Životní pojištění - uvedla jsem nižší hmotnost než mám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, tak teď to ještě nevadí, ale až se ti něco stane, pojišťovna se na tom může otočit, že jsi uvedla nepravdivé údaje
a pojišťovák ti ubral zřejmě kvůli BMI indexu, aby ti nedali přirážku nebo aby tě vůbec vzali (záleží na pojišťovně). Nejlepší, co můžeš udělat, je zhubnout
teď vážně - buď to pojišťovně dodatečně nahlasis, nebo ne a budeš riskovat potíže. Nepíšeš, co sis konkrétně sjednala za položky, ale pokud třeba jen úrazové, tak tam to tolik nevadí. Hlavně neplas, nejsi první ani poslední a je snadné to napravit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klííd!! problém by to byl jen v případě, že bys uplatňovala pojistné.. pokud po pojišťovně zatím nic nechceš, tak je to OK, aspoň máš nyní extra motivaci shodit na 89kg ![]()
PS : taky si vem, že než se ti něco stane a začneš s pojišťovnou vůbec nějaké plnění řešit, tak to může být rok, dva i více a to už se přece dá říct, žes prostě za tu dobu přibrala
pojišťovně by svá kila navíc takhle museli hlásit asi všichni klienti po Vánocích apod.
buď v klidu, jsi sice povinna dle smlouvy uvést pravdivé údaje, ale dokud ti nic nevyplatili, tak o žádný podvod nejde… jelikož jde jen o pojistku a nikoliv úvěr, tam je to se lhaním podstatně horší ![]()
Příspěvek upraven 30.08.19 v 10:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A musíš mít životní pojištění od téhle pojišťovny? (měla jsem to tak bez výběru kvůli hypotéce). Protože pokud ne a zamítnou ti to, tak se nic neděje, prostě si ho sjednáš jinde a už budeš vědět s jakými údaji. Mimochodem posudek od lékaře by sis musela stejně zajišťovat ty, takže nic se za tvými zády dít nebude a prostě tam buď půjdeš nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, motivaci určitě mám
je to pojištění i na úraz i na smrt i na pracovní neschopnost. Zřídili jsme si to kvůli hypotece, ale není to s ní nijak spojené. Na doporučení jsme zvolili pojistovaka, který nám vypravoval více nabídek a tato pojišťovna vyšla nejlépe. Pochopila jsem, že riziko je, že můžou pracovní neschopnost s tímto spojenou vyloučit z pojištění nebo mi pojištění zdražit. Ale já i když mám zánět močových cest, tak nechodím marodit.
- Citovat
- Upravit
@Bídžej píše:
No, tak teď to ještě nevadí, ale až se ti něco stane, pojišťovna se na tom může otočit, že jsi uvedla nepravdivé údajea pojišťovák ti ubral zřejmě kvůli BMI indexu, aby ti nedali přirážku nebo aby tě vůbec vzali (záleží na pojišťovně). Nejlepší, co můžeš udělat, je zhubnout
teď vážně - buď to pojišťovně dodatečně nahlasis, nebo ne a budeš riskovat potíže. Nepíšeš, co sis konkrétně sjednala za položky, ale pokud třeba jen úrazové, tak tam to tolik nevadí. Hlavně neplas, nejsi první ani poslední a je snadné to napravit
a jak pak pojištovna zjistí že kecala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to neřešila, máš motivaci hubnout (což bys měla tak jako tak) a že lidem litá váha nahoru a dolů je normální, pochybuju že kazdy bude hlásit pojišťovně že přibral nebo něco shodil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina spíš mám strach, že jestli budou chtít ten posudek od doktora, tak tam ta moje váha prostě asi bude uvedena.. ![]()
- Citovat
- Upravit
V nejhorsim by se stalo, ze by ti pri pojistne udalosti (napr. ze zdravotni dokumentace by to vyplynulo) jinak spocitali pojistne a ve stejnem pomeru by ti snizili pojistne plneni. To jen tak teoreticky, prakticky si to nejak nedovedu predstavit. Ledaze by to byla nejaka specialni ProFit pojistka, kde vahu hlidaji treba nejakou aplikaci a meni se podle toho pojistne, ale to si nejak taky neumim predstavit.
Jinak nechci navadet k pojistnym podvodum, ale 10 kilo sem tam prece muzes mit z mesice na mesic treba kvuli zavodneni. A ten rozdil v riziku si myslim je mezi 90 a 100 kily zanedbatelny. Kdyby ses sekla o 100 kilo a ja nevim, sla bys do ID kvuli potizim s pohybem, tak to by predmetem setreni asi bylo. Ale nejsem odbornik na tento typ pojisteni, tak to ber jen jako uvahu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina spíš mám strach, že jestli budou chtít ten posudek od doktora, tak tam ta moje váha prostě asi bude uvedena..
A kdy si byla naposled u dr se vážit? Pár kilo nahoře můžeš mít klidně za 2 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina spíš mám strach, že jestli budou chtít ten posudek od doktora, tak tam ta moje váha prostě asi bude uvedena..
Jestli to chteji predem jako podminku sjednani a ta vaha tam bude, tak je to na nich, nemuzou ti zpetne vycitat zatajovani nebo lhani. Nikde neni napsano, ze se ma clovek pri sjednani pojisteni svleknout do naha a zvazit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina byla jsem asi v březnu na preventivní prohlídce. Ale když bych si teď došla pro výpis ze zdravotní dokumentace, tak by tam určitě byla i váha a to by mě nejspíš doktorka zvážila sama a to neokecám… ![]()
- Citovat
- Upravit
Hmotnosť sa predsa niekedy mení zo dňa na deň. Len si môžeš obhájiť že v čase uzatvárania zmluvy si vážila 89 a teraz o 10 viac, možno to ani nikto nebude riešiť a keďže máš často problémy s močákom = zadržiavanie vody a tá teda zvyšuje hmotnosť a ručička na váhe vtedy stúpa už druhý deň (resp. v rozmedzí niekoľko hodín)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pojistovak te nevazil a neni tvoje povinnost znat svoji aktualni hmotnost, ne?
To same vyska. Napsalas tam nejakou, kterou si pamatujes kdysi davno od doktora, ale kdy te naposled nekdo meril?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, máte pravdu, trošku jste mě uklidnili
ale i tak se bojím, protože je to opravdu hodně citlivé téma a cítím se fakt trapně. Váha sice kolísá, ale o 10 kg ne.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím, je mi hrozně trapně ohledně tohoto dotazu, proto prosím o anonym. Sjednávala jsem si s partnerem životní pojištění a u dotazu na váhu jsem zpanikařila a uvedla o cca o 10 kg méně. Já vím, že jsem úplně blbá, ale já se za svou váhu strašně stydím, mám 170 cm a 103 kg. Řekla jsem pojišťákovi, že mám 90 kg a on mi dokonce ještě ubral a napsal tam 89 kg
Pak jsme ještě vyplňovali nějaký zdravotní dotazník a tam jsem uvedla vše pravdivě - i to, že mám problém s častými záněty močových cest. Jinak problém vycházející z obezity nemám, dokonce hubnu, navstevuji obezitologa a myslím, že snad brzy by ta moje lež mohla být pravda, ale zatím není
A ten pojišťovák pak říkal, že neví, co na ty záněty močových cest řekne ta pojišťovna a že si možná vyžádá posudek od doktora. Mám strašný strach…asi nikdo zkušenosti nemáte, že? Protože tak blbá a lhát při pojištění jsem asi jen já!