Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Celé dopoledne jsem na netu hledala nějaké plavání pro těhulky. Nebyla jsem úspěšná:-( Může mi někdo poradit, kde se dá v Praze plavat, aby hodina nestála 200kč a podobně? Veřejný bazén mi kamarádka nedoporučuje kvůli infekci, ale třeba by stačil tampon. Poradí mi někdo? Díky moc.
Ahoj Vivo,
také jsem hledala plavání pro těhulky, ale všude jsem narážela akorát na cvičení ve vodě. Já chtěla jen plavat a tak jsem od poloviny těhotenství chodila do Olšanky na Praze 3 (cvičení pro těhulky je tam taky). Je tam celkem studená voda (26°C), ale jinak dobrý (aspoň to donutí člověka plavat)
. Hodina stojí myslím 60,– anebo mají permanentky za 250,–/5hod.(mohlo se to změnit). Na doporučení mé lékařky jsem si koupila speciální tampony na plavání Senta Protect. Jsou k dostání v DM drogeriích. Jsou něčím napuštěné, aby nenasákly vodu jako ty menstruační. S těmi je to prý v bazénu horší než bez ničeho. Takže jsem chodila plavat až do konce osmého měsíce a nic jsem nechytla.
Ariana
Díky moc za radu, hned koupím tampony a začnu chodit na plavčo. Z toho nicnedělání mi začíná už být zle. Chci si totiž taky jen zaplavat a ne cvičit ve vodě:-)
Nemáš zač. Jen si dej pozor na bříško. Lidi jsou pěkně neurvalí, ve vodě nevidí, že jsi těhulka a někdo by Tě mohl pěkně nakopnout. Já plavala u kraje, pokud to šlo a ještě se mnou většinou chodil brácha a dělal mi bodyguarda.:-) Ty tampony jsou sice trochu dražší, ale určitě se vyplatí.
Hezky si zaplav.
Ariana ![]()
Ariano ještě jednou moc moc moc díky za tyhle cenné informace. K doktorovi jdu až za 3 týdny a tak se nemám koho zeptat. Měj se moc pěkně.
Viva
Ahojky Vivo,
koukám, konečně někdo, kdo by v Praze chodil i na plavání:) Sic z prahy nejsem, ale manža v praze pracuje a nějaký ten pohyb bych taky uvítala…Ta Olšanka by nemusela být špatná. Nvím, jak jsi na tom ty, já začínám 12týden a v pátek se chci doktorky v poradně zeptat, jestli to není problém, abych chodila a event. bych začala. Ale bohužel jsem typ, který sám takhle nikam nejde. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli bych event. třeba mohla chodit s tebou, kdyby ti to nevadilo. Jestli chceš, napiš mi na pagam@volny.cz. Na net teda chodím jen večer, ale i tak se domluvit dá.
Gabča a Tuleňátko
Ahoj holky, k těm tamponum do bazenu
můj dr říkal, že stejnou službu udělá tampon zakáply olivovým olejem.
Nikdy jsem to nezkoušela, zkuste se přeptat svých dr a dejte vědět
pa
Míša
Chtela jsem taky chodit plavat, tak jsem se neuvazene prihlasila na tehotenske cviceni ve vode. Hodina stoji 170,–, tedy hodina - 45 minut - a ta spociva v tom, ze ve studene vode stojite u kraje bazenu a zvedate nohu a pokladate nohu a tak podobne, jinymi slovy strasna nuda. Mezi tim cvicitelka rekne „tak si zase zaplavte“. No, tak k tomu opravdu nemusim platit tolik penez, kdyz chci stejne ze vseho nejvic plavat. Prochodim zalohu, kterou jsem jim nechala a zacnu chodit plavat s manzelem, jako jsme to delavali i driv. A doktorky jsem se ptala na tampony, rikala, at si je nedavam. Taky jsem se ptala svoji sestry, ktera chodila pri tehotentsvi s obema detmi plavat trikrat tydne, z toho v lete i normalne v Machove jezere, a taky bez tamponu. Nikdy nic nechytla.
Karolina
Gabčo už jsem ti napsala do mailíku:-)
Karolino vůbec se Ti nedivím, že jsi naštvaná. Mě to totiž přijde jako vyhozené peníze a nám budoucím maminkám rozhodně přijdou vhod někde jinde:-)
Viva
Ahoj Vivo a Gabčo,
Vy jste se tady domlouvali na plavčo pro těhulky.Myslíte,že bych se k Vám mohla taky přidat? Já se totiž asi sama nedokopu,jak to někomu neslíbím,tak se večer z domu nehnu.Kdyby se Vám chtělo napište mi prosím na matatwo@centrum.cz Díky Martina:D
Marte, Vivo,
odepsala jsem Vám oběma. Jsem pro, pokud mi to dovolí dr. Takže v pátek (možná ještě počkám, v pondělí jdu do Motola na kontrolu po operaci, tak co mi řeknou ještě tam) napíšu, jak jsem dopadla a že bychom se domluvily:)
Gabča
Gabčo zatím mi od Tebe nic nepřišlo:-) Já Ti psala odpoledne.
Viva
Vivo,Gabčo
Už jsem Vám oběma odepsala.Tak se kdyžtak jukněte.
Marte ![]()
Ahojky,
já jsem o plavání moc moc váhala, jelikož jsem se tu potkala s holčinou, která díky němu chytila infekci a rodila dřív.
Dnes jsem se znovu přeptala v těhotenský poradně a pan doktor mi říkal, že do bazénu (veřejného) klidně můžou těhule chodit.
Voda je prý čistčí než klasická pitná a není se čeho bát. jediný problém je v tom, že nesmíte chodit bosé po dlaždičkách atd. Tudy se ta infekce dostane na tělo a pak putuje. Říkal, že to plavání před lety zařizoval přímo on, tak má dost slušný přehled. A navíc jako bonus - je tu vstup zdarma po předložení průkazky ) ale jen v určitých hodinách vymazených pro těhulky).
Desty a Cipátko 10+4tt