Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@evill píše:
Prave. Dala jsem 20 lete neteri k narozeninam listek na colours of ostrava a skakala tri metry do vzduchu radosti.
no ale 20 a 12 je rozdíl, o tom to je, ona může jen s námi, takže je to pro všechny, ne pro ni ![]()
@evill píše:
No myslim, ze asi uplne nerozumis, na co se presne ptam. Ptam se na stav, ze si dotycny uz ani nic nepreje. Vsechno co by chtel, dostane i tak. Nema zadne prani. Nema si uz co prat. Vsechno co by chtel uz ma. Rozumis mi trosku?
no, tak nějak to je, ale já mám pocit, že není co si přát prostě ![]()
@terinka4444 ja ted budu 13 sestřence dávat parfém a poukaz do HaM… ale dlouho jsem ji neviděla a ted je na dovolený a já na to jako každý rok zapomněla, takže je to taková znouzectnost, ale snad udělá radost, že si něco sama vybere ![]()
@evill píše:
Dekuji. Na to jsem se ptala. Takze muze mit uprimnu radost z toho, ze dostane treba druhy tablet, nebo druhy mobil. Dekuji
No jo, ale jsem realista, takže druhý tablet a druhý mobil nedostane, tablety teď dostali k Vánocům po snad pěti letech, kdy ty jejich staré byly už dost mimo, telefon dostala loni a zase si s ním ještě vystačí a to minimálně dva roky. Ano, aktovku by mohla dostat, protože ta stávající není už vhodná na druhý stupeň, ale to je asi ve mně, to je prostě nutnost, musím jí to koupit tak jako tak, takže bych jen zaplácla dárek něčím, co stejně musím do září koupit ![]()
@debra.morgan píše:
@terinka4444 ja ted budu 13 sestřence dávat parfém a poukaz do HaM… ale dlouho jsem ji neviděla a ted je na dovolený a já na to jako každý rok zapomněla, takže je to taková znouzectnost, ale snad udělá radost, že si něco sama vybere
parfém dostala k Vánocům od někoho a nepoužívá to, je to na poličce netknuté. A to oblečení právě má. Jasně, můžu jí dát poukaz na obchodu a koupit další oblečení, ale nepotřebuje to
A už vůbec ne letní věci ![]()
@terinka4444 ja to chápu, jen jsem zas na ty její narozky zapomnela, takze to vyresim takto no, vim neni to nejlepsi ![]()
@jenny.fields píše:
Foťák? Pokud už má a fotí, tak nějaký individuální kurz focení.
Případně nějaký individuální kurz/hodinu ohledně jezdectví s někým ze špičky české či německé-myslím, že jste tím směrem.Prostě hodinu/kurz s někým, ke komu zhlíží/mohla by vzhlížet v rámci oborů, které ji zajímají.
jsem fotograf
no a jezdectví, oni mají ve stájích kempy, kde je trénují celkem osobnosti, to jim dělají tak co tři týdny, to jí platím celoročně, běžně jezdí s Váňou nebo i Roden už je trénoval. A se přiznám, že to jde mimo mně, já ty lidi moc neznám, vždycky jen slyším víš, kdo to je? Řeknu nevím a 20 párů očí se na mě podívá a nevěřícně zvedne obočí
to mají v režii jejich trenérky.
@debra.morgan píše:
@terinka4444 ja to chápu, jen jsem zas na ty její narozky zapomnela, takze to vyresim takto no, vim neni to nejlepsi
no, já jí nakonec nechala udělat ručně dělané na míru se jménama ohlávky. Vyšlo to docela na dost, ale z toho bude mít radost. Jen nevím, jestli to přijde do soboty. Pak jsme jí koupili permici do lanového centra, ráda leze a jeden ten okruh stojí 250 a mohla by ta být denně, tak s permicí to vyjde levněji, tak myslím, že to se jí bude líbit, ale malá leze taky, jen menší okruhy, takže když už tam pojedeme, tak samozřejmě poleze i mladší, takže stejně budu muset koupit permici i jí a dát jí to jen tak, páč ta je prosincová, tak je to takový dar nedar. A dál nemáme nic prostě. Jo rubikovu kostku, vzneslo dítě jediné přání, že chce rubikovku ![]()
Co třeba vymyslet výlet, třeba i víkend, jen pro ni a tebe? Je ve věku, kdy jí vyjít si s mamkou, ještě nebude „trapné“ ![]()
Pak třeba nechat ji nakreslit podle fotky - nějaký pěkný portrét - nebo třeba právě na tom koni.
@terinka4444 píše:
tak pls napiš typ čím, protože já fakt nevímnarozky má v sobotu a nemám pro ni téměř nic
Ale vždyť píšeš, že máš drahé ohlávky, permici do lanového centra a rubikovu kostku. To bereš jako „téměř nic“? Předpokládám, že i dort bude, tak co bys ještě chtěla pořizovat?
@zrcadlo píše:
Ale vždyť píšeš, že máš drahé ohlávky, permici do lanového centra a rubikovu kostku. To bereš jako „téměř nic“? Předpokládám, že i dort bude, tak co bys ještě chtěla pořizovat?
no, musím něco koupit za babi, dala mi peníze, za dědu, za druhé prarodiče, za bráchu, za druhého bráchu a za tetu. No a za nás.
@terinka4444 píše:
no, musím něco koupit za babi, dala mi peníze, za dědu, za druhé prarodiče, za bráchu, za druhého bráchu a za tetu. No a za nás.
