Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevíte, jak dlouho po šesté nemoci je vhodné jít plavat? Malý onemocněl minulý týden, dnes už flíčky skoro zmizeli, do večera už nebudou. Je torchu víc unavenej, ale oproti včerejšku je i to mnohem lepší. V pátek máme plavání, neumím se rozhodnout, jestli už jít nebo ne.
Ne nechodit. Po kazde nemoci telo potrebuje cas na zotavenou.
@selia zavoala bych doktorce a poradila se. Ono nejde ani tak o flíčky jako o to, že to dítě je pak infekční.
Mám dojem, že infekční je šestá nemoc těsně před výsevem vyrážky, teď už sotva. Do pátku daleko, počkala bych, jak mu bude celý dnešní den a zítra. Pokud by se mi zdál O. K., asi bych šla.
No tak, jestli zdravemu rozumu nestaci to, ze DITE JE TROCHU VICE UNAVENE… tak potom uz nevim.
Jinak tomu zeslablemu organismu bude jiste koupani svedcit… Jen abys potom nebyla doma dalsich ctrnact dni s buhvi cim…
@Black Cat Tkak to je dneska. Vcera byl unavenej hodne, dnes trosku. Kdyz zítra nebude vubec, tak to proste zvazuju.
@lucky.girl Ingekční už po vyrážce není, to vím. Doktorka je na neschopence, tak volat nemám komu a prostě nevím, jak dlouho trvá, než se z toho dooklepe.
Zdravím, obnovuji diskuzi. Syn má 6. nemoc, teploty měl od pondělí do středy, od včerejška má vyrazku. Příští týden v úterý by měl jít na plavání. Zapomněla jsem se zeptat doktorky, zda již můžeme jít. Vím, že po skončení vyrážky již není infekční, ale jde mi o jeho zdraví, jak dlouho má ještě oslabenou imunitu. Nemáte s ním někdo zkušenost?