Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím neměly byste tip, co koupit dvanáctileté holce k vánocům, já jsem naprosto bezradná. A to má ještě 14 dní před narozeniny.
Co třeba čtou stejně staré holky?
naše si vymyslela knížku Můj milý deníčku. Jinak si navymýšlela mikiny, kraťasy s laclem, a legíny.
Mám neteř v tomhle věku a pak ještě desetiletou a normálně jsem se jich zeptala, co chtějí…stejně jsem to udělala u synovce - 7 let ![]()
Nase dvanactka dostala loni k Vanocum notebook a v lete k narozeninam novy telefon a tablet…ma tak trochu hi-tech odchov
jedeme v tom vsichni
![]()
Jinak hraje The Sims, takze doplnky, kolekce ke hre. Ted si Jeziskovi napsala penezenku, knizky (takove ty vicedilne holcici romany), nejake tenisky, penal a miluje ty blbosticky z bizuterie. A samozrejme kosmetika ![]()
Fo třeba foťák? Nemusí být drahý, naše holka má taky 14 dní před vánoci narozeniny a já to většinou řeším tak, že k narozeninám jí dávám zažitky jako dárek. Buď lední revue nebo letos jdeme na muzikál Mamma Mia
.
To máte dobrý, Vaše děti si alespoň něco napsaly…Náš (přítelovo) kluk si nic nenapsal, prý nic nepotřebuje
.Skromný je, ale až tak? Mobil, tablet, herní konzoli…už dostal.Na oblečení není, nejraději tepláky. A nic ho nebaví, jen hry na PC.Ty jsme mu už koupili k narozeninám, ale co dál, to teda nevíme.. ![]()
Ještě bych dodala, že dostane aji foťák. Tablet a mobil má, to dostala vloni ![]()
Holky myslela jsem spíš nějakou drobnost… máme těch dětí víc, co máme podarovat, takže s noťasem a foťákem bychom to opravdu nedaly
tak max do 300 ![]()
Co třeba nějakou pěknou knížku?
Já už tenkrát začala hltat Lanczovou ![]()
Jinak mi napadl třeba už i první šperk - prstýnek, náramek, nějaké hezké náušnice.
Holky se už dávno i parádí - tak by ji třeba potěšila i poukázka do svého oblíbeného obchodu s oblečením
Nebo předplatné nějakého holčičího časopisu? ![]()
Nevím, jestli doma hrajete společenské deskové hry, ale u nás v rodině je vždy obrovská radost nad klasikou typu Dostihy, Activity, Ubongo atp. - zabaví se a stmelí celá rodina
A pak klasika - pokud má ráda hudbu, tak třeba novou MP4 nebo pořádná kvalitní sluchátka, to samé se týká sportu - obnova výbavy atp. ![]()
Nějaký kvalitní jemný lesk na rty nebo chubbystick, v dnešní době se už holky chtějí malovat, ale to je individuální a hlavně nevím, jak to u vás chodí ![]()
A nebo mi napadá, pokud už ji pouštíš někam ven s kamarádkami, tak třeba ji koupit nějakou hezkou menší tašku přes rameno? Kam by strčila peněženku, klíče a mobil? ![]()
Já jsem svojí holce už dala peníze a at si jde nakoupit sama. Je trochu napřed před ostatníma 12ti letejma a jediný co jí zajímá je móda ve který se podle ní absolutně nevyznám..takže po několika marných pokusech se jí trefit do vkusu jsem to vzdala a prostě jí dám peníze, at si jde s kámoškama nakoupit sama a pak jí to zabalim pod strom. Plus jí tam koupim pár blbostí jako překvápko, většinou nějakou kosmetiku, gumičky do vlasů, šálu…je to fakt na palici s těmadle holkama…
letos to uděláme stejně. Výhoda na tom je to, že ti nemůže vyčíst, že jsi něco koupila špatně
a taky aspon uvidí, kolik co stojí, že si za 1000,–nekoupí tolik hadrů jak si představuje.. ![]()
Souhlasím s nějakou kosmetiskou - lesk, možná i řasenka. Nebo nějakou bižuterii, naše 12ti letá miluje prakticky všechno z obchodu Claires.
Stejně staré neteři budu letos dávat k vánocům čepici, šálu, rukavice a triko s dl. rukávem. Vše v šedé barvě. A platila jsem za vše 352,–
v Takku se slevenkama.
Dceři je teda 11 (11 a půl
), ale sama si řekla, že chce jít „shopovat“…poprvé v životě, doteď byly Vánoce o hračkách
…asi končí dětství…chce hadry ![]()
Takže něco jsem už koupila (překvápko) a něco si půjde vybrat sama, resp. se mnou jako chodící peněženkou… ![]()
Dcera 13 let si z drobností přeje knížky, šminky, kosmetiku, trička. Jinak my to máme jednoduché -cokoliv na koně nebo s motivem koní ![]()
Jak jsem sem překlikla z diskuse o pletení z gumiček, tak jsem chtěla navrhnout gumičky a stav, ale koukám, že jsem naivní ![]()
Pokud zakladatelka není matkou té dvanáctileté, doporučuji zeptat se rodičů - ti zpravidla vědí.
Ahoj maminky, prosím neměly byste tip, co koupit dvanáctileté holce k vánocům, já jsem naprosto bezradná. A to má ještě 14 dní před narozeniny.
Co třeba čtou stejně staré holky?