Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@elibro děkuju, kouknu na to, her máme plnou skříň.
@kontramatka povlečení máme hafo, batoh budu kupovat v srpnu do školy, to je výbava do školy, to není moc dárek asi, zbytek máme. Možná by se jí líbil muzikál, ty jo, na to nemám chuť moc, to máme do Prahy 150km, to je skoro celodenní výlet, lístky v létě na fesťáky už máme, ale mohla bych jí koupit lístky na Slzu, dobrý nápad, musím zjistit, kde hrají. Sportovní vybavení máme taky komplet.
@terinka4444 píše:
@elibro děkuju, kouknu na to, her máme plnou skříň.
@kontramatka povlečení máme hafo, batoh budu kupovat v srpnu do školy, to je výbava do školy, to není moc dárek asi, zbytek máme. Možná by se jí líbil muzikál, ty jo, na to nemám chuť moc, to máme do Prahy 150km, to je skoro celodenní výlet, lístky v létě na fesťáky už máme, ale mohla bych jí koupit lístky na Slzu, dobrý nápad, musím zjistit, kde hrají. Sportovní vybavení máme taky komplet.
jsem četla na feťáky ![]()
tak naše mladá si přála elegantní batoh do školy jako dárek k narozeninám. Proč by to nebyl dárek? Kdyby si ho nepřála, měla by ten starý. ![]()
A třeba MP3 nebo lepší sluchátka, jestli poslouchá muziku, nebo rádio s CD do pokoje nebo lepší repráky k pc?
@kontramatka píše:
@terinka4444jsem četla na feťáky
tak naše mladá si přála elegantní batoh do školy jako dárek k narozeninám. Proč by to nebyl dárek? Kdyby si ho nepřála, měla by ten starý.
A třeba MP3 nebo lepší sluchátka, jestli poslouchá muziku, nebo rádio s CD do pokoje nebo lepší repráky k pc?
no vybavení do školy jim prostě kupuju a neberu to jako dárky. Batoh už si zaslouží obměnit, stejně bych ho musela koupit. Hudbu dneska mají v telefonech, takže MP3 je zbytečnost, sluchátka má a má přenosný docela dobrý reprák. Prostě píšu, je to těžký, fakt všechno má, něco 2×. Ach jo.
@terinka4444 píše:
no vybavení do školy jim prostě kupuju a neberu to jako dárky. Batoh už si zaslouží obměnit, stejně bych ho musela koupit. Hudbu dneska mají v telefonech, takže MP3 je zbytečnost, sluchátka má a má přenosný docela dobrý reprák. Prostě píšu, je to těžký, fakt všechno má, něco 2×. Ach jo.
naše má taky hudbu v mobilu, ale i když má kartu s velkou pamětí, zaplňuje jí hudba zbytečně kapacitu a tak poslouchá hlavně z MP3. A jaké má vlasy? Co třeba kadeřnice?
@kontramatka dlouhé po pás, jediné, co se smí, je stříhat konečky ![]()
@terinka4444 píše:
@kontramatka dlouhé po pás, jediné, co se smí, je stříhat konečky
potvora jedna ![]()
A jaký ma vztah ke zvířatům? Co jí koupit nějakého malého mazlíčka? Nebo akvárko do pokojíku? Nebo nechtěla by třeba nějaký doplněk do pokoje, obměnit nějaký kus nábytku? Je To to těžké vymyslet dárek člověku co má všechno, já to znám, moje ségra je totéž té musím vymyslet dárek do soboty a všechno co by chtěla je mimo moje finanční možnosti ![]()
@Kriss Tina jo, to je super nápad. takovou tu kouli se zlatou rybkou. ![]()
@terinka4444 píše:
Cena je jedno, koupila jsem jí permici do lanového centra, takže zážitek má. No a máme koně, al ele to prostě všechno má. Vymyslela nové ohlávky, fajn, ale to je jen z nouze ctnost, protože každý kůň má dvě a jednu výstavní, takže je to v podstatě nepotřebné. Dál hraje florbal a na to prostě všechno má. Knížky si teď nakoupila, vyhrála nějaké olympiády, za to dostávají poukázky do knihy, tak jich měla hodně, tak si koupila 6 knih, takže to teď má. Hry na tabletu moc nehraje. No a oblečení, má toho tuny, nic nechce, nic nepotřebuje. Z letního toho má tolik, že to nestíhá unosit a zimní/podzimní kolekce toho, co ráda nosí, ještě nejsou. Jsem fakt úplně bezradná.
Jestli rada cte, tak co ctecku Kindle Paperwhite? Mam ji, je uzasna, da se na ni podsvitit display a cist i za sera.
@Kriss Tina píše:
A jaký ma vztah ke zvířatům? Co jí koupit nějakého malého mazlíčka? Nebo akvárko do pokojíku? Nebo nechtěla by třeba nějaký doplněk do pokoje, obměnit nějaký kus nábytku? Je To to těžké vymyslet dárek člověku co má všechno, já to znám, moje ségra je totéž té musím vymyslet dárek do soboty a všechno co by chtěla je mimo moje finanční možnosti
máme psa, dvě kočky a dva koně. S dalším zvířátkem by nás manžel vyhodil s domu ![]()
@Limi123 píše:
Jestli rada cte, tak co ctecku Kindle Paperwhite? Mam ji, je uzasna, da se na ni podsvitit display a cist i za sera.
děkuji, kouknu na to
@terinka4444 Terinko, muzu se zeptat, opravdu to neni rypani, jen dotaz, maji holky z darku radost? Ja se snazim jit jinou cestou, aby deti nikdy nemely vse, vseho co dostanou si cenily a mely z toho radost a nic nebraly jako samozrejmost. Opravdu me zajima, jestli jsou i deti, ktere presto ze maji vse a dostanou vse jen tak, se muzou uprimne radovat z toho co dostanou a vazit si toho. Dekuji
@evill tak jestli ti to nevadí, napíšu z pozice dospělé, které rodiče dali vše, po čem jsem toužila. nikdy ne jen tak, ale k narozkám, vanocum, atp. veci jsem si cenila a mela z nich radost, nebrala jsem to jako samozrejmost…
@debra.morgan píše:
@evill tak jestli ti to nevadí, napíšu z pozice dospělé, které rodiče dali vše, po čem jsem toužila. nikdy ne jen tak, ale k narozkám, vanocum, atp. veci jsem si cenila a mela z nich radost, nebrala jsem to jako samozrejmost…
Ale ja se ptam na situaci, kdy to prave dostanou vsechno jen tak, ne k narozeninam a vanocum- to jsme dostalili vse co jsme chteli temer vsichni. Ja se ptam na stav, kdy neni detem k narozeninam uz co koupit, protoze maji vse a nekolikrat a dostavaji to jen tak. Obleceni neni darek, presto toho maji tolik, ze to nemaji sanci unosit, her maji plnou skrin (hrajou vsechny?) na sve konicky maji vse nekolikrat, aktovka neni darek, tu dostane novou jen tak, listky na festaky dostanou jen tak, proste stav, kdy uz neni fakt co vymyslet, protoze vsechno maji, nic si nepreji, protoze vsechno maji. Maji pak z neceho co dostanou teda radost?
@evill no ja teda novou aktovku, listky do divadla a vybavu na sport/konicek taky neberu jako dárek…proto jsem to ani nezmínila.