Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@TO_IT píše:
Včera mě pobavil článek platba za vánoční večeři. Paní měla 5 dětí, plus někteří měli partery a děti. Dcery měly platit 300Kč (v přepočtu), synové 400Kč, partneři asi to samé co to dospělé dítě a za vnoučata to bylo myslím podle věku 70-140Kč, to už nevím.Tak jsem se zamyslela, u mých rodičů se konala ve výsledku večeře pro 18 lidí, nic jsme neplatili
na kolik vás vyšla vánoční večeře a chtěli byste poplatky?
U nás je to tak, že já jsem dělala salát, přivezla jsem i víno i nealko, kapra dodala firma, předkrmy jsem zaplatila já, maso na jeden hlavní chod pořizoval bratr, takže rodiče platili náklady na energie, vodu, maso na řízky a no asi cukroví
(kterého se nedělalo nijak víc, než obvykle). Pár chlebíčků. Kdyby mamka chtěla nějaké poplatky, asi smíchy uděláme kotrmelec.
(Tema jen pro pobavení)
Příspěvek upraven 26.12.22 v 13:53
Když zvu na jídlo, nevybírám prachy. Naštěstí nemám 5 dětí. To bych asi takové opuletní obědy vařila v hrncích z vývařovny. Očekávala bych maximálně, že mí zeťáci a synové donesou lahvinku a dcery a snachy vánočku a cukroví ![]()
@TO_IT Já to četla a je to jeden velký trapas…když na to nemá tak ať to nedělá…já si nedovedu představit pozvat návštěvu a pak říct tak a teď zaplaťte ![]()
@TO_IT píše:
Líbí se mi, že to některým z vás přijde jako praktické řešení. Hlavně je super, když se lidi shodnou.
Vždyť jo. Taky může matka ty peníze vzít a celou večeři objednat. A má hotovo, v klidu, uklízenou kuchyň. Přesně ví, kolik lidí, a je to. Žádné nervy, žádný stres.
@Annabela11 píše:
@TO_IT Já to četla a je to jeden velký trapas…když na to nemá tak ať to nedělá…já si nedovedu představit pozvat návštěvu a pak říct tak a teď zaplaťte
Ona jim to rekla oredem, ne. A kdyz nechci, tak tam teda nejdu.
@vokishka
Mě by zajímalo, zda to mají ošetřeno i to, že v případě onemocnění a přírodní katastrofy, je možné večeři stornovat a nechat si vrátit aspoň část ceny. ![]()
@vokishka píše:
Ona jim to rekla oredem, ne. A kdyz nechci, tak tam teda nejdu.
Presne tak, vi to predem a plati od te doby, co zemrel jeji manzel a ma mensi prijem.
@vokishka Každý si to udělá jak chce já osobně si tohle nedovedu představit…
Jo má babička, když slavila 70 let a chtěla dělat narozeninovou oslavu, chtěla po každém kdo příjde 400 Kč. No, nakonec nepřišel nikdo a oslava se nekonala.
@pocker píše:
Jo má babička, když slavila 70 let a chtěla dělat narozeninovou oslavu, chtěla po každém kdo příjde 400 Kč. No, nakonec nepřišel nikdo a oslava se nekonala.
Bylo vam lito penez za babičku?
Kamarád právník žil se svou mamkou v rodinné vilce. Ona byla učitelka a když on začal vydělávat fakt super peníze, tak po něm chtěla symbolicky za víkendový oběd 50,– Kč do kasičky… Přišlo mi to fajn a byla to spíš taková hra…
@pocker píše:
Takže jste se na babi vykašlali a neměla oslavu žádnou? Moje babi měla v létě 80. Oslavu jsme ji dělala rodina pro ni.
Je onkol. pacient. Naštěstí po operaci vše ok zatím. Ze své věkové generace už má jen švagra od sestry a švagrovou od bratra. Kruh se strašně rychle uzavírá. Bohužel.
@pocker píše:
No… My tedy naopak pro babičky vždy oslavy pořádaly a celé to platily… V životě bye nenapadlo po babičce chcit platit velkou oslavu která bude v řádu desetiticicu ![]()
@Magical-eyes píše:
Kamarád právník žil se svou mamkou v rodinné vilce. Ona byla učitelka a když on začal vydělávat fakt super peníze, tak po něm chtěla symbolicky za víkendový oběd 50,– Kč do kasičky… Přišlo mi to fajn a byla to spíš taková hra…
Tady si myslím, že je to taky taková hra. Všichni vědí, jak vdova na tom je a stejně rádi jdou na tu večeři. Ale úsměvná byla pod tím článkem diskuze. Ženský více méně souhlasily do jedné a muži se podivovali a nanejveš by nepřišli. Jen jeden aspekt tam zazněl. Takový obchodní vztah, jen by si maminka taky měla připravit nějaký ty libry, až bude ona potrebovat pomoc.
@pocker píše:
To je smutné. U nás jsme se pro babičku na oslavu složili a připravili. vykašlat se na ni úplně mi přijde mnohem trapnější