Platím na auto, které nemám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na policii, at kamarada najdou, ze ti nevratil auto.co jineho bys delal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak logicky, musis sehnat to auto, ne? Takze asi nahlasit prece.Kdyz pominu, ze si teda naivni jak prase, jestli mladim nevim, tak ted to vyresit budes muset prece. Cekal si snad nejakou jinou radu, nez svuj problem vyresit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže mám strach. Nevím zdali jsem neudělal něco kvůli čemu schytám vězení nebo trest. Auto je sice napsané na mě, ale je někde na Ukrajině. Přestoupil jsem s ním hranice, zpět jsem jel bez něj s tím, že tam zůstane chvíli jeho rodině. Jenže už mě pro auto nevzal, nevím kde je a jediné co vim je, že musím platit pojištění. Mladý a naivní, jasně, jenže to mi doslo až teď, bohužel.
- Citovat
- Upravit
Jenže čekám rodinu, tak mám prostě obavy co se může z toho stát.
- Citovat
- Upravit
Nahlásit auto na policii jako kradené. Pak by jsi měl být osvobozen od placeni pojistky a taky hlavně kdyby se něco stalo tak aby to nešlo za tebou. A dávat si velký pozor na kamarády a půjčování auta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahlas to, klidně řekni že je ukradené. Kdyby s tím někdo něco vyved (stačí aby kamarád něco zbořil) tak to celé půjde za tebou, to je větší průser než když řekneš že si kamarád půjčil auto a už ho nevratil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, nahlas kradene auto.Toto prece neni ani kamarad. Budes otec, res to. Jediny, kde muze byt zadrhel, tak vysvetlit, jak dlouho ho mas ukradene a proc si to nenahlasil driv. A jestli pujdes s pravdou ven, budou te mit za pako, ale to se da rozhodne prezit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodne nahlasit auto jako kradene, na policii a tez na pojistovne. Mame zamestnance z Ukrajiny a rikal mi pred casem, ze aktualne plati na Ukrajine zakon, ze nelze pobyvat s autem registrovanym v jinem state nez v Ukr.dele nez nejaky omezeny cas, domnivam se, ze to bylo 20 nebo 30 dni. Sam uzival pry takhle auto registrovane v SK na jeho pritelkyni a musel vzdy pres hranice…
Osobne bych nevahala a kamarad nekamarad ohlasila na Policii, pokid by tim autem zpusobil skodu nebo nedejboze nekoho zabil, mas problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Ukrajině jezdí poměrně dost aut s českou nebo slovenskou SPZ. Povětšinou jsou jejich majitelé Ukrajinci, kteří u nás pracují nebo je to auto, které tam prodal Čech nebo Slovák a má ho napsané na sebe. Je to podle mě proto, že pro tato auta platí jiný režim, než pro auta, která jsou těch Ukrajinců, protože mohou být na Ukrajině rok a nepodléhají clu. Nejsem si jist, jestli se to neliší i délce „pobytu“ toho auta. Jinými slovy, Čech udělá tzv. dočasný dovoz motorového vozidla. Předloží osvědčení o registraci vozidla, pas a registrační číslo svého vozidla zapíše na imigrační kartu. Do pasu se dá razítko „dočasný dovoz“ s uvedením registračního čísla. A je to zdarma. Na konci pobytu pak potvrzení do pasu, že vozidlo opustilo Ukrajinu. Pokud je pobyt delší, než dva měsíce, mělo by být registrováno na tamější dopravní policii a přidělena Ukrajinská značka až na jeden rok.
Domnívám se tedy, že auto má už ukrajinskou SPZ. ![]()
Nicméně, pokud je kamarád mrtvý brouk, Vy buďte živý brouk a jak už bylo řečeno, jděte na Policii ČR to nahlásit.
Kdysi jsem měl podobný problém, dal jsem auto kamarádovi, který ho posléze chtěl koupit, že si ho připraví na technickou. Dal jsem mu ho i s techničákem. Po nějakém čase taky dělal mrtvého brouka, takže jsem mu řekl, že buď prachy a převod, nebo zpátky auto s techničákem. Mrtvý brouk pokračoval, tak jsem to ohlásil na Policii, že mi zadržuje můj majetek. A dobře jsem udělal, protože po nějaké době u mě doma zazvonila policie, jestli poznávací značka XY je moje. Že jezdí na Ukrajině na nějakém jiném autě, které spáchalo trestnou činnost. Naštěstí existoval ten protokol. Takže na nic nečekejte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sorin a dost dalších píše:Auto není kradené, takže to hlásit tímhle způsobem není OK. Nahlásit tak, jak to je.
Nahlásit auto na policii jako kradené.
@Anonymní píše:
Jenže mám strach. Nevím zdali jsem neudělal něco kvůli čemu schytám vězení nebo trest. ní. Mladý a naivní, jasně, jenže to mi doslo až teď, bohužel.
Vězení- proč? Trest- to je jiná, ne každý „trest“ musí být od soudu. Ale nějaké „poplatečky“ z toho asi vyplynou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
@SorinVězení- proč? Trest- to je jiná, ne každý „trest“ musí být od soudu. Ale nějaké „poplatečky“ z toho asi vyplynou.
Není kradené? Když si něco půjčím a nevrátím to, tak je to krádež jako každá jiná. Ale ono na tom ani tak nesejde, prostě nahlásit na policii v každém případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, napis kdyztak SZ, resili jsme neco podobneho a manzela stalo fakt hodne casu, nez se dozvedel kloudne informace a vyresil to. Jednak to tu nechci rozepisovat, za druhe momentalne nemam cas, jedeme na cely den pryc. Ale zas mi bylo lito nereagovat, protoze tenhle pocit, ze platis auto, ale nemas ho, znam. Pocitam, ze by ti stacilo aspon kdyby auto nebylo psane na tebe? Ono je to vtipne, nemuzes ho aktualne poradne odhlasit ani na nikoho prepsat apod. Urcite do vyreseni plat povinne ruceni, to by byl problem, jinak bud v klidu, i kdyby kamarad s autem neco provedl, nebudes za to odpovedny. Tot ve (velke) zkratce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sorin píše:
@Ivan PPZNení kradené? Když si něco půjčím a nevrátím to, tak je to krádež jako každá jiná.
Nejsem právník- připouštím, ale z hlediska zákona je jistě podstatný rozdíl mezi „krádeží“ a údajným nevrácením zapůjčené věci. Nebo opožděným vrácením. Nebo taky tím, že se dřív nedohodli na vrácení, tak to kamarád prostě používá. Každopádně situace není dobrá a je nutno ji řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG informace, ze „kdyby kamarad neco s autem provedl, nebudes za to zodpovedny“ je strasne moc zavadejici a neni to pravda… jeden pravni nazor viz treba zde https://www.ksb.cz/…jetkova-ujma
Majitel-provozovatel vozidla ma velkou odpovednost, je to totiz auto a ne trikolka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mám dost velký problém. Mám ve svém vlastnictví auto, jenže je někde na Ukrajině. Kdysi jsem ho odvezl kamarádovi tam, aby s ním mohl jezdit (byli jsme přátelé), takové přátelské propůjčení. Jenže jsme se nějak přestali stýkat a přišlo mi zaplatit pojištění, ale bez auta. Takže nevím kde je auto a pojistku jsem musel zaplatit. Nechal jsem ji zrušit, ale stejně musím za nepojištěne auto platit. Nevím co teď s tím, jeho nemůžu dohnat, dělá mrtvého brouka. Trochu jsem mu naletěl a teď jsem dost v řiti.