Tak třeba: hlavolam perplexus (taková koule, je s tím docela zábava), hvězdářský dalekohled, mikroskop. Pak jestli babičky umějí plést, tak třeba pletací jehlice a „kurz pletení s babičkou“ (mě to v tom věku docela bavilo). Od strejdů by mohla dostat pěknou kytku (řezanou nebo i v květináči), cítila by se už hodně velká, nebo nějaký přívěsek/náušnice, antistresové omalovánky (ty pro velké) a k tomu pastelky s milionem odstínů. Jestli má ráda módu, tak třeba kvalitní dětský šicí stroj (ne atrapu, ale fakt funkční) a nějakou knížku se střihy šití na panenky (že by šila na panenky mladší ségře). Nebo na její jméno adoptovat nějaké zvíře v Zoo nebo útulku poblíž - ať se učí, že se i pomáhá, nebo pořídit Skutečný dárek od Člověka v tísni.
@zrcadlo Děkuji.
Ten hlavolam je zajímavý.
Hvězdářský dalekohled máme, manžel je na hvězdy, to s ním často pozurují, mikroskop máme, tedy takovou tu sadu dětskou, ale to je nechytá, pletací babička je daleko, ta si s ní nezahraje ani karty, natož aby jí učila plést, domácí babička neplete a já taky ne
omalovánky mají, to omalovávají obě rády a ve velkém, včetně tužek, spešl pastelek, gelovek. Kdyby přijeli strejdové a já jim vrazila do ruky kytku, tady jsem vám koupila pro ni kytku, dejte jí kytku, to by asi nebyli rádi. A jakkoliv je šikovná, a já jí miluju, zručná na šití na stroji není, ani nemyslím, že by jí to bavilo. Opičku máme v Hradci adoptovanou už spoustu let. A opravdový dárek od Člověka v tísni? To si jako nemyslím, je ti 12, na tady jsem ti koupila kozu, máš jí v Tramtárii
tyhle dárky mě neoslovují ani jako dospělého natož dítě. Máme adoptovanou holčinu, společně s více lidmi, té taky platíme už roky, už je jí 17. Promiň, nechci aby to vyznělo nevděčně, moc děkuju za každou radu, ale buď to máme nebo jsou to dárky, které se míjí s mým dítětem. Na domácí ruční práce ona fakt není, ani povahově ani na to nemá ruce. A dárek ve stylu zaplatila jsem někomu něco a ty to máš jako dárek, nauč se pomáhat, na to fakt ještě nemá věk.
@terinka4444 píše:
tak pls napiš typ čím, protože já fakt nevímnarozky má v sobotu a nemám pro ni téměř nic
Dcera už je starší, ale co si vzpomínám tak okolo těch 12 let dostala náramek Pandora, na něj pár přívěsků podle jejích zájmů. Od každé babičky dostala jeden. O něco později dostala tašku Obag - nosí v ní věci na tancování. Naposledy si přála bezdrátová sluchátka Apple. Vždycky ji událá radost nějaké pěkné oblečení, dárková karta do oblíbeného obchodu.
@ivašot. píše:
Dcera už je starší, ale co si vzpomínám tak okolo těch 12 let dostala náramek Pandora, na něj pár přívěsků podle jejích zájmů. Od každé babičky dostala jeden. O něco později dostala tašku Obag - nosí v ní věci na tancování. Naposledy si přála bezdrátová sluchátka Apple. Vždycky ji událá radost nějaké pěkné oblečení, dárková karta do oblíbeného obchodu.
Já už se těším, až bude trošku větší. Těch 12 je takový jalový věk, už 11 bylo blbých, na hračky už je velká, v podstatě není jakože nic pro tyhle děti, ještě loni jsem jí dávala lego, to ještě chtěla draky, ale za ten rok i to lego už je takové ne příliš vhodné. A ke šperkům ještě nedozrála právě, to jsem jí koupila prstýnek k Vánocům, krásný, z bílého zlata, leží v šuplíku a nenosí to, řetízek, v šuplíku, má dvoje naušnice, vyměnila je jednou a víc nechce, že chce tyhle, a zdá se mi, že ani extra k tomu oblečení ještě. Třeba chodit se mnou po obchodech nechce, to vlezeme do jednoho obchodu a když chci jít do druhého, tak mi řekne, že už jsme byli, jestli musíme
Ona ještě není v takovém tom věku té slečny, už se modlím, aby tam byla, protože je to fakt zoufalé. Ona miluje Desigual, v podstatě mimo sport chodí jen v šatech, džíny třeba neměladva roky na sobě, ale má jich už 14, jak nic jiného nenosí, tak se to nastřádá, takže to prostě ani neunosí, zvládá vzít každé 2× do měsíce. To mi zase přijde právě už škoda peněz za další, a zase stejně jedny dostane k Vánocům, protože to budu tam, kde jsem teď
Kabáty k tomu má podzimní a zimní, to jí stačí a boty má taky, jí nevyrostla noha. A ze sportu prostě jezdecké věci má, taneční věci má, a na florbal nosí triko a tříčtvrťáky, tak to má tři soupravy, to taky stačí až až.
Loni k Vánocům jsme právě vymysleli sluchátku a ten reprák zvlášť. Manžel to studoval, co bude nejlepší, pak jí koupil nějaké fakt vymazlené, funkce to má a já nevím co, mysleli jsme, že jako bomba. Tak reprák používám já a sluchátka měla na uších 2×. Že prý jí lépe vyhovují takové ty obyč do uší za 100. Fakt blbej věk tohle, už aby jí bylo 15, mohla jsme jí dát peníze a kup si, co chceš. Teď si nic nekoupí, jakmile dostane peníze a že je dostává, tak je prostě šoupne do pokladničky k ostatním a tam jsou a neutrácí je. A jediné, za co to utrácí jsou věci a pamlsky pro koně ![]()