Hračka - pistole na kuličky nebo kapsle

508
2.11.14 20:21

hračka - pistole na kuličky nebo kapsle

Ahoj,
prosím o radu. Mají vaše děti pistole na kuličky nebo na kapsle? Jak je to s baví? Jak se to líbí vám? Není to nebezpečné? Neválí se všude po bytě kuličky? A kapsle - jakou udělají ránu?
Z dětství si pamatuju kuličky i kapsle, obojí nás bavilo, ale teď už bude asi všechno jinak, po čínsku, tak se raději ptám :mrgreen:

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
2.11.14 20:23

Kuličky mi přijdou nebezpečné. A když s tím někoho trefí, tak to docela bolí. Za mě ty kapsle teda. Taky hodně záleží na tom, pro jak staré dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.11.14 20:29

Záleží jak staré dítě. Kluk má zatím pistolku po tátovi, která nijak nestřílí. V případě zájmu si občas s tátou občas vystřelí z kuličkovky. Ale ne doma, to by něco mohli zničit a nechci mít všude kuličky. Když by měl zájem o pistolku, která by střílela, tak bych brala něco od nerff - mají docela dobré „náboje“ a kluk si s ní celkem vyhrál.

• Citovat
  • Upravit
47759
2.11.14 20:42

Kulickovka mi nesmí přes práh bytu, jako puberťák jsem dostala kuličkou do litka a bolelo to celkem dost :roll: Nejstarší kluk má pistoli od nerf náboje jsou pěnové, nedá se s tím nikomu ublížit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
2.11.14 20:43

Určitĕ doporučuji značku Nerf, malý má od té značky už dva kousky a je to paráda..

• Citovat
  • Upravit
Bunny puella
2.11.14 20:53

Máme Nerf (super, ale potomstvo už touží po těch hodně drahých :oops: ), a pak kapslíkovky. Kuličkovka mi nesmí přejít přes práh ytu. A pak máme jednu, kde se pístem natáhne a vystřeluje barevné pěnové míčky a to baví i mě :oops: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
24798
2.11.14 21:06

My si jednou na dveře od skříně nalepili terč a stříleli do něj kuličkama…
Asi nebyly skříně dubové, protože tam zůstaly pěkné ďolíky :mrgreen: Mamka nebyla moc ráda :P

Kuličky fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
2.11.14 21:29

Aha, tak děkuji, ještě, že jsem se zeptala :D Synovi bude 7 a má celkem rozum. Máme prak a pistoli na ty pěnové kuličky, s tím si celkem vyhraje, ale chce nějakou pistoli, která bude vypadat opravdově, což právě ten Nerf asi není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.11.14 21:33

Potom co jsem viděla co dokáže udělat kuličková pistole se zubem, mi to nesmí přes práh.
Syn má jolty od nerfu a těm pěnovýma nábojema, to prostě nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
2.11.14 21:35

@janabrno tak jedině kapslíkovou pistoli. Máme dvě a vypadají jako opravdické. žádný plast, ale kov. Ono, i když je synkovi sedm, tak nikdy nevíš…bude rozdováděný s kamarády a šup, průšvih na světě. Já dostala kuličkovkou jednou, do stehna a bolelo to teda pekelně…přes tepláky…

• Citovat
  • Upravit
508
2.11.14 21:39

A jaký zvuk dělají ty kapsle? Někdo na netu psal, že to skoro není slyšet a že to smrdí a asi čoudí nebo co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.11.14 21:57

Airsoftové (tedy kuličkové) pušky a pistole jsou zbraně se vším všudy, jen ty účinky po zásahu nejsou smrtící… Ale dostat kuličkou z airsoftky do oka bych nechtěl. Umím si představit, že v takovém případě je možné o oko i přijít. Ono i airsoftové kluby při svých střílečkách používají ochranné brýle (takové, jako když se brousí na brusce).
Kuličkovka patří do ruky pouze dětem, které zvládnou elementární disciplínu při zacházení se zbraní. Osobně tvrdím, že některé osmileté to zmáknou - ale ne všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.11.14 22:02

@janabrno Prodávají se zmenšené airsoftové makety skutečných pistolí a pušek. Třeba hodně povedené jsou makety americké M16 a ruského Kalašnikova. Ale jak jsem napsal, dítě se musí napřed naučit základní disciplínu při zacházení se zbraní. Kam mířit, kam nemířit, kdy nezmáčknout spoušť a tak…
(Někomu to přijde jako zbytečná buzerace - ale zažil jsem případ mladého neukázněného myslivce, který na disciplínu kašlal - až na honu při brodění v rákosí zastřelil kamaráda a šel si sednout… :oops:. Takže disciplína s airsoftkou v ruce může dítěti dát i něco pro život.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.11.14 22:06
@Jura007 píše:
@janabrno Prodávají se zmenšené airsoftové makety skutečných pistolí a pušek. Třeba hodně povedené jsou makety americké M16 a ruského Kalašnikova. Ale jak jsem napsal, dítě se musí napřed naučit základní disciplínu při zacházení se zbraní. Kam mířit, kam nemířit, kdy nezmáčknout spoušť a tak…
(Někomu to přijde jako zbytečná buzerace - ale zažil jsem případ mladého neukázněného myslivce, který na disciplínu kašlal - až na honu při brodění v rákosí zastřelil kamaráda a šel si sednout… :oops:. Takže disciplína s airsoftkou v ruce může dítěti dát i něco pro život.)

hlavně teda maketa skutečné zbraně by se měla nosit skrytě a podle zákona je mohou držet osoby starší 18 let. No jako začínající puberťák jsem to samozřejmě nedodržovala :D

• Citovat
  • Upravit
18305
2.11.14 22:11

@lucenka Myslím, že je rozdíl mezi maketou a replikou…
No ale tyhle makety mají především i jinou velikost - tak 70 až 80 procent. To pozná i laik, že jde o hračku. Prostě to velikostně nesedí k dospělému člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák