Platba pojištění

1
17.1.22 15:40

Platba pojištění

Ahoj,

omlouvám se předem za svůj hloupý dotázek, moc tomu nerozumím a na internetu asi neumím hledat. Chtěla bych si zřídit živnost vedlejší, ale děsím se pak následného daňového přiznání (děsím se i zřízení živnosti, ale to je věc druhá :D). Jak prosím vás probíhá následné placení zdravotního pojištění v následujícím roce? Vím, že na ZP dodám přehledy a oni mi automaticky vypočítají kolik mám jednorázově zaplatit a na jaký účet? Nebo to si vypočítám sama a účet si taky nějak zjistím? A jak je to s platbou daní z příjmu? Taky si nějak dopočítám a pak zaplatím na účet? Fakt z toho mám příští rok obavy a to jsem ani nezačala podnikat :D

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
17.1.22 15:46

Daňového přiznání se neděs, najdi si dobrou účetní, která Ti poradí.
Většinou má účetní i kontakt na daňového poradce, který poradí ve složitějších případech.

A nestojí to svět.

Věnuj se svému podnikání a tohle nech odborníkům.

• Citovat
  • Upravit
8506
17.1.22 18:56

Zkus www.jakpodnikat.cz Z jakého titulu bude samostatná činnost jako vedlejší? Zaměstnání, rodičovský příspěvek, inv. důchod,…? Po skončení roku podáváš jak daňové přiznání, tak přehledy na socku a zdravku, kde si sama doplatky spočítáš a zaplatíš na účty FÚ nebo zdravotní pojišťovny, kde jsi registrovaná. Jak píše @Dlouhá punčoška, pokud o tom nemáš ani páru, najdi si účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák