Platím na auto, které nemám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucillee píše:
@TRG informace, ze „kdyby kamarad neco s autem provedl, nebudes za to zodpovedny“ je strasne moc zavadejici a neni to pravda… jeden pravni nazor viz treba zde https://www.ksb.cz/…jetkova-ujmaMajitel-provozovatel vozidla ma velkou odpovednost, je to totiz auto a ne trikolka…
Jo jo, proto jsem psala, ze je to velmi zjednodusene. Ja jsem nabyla dojmu, ze ten odkaz, co posilas - diky za nej, je strasak hlavne pro zamestnavatele, ze u FO by to takhle daleko nezaslo, tedy pokud by napr. tata nepujcil silny sportak synovi, ktery sotva dostal ridicak, tam bych videla znacny podil majitelovy viny, ehm. Verim, ze v tomhle pripade by z toho majitel vysel v pohode. Ale ruku do ohne bych za to nedala a proto jsme to i v nasem pripade resili odhlasenim auta, dokud odhlasene nebylo, platili jsme povinne ruceni a zaplatpriroda jsme meli v ruce papir, ze to auto uziva nekdo jiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG priklady ze zivota…kamaradka dostala od sveho pritele celkem nove auto, zadny vrak, hezka kara…snad audi A6 to byla, asi rok ho uzivala, pak se rozesli, auto mu vratila. Asi rok pote ji kontaktovala policie, ona sama nevedela ani kde to ma motor, auto servisoval pritel…no a dalsi majitelka se v nem zabila, kamoska rok chodila po soudech, predkladala dukazy, silela a trvalo pres rok nez to skoncilo. Dalsi priklad, muj kolega pujcil auto kamaradovi na vikend na stehovani, stara felicie, ten ho bez jeho vedomi nechal ridit svemu znamemu, nality vletel do betonovych svodidel a utekl…haaadejme po kom RSD vymahala skodu zpusobenou na komunikaci…? Samozrejme, po majiteli vozidla, protoze ten ozrala byl cizinec-slovak s bydlistem na urade a v podstate bezdomovec.
Dalsi priklad, kamaradka se rozesla s pritelem a nechala mu skutr, ktery ji koupil, prevod neresila, on si platil povinne ruceni, pak na to proste zapomnela…on byl podezrely ze spachani trestneho cinu, no schvalne, za kym sli a kdo chodil, vysvetloval, predkladal dukazy, ze na tom miste nikdy nebyl…majitelka skutru. ![]()
Ono treba realne ani nedojde na vymahani nejake skody, ale uz to ze dojde k nehode a musite podavat vysvetleni kdyz s tim nemate nic spolecneho…
Ja osobne bych nevahala ani minutu, nahlasila na policii tak jak to bylo, pujcila jsem, nevratil, nekomunikuje…at si kvalifikuji jak chteji, ale je v ruce protokol o nahlaseni, kdyz uz nic jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucillee píše:
@TRG priklady ze zivota…kamaradka dostala od sveho pritele celkem nove auto, zadny vrak, hezka kara…snad audi A6 to byla, asi rok ho uzivala, pak se rozesli, auto mu vratila. Asi rok pote ji kontaktovala policie, ona sama nevedela ani kde to ma motor, auto servisoval pritel…no a dalsi majitelka se v nem zabila, kamoska rok chodila po soudech, predkladala dukazy, silela a trvalo pres rok nez to skoncilo. Dalsi priklad, muj kolega pujcil auto kamaradovi na vikend na stehovani, stara felicie, ten ho bez jeho vedomi nechal ridit svemu znamemu, nality vletel do betonovych svodidel a utekl…haaadejme po kom RSD vymahala skodu zpusobenou na komunikaci…? Samozrejme, po majiteli vozidla, protoze ten ozrala byl cizinec-slovak s bydlistem na urade a v podstate bezdomovec.Dalsi priklad, kamaradka se rozesla s pritelem a nechala mu skutr, ktery ji koupil, prevod neresila, on si platil povinne ruceni, pak na to proste zapomnela…on byl podezrely ze spachani trestneho cinu, no schvalne, za kym sli a kdo chodil, vysvetloval, predkladal dukazy, ze na tom miste nikdy nebyl…majitelka skutru.
Ono treba realne ani nedojde na vymahani nejake skody, ale uz to ze dojde k nehode a musite podavat vysvetleni kdyz s tim nemate nic spolecneho…
Ja osobne bych nevahala ani minutu, nahlasila na policii tak jak to bylo, pujcila jsem, nevratil, nekomunikuje…at si kvalifikuji jak chteji, ale je v ruce protokol o nahlaseni, kdyz uz nic jineho.
Jasne, rozhodne by to musel majitel resit po soudech, nic peknyho. S RSD pochopitelne, musi nekde vymahat skodu. Vsechno situace na pytel. Ja nemyslela, ze je zakladatel ta vodou. Ale ze se hned nemusi bat nejhorsiho. My nad pripad resili taky dlouho a nekolikrat na policii, a to s nasim vozem nikdo nic neprovedl. Chce to byt v klidu a hned to jit resit. Upozornit (ne)kamarada, ze chci jit na policii a pokud zustane mrtvym broukem, tak tam klidne zitra skocit. A pak auto odhlasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sorin Souhlasím s Ivanem. Je to rozdíl. Půjčil mu ho dobrovolně a pokud neexistuje nějaká písemná smlouva, která jasně upravuje podmínky a dobu, tak je to tvrzení proti tvrzení. JNevíme, co přesně se stalo, můžeme jen vytvářet méně čí více pravděpodobné spekulace. Co když se něco stalo jemu? Lze pak něco takového označit za krádež?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám také docela strach z toho, že by mi mohl někdo auto ukrást. Nemáme vnitřní parkování, a tak musí stát každou noc na ulici. Jak spolehlivá jsou vyhledávací zařízení do aut? Docela by mě zajímala zkušenost ostatních, abych nepořídila něco, co k ničemu není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bude záležet i na službách, které se k tomu koupí. A za 1.000 měsíčně bych nečekal služby, jako z kriminálky- auto zmizí, okamžitě vyjedou pátrací týmy a hříšníka chytí za 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímalo by mě, jaké ostatní máte zkušenost ohledně zabezpečení auta? Jak to vyřešit nějak rozumně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohledně zabezpečení auta? Tak to bych mohla určitě poradit protože to není dlouho co jsem to na naše auta řešila. Podařilo se mi díky Sherlog zajistit ideální zabezpečení našeho auta, díky kterému ho máme hlídané 24/7. Pokud by se s autem něco mělo dít, tak to hned budou vědět na jejich centrále a po autě také začnou ihned pátrat. Hned mi také budou volat tak dlouho, dokud se mi nedovolají. Při pátrání po autě spolupracují ihned také s policií.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je auto na Ukrajine tak nahlásit na úřadě depozit a auto tam nechat, pozdeji u nas zanikne a nemusite platit pojisteni. Oni stejne normalni cestou bez vás pak nemaj moznost prejet hranice, je to fakt velmi nepravdepodobne. Jezdi s tím tam a pak to zlikvidujou - tohle udělalo už hodne lidi, ale vetsinou za to od nekoho dostavaj normalne zaplaceno. Nechapu ze to nekdo udela za par tisic, ale uz jsem se s tim setkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit