatní také (sprcha, WC…)
A sprcha pro jednoho stojí 2-4 EURa a WC od 70 centů do 1 EUR. A když mu dojde náhodou pití… děs, to jsou pálky lahev vody (čisté) i 5 EUR, podle toho kde stojí.

• Citovat
  • Upravit
hakr
22.2.13 12:15

No nevim když už si tikáme :cert: :cert: tak můj muž fíky nebere, vše bere v českých korunách, hrubého má deset to znamená šistého 7300… A těch 15 tisíc, no to je tak potřeba na jídlo na měsíc. Mimo to ty květinko, můj bejvalej má příjem 25 tisíc a není kaminák a výživné není ani na bačkůrky, měl lepšího právníka jak já
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
22.2.13 12:19
@hakr píše:
No nevim když už si tikáme :cert: :cert: tak můj muž fíky nebere, vše bere v českých korunách, hrubého má deset to znamená šistého 7300… A těch 15 tisíc, no to je tak potřeba na jídlo na měsíc. Mimo to ty květinko, můj bejvalej má příjem 25 tisíc a není kaminák a výživné není ani na bačkůrky, měl lepšího právníka jak já :mavam:

Tady si tykaji vsichni… Netikaji, ale tykaji… ;-) A kdyz si chlap naseka decka, tak se ma starat, i kdyby to melo jit z diet… Ty taky pocitas prijem sveho muze vcetne diet, takze kdyby ti dal jen 7300, tak bys asi moc spokojena nebyla…co? :) A tvuj byvaly je hnup, to ovsem neznamena, ze na to musi doplatit vsechny decka vycuranych kamionaku…

• Citovat
  • Upravit
9754
22.2.13 12:27

HAKR- by me zajimalo pro jakou firmu ten vas pracuje. Jestli jezdi EU a ma 25 tisic, tak by mel asi zmenit firmu. Znam tri ridice kamionu, jednoho dispecera, ktery dela i vyplaty a jednoho majitele takovy firmy a vsichni rikali, ze berou +- 50.000,– cisteho! A myslim, ze si nevymysleli, protoze se podle toho i chovaji.
A nevim na jakych benzinkach to chodi na wc, ale co ja vim tak Rakousko, Nemecko, Spanelsko, Francie se plati 50 centu. Vlastni zkusenost. A ne z jedne benzinky. A v Nemecku ti tech 50 centu odectou z uctu za benzin kdyz tankujes.
A vodu kupoval nejakou…extra ne? Obyc voda v techto jmenovanych statech za 2-3 eura.

Toz neviiiim no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.2.13 12:32

A ještě jedna věc, lednice v kamionech je, dnes si myslím, že už to je standart a vůbec je spousta vychytávek co může mít řidič, dokonce znám takového co si tam peče i chleba, ale tím nechci zlehčovat jejich práci, manžel jezdil 20 let, nyní dělá dispečera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.2.13 12:35
@kar-maa píše:
HAKR- by me zajimalo pro jakou firmu ten vas pracuje. Jestli jezdi EU a ma 25 tisic, tak by mel asi zmenit firmu. Znam tri ridice kamionu, jednoho dispecera, ktery dela i vyplaty a jednoho majitele takovy firmy a vsichni rikali, ze berou +- 50.000,– cisteho! A myslim, ze si nevymysleli, protoze se podle toho i chovaji.
A nevim na jakych benzinkach to chodi na wc, ale co ja vim tak Rakousko, Nemecko, Spanelsko, Francie se plati 50 centu. Vlastni zkusenost. A ne z jedne benzinky. A v Nemecku ti tech 50 centu odectou z uctu za benzin kdyz tankujes.
A vodu kupoval nejakou…extra ne? Obyc voda v techto jmenovanych statech za 2-3 eura.Toz neviiiim no :think:

ono je opravdu hodně firem co neplatí, tento plat mí příjde jako vyjímka v dnešní době, zaměstnavatelé se opravdu snaží co nejvíce peněz stáhnout dolů, zkušensot co jsem nebarala s manželem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.2.13 12:38
@jbul píše:
Je zaměstnanec. je pravda že dělají u majitelů na ruku, jak jinak dokázat že to tak dělají.

Udat zaměstnavatele úřadu práce, jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat