Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o rychlou radu.
Mám rozdělanou objednávku v jednom e-shopu, zboží, který strašně chci a najednou koukám, že platba je možná jenom platební kartou. Mám tam zadat svoje jméno a číslo karty.
Je taková platba bezpečná? Jak to vlastně funguje? To si krám ty peníze strhne sám nebo jak? A nevycucnou mi další peníze?
Je to velkej krám s nábytkem, takže to snad žádný zloději nebudou, ale stejně. Nikdy jsem takhle neplatila, vždycky jen platbou na účet nebo při převzetí.
Díky
@PetraJ otazkou je, zda takovou platbu pres internet tva karta umoznuje. U klasicke debetni karty se to vetsinou v bance musi povolit a moc bezpecne to neni. Kreditni karta je pro platby pres internet lepsi.
Hlavně je otázka, jestli tu možnost máš aktivovanou - ne všechny banky to dělají automaticky. Jinak jak už bylo napsáno - pokud je to prověřený obchod, tak žádný strach.
@PetraJ penize si strhnou sami. A je dobre mit opravdu zabezpeceny pocitac.
Většinou když ten eshop nemá v nabídce platbu kartou, tak jdu jinam
Už jinak ani neplatím a nikdy jsem neměla žádný problém.
@blumen - může se platit buď Visou nebo Mastercard. Já mám tu druhou.
Tak já nevím, sakra. Mám to zaplatit nebo ne? Nechce se mi jezdit do krámu, je to od nás daleko a bůh ví, jestli to tam budou mít. Je to věc, zlevněná o půlku, takže bude asi hned pryč a já tu skříň chci a chci. ![]()
@PetraJ je jedno, zda Visa nebo Mastercard, dulezite je, zda mas povolene platby pres internet. Predpokladam, ze mas kartu debetni a tam to vetsinou nejde, pokud si o to nezazadas osobne v bance (kvuli bezpecnosti).
Objednávám vše na dobírku, pokud to e-shop neumožňuje, nenakupuji tam. Už nám takhle strhli cca 20 tisíc někde v cizině, kdyby nám to nevolala banka, ani o tom nevíme… Číslo karty už na netu nikam neuvádím.
@blumen píše:
@PetraJ je jedno, zda Visa nebo Mastercard, dulezite je, zda mas povolene platby pres internet. Predpokladam, ze mas kartu debetni a tam to vetsinou nejde, pokud si o to nezazadas osobne v bance (kvuli bezpecnosti).
V KB můžeš zažádat přes internetové bankovnictví, nevím jak jinde. Takže na pobočku nemusíš.
@blumen píše:
No, tak to teda fakt nevím, jestli to mám povolený. Já to teda zkusím a uvidíme no.