Platili jste UTZ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
18.1.11 13:26

Ahoj, je to tak. Já měla UTZ jako diagnozu těhu, pak 12. týden, 20. týden- bude a pak by měl být ve 30. jinak si platím 300 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.11 13:28
terezka19 píše:
holky a nevíte, zda mohu gynekologa požádat o UTZ i když nejsem těhotná? chtěla bych se nechat vyšetřit jen tak preventivně. je možné tím ultrazvukem zjistit třeba i nějaký problém v děloze? mám na tohle jako netěhotná vůbec nějaký nárok?? a nevíte, zda si to budu muset zaplatit a nebo na to mám od pojišťovny právo? jsem u vzp

Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá. :wink: A pak ti jen řekne, že tam nic není…

Kdybys o to požádala „na férovku“, tak nevím, jak by to pojišťovně vyúčtoval a asi by ti to rozmlouval (resp. nechal by si ho zaplatit).

Mně gyndr. nedělá UTZ na každé kontrole a já to po něm ani nevyžaduji. Jen když jsem tam byla v 16tt, tak se mě ptal u jaké jsem pojišťovny. Když jsem řekla že u VoZP, tak řekl, že: „ti chtějí jeden UTZ navíc“ (asi nad ty 3 co zmiňovaly holky). Tak jsem byla překvapená, jakou to mám dobrou pojišťovnu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
18.1.11 13:47
Wiolla píše: [Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá. :wink: A pak ti jen řekne, že tam nic není…
Kdybys o to požádala „na férovku“, tak nevím, jak by to pojišťovně vyúčtoval a asi by ti to rozmlouval (resp. nechal by si ho zaplatit).

To je snad trošku dětinský přístup ne? :zed: Tak snad jsem dospělá a když něco chci, tak si to i zaplatím třeba, pokud na tom trvám…dobrý dr. by měl na požádání ultrazvuk udělat, ale zadarmo ani kuře nehrabe :nevim: Asi jsem divná, ale tohle mi přijde fakt ujeté, abych si něco vymýšlela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
18.1.11 13:52

já měla každý UTZ zdarma.I když je pravda,že na začátku jsem si platila screening.A za normální fotku jsem platila 50kč a za 3D 250kč.jiank za utz jsem neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
18.1.11 14:13

UTZ se bezne dela i bez gravidity, napr. ke zjisteni vyse sliznice pri opozdene menstruaci, k vylouceni ci zjisteni cysty pri bolestech spodku atd.. alespon ja tu zkusenost mam, pohmatem dr nezjisti vse a od toho je UTZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
18.1.11 14:42

uz jsem to tu psala mnohokrat.POkud je tehotenstvi rizikove,vsechny utz jsou proplacene.Za obe tehotenstvi jsem mela mnoho utz(za posledni 41 utz,to predtim uz si nepamatuju,ale taky jich bylo dost).Soukromeho gyn.mam taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
18.1.11 14:58

ale nyni se nebavime o tehotenstvi, odpovidam na dotaz
terezka19 píše:
holky a nevíte, zda mohu gynekologa požádat o UTZ i když nejsem těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
18.1.11 15:00

ja platila ultrazvuk jen jednou a to kdyz jsem prisla ze jsem zrejmne tehu, tak chtel 50,– za potvrzeni… od te doby neplatim nic a ultrazvuk dela vzdy kdyz tam prijdu aby zkontroloval srdicko a plod jak roste.
jedine co jsem platila jeste bylo 400,– za odber krve na gen. vady v 10tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.11 15:10
locika píše:
Wiolla píše: [Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá. :wink: A pak ti jen řekne, že tam nic není…
To je snad trošku dětinský přístup ne? :zed: Tak snad jsem dospělá a když něco chci, tak si to i zaplatím třeba, pokud na tom trvám…dobrý dr. by měl na požádání ultrazvuk udělat, ale zadarmo ani kuře nehrabe :nevim: Asi jsem divná, ale tohle mi přijde fakt ujeté, abych si něco vymýšlela…

Však já jsem netvrdila, že bych to tak udělala já. :wink: Já bych požádala a zaplatila (nemám problém si ani říct, ani zaplatit, pokud by to bylo považováno za nadstandard). A proto bych se takto v diskuzi taky neptala. Dotaz jsem pochopila tak, že se terezka té případné platby obává… :nevim:

Příspěvek upraven 18.01.11 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.1.11 15:49

já měla ultrazvuk zdarma při každé kontrole a foteček mám asi 50 :-P :-P a všechno zadarmo, v těhotenství jsem neplatila za nic a roční poplatek taky neplatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 18:04

Záleží na druhu pojišťovny, ale většinou doktorovi proplácejí 7 UZ za rok. Pokud tento limit překročí a omylem ho vykáže pojišťovně, tak ta mu ho neproplatí a v některých případech (pokud se sejde více pacientek), tak i za to dostane pokutu. Takže když dělají více UZ, prostě ho z ochoty udělají, ale zadarmo.
Terezko, nevím zda nějaké problémy máš, ale pokud tě třeba pobolívá v podřbišku, máš cyklus nepravidelný, nebo ti nejde nějakou dobu otěhotnět, tak by ti ho Dr.nejspíš udělal a mohla bys mu to i v té souvislosti říct a nejspíš by nic nenamítal. Já když jdu na gyndu, tak mi taky dělá UZ skoro vždy, mám chronický bolesti podbřišku - občas se udělá cysta.

• Citovat
  • Upravit
1812
20.1.11 19:08
doudovka píše:
Ahoj, mám dotaz… Chodím k soukromému gynekologovi, řekl mi, že pojišťovna hradí tři UTZ v brzkém stádiu těhu, ve 20tt a 30tt.. Že za ostatní si musím uhradit 500Kč, tak by mě zajímalo, jestli to taky tak máte, nebo ze mě chce vytáhnout jen prachy?

Tvuj dr. má pravdu, že UTZ platí pojišťovna jen 3×. Ostatní jsou jen z jeho dobré vůle a záleží na něm, zda ti je udělá a nechá si je zaplatit. Moje dr. jiné nedělá, když si je vyžádám, tváří se, jak když jí nejvíce obtěžuji a platím 300kč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí