Pomáhají tatínci?

51
9.3.04 14:47

Pomáhají tatínci?

Ahoj! Mám dotaz… Jak se doma dělíte o domácí práce a péči o dítě. U nás to je tak, že já se starám o malýho (je mu skoro 1 rok), o domácnost, o psa a o manžela. Manžel chodí do práce, koupe malýho, dělá mu instantní kaši a ráno a večer venčí psa. Když něco namítnu, slyším, že on přeci chodí do práce, vydělává peníze a já jsem doma. Měsíc jsem chodila také do práce. To manžel dokonce 2× vyžehlil a odpoledne hlídal malýho, ale to bylo vše a zase jsem slyšela, že kolik si vydělám já a kolik on :-( Problém u nás je i v tom, že jedna babička je moc daleko a druhá je k ničemu. Mám pocit, že na nic nemám klid, u všeho jsem ve střehu, jestli drobečkovi něco nehrozí. Co dělají vaši chlapy? Nechám se inspirovat a pak bude doma bud revoluce nebo rozvod! Mejte se! Kita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.3.04 15:10

Ahoj!
Možno by som mala radšej čušať, aby som ťa neprovokovala :) , ale keď už sa pýtaš, tak ten môj začal po narodení dcérky prať, žehliť, variť, upratovať, tíšiť, prebaľovať a starať sa o mňa a najmä o to, aby ma donútil aspoň na chvíľu si ľahnúť. Včera ma skoro zbil :P , keď zistil, že som umyla riady. Malá má teraz 8 týždňov a ja som si už z domácich prác vzala späť žehlenie a pranie a občas mu pomôžem s varením. Prakticky celé dni kojím, kojím, kojím a ešte je na mne prezliekanie dcérky. Kúpeme vždy spolu. Aj v noci vždy vstane, aby ju prebalil a po kŕmení ju nechal odgrgnúť, aby som čo najskôr mohla znova zaspať, lebo vie, že cez deň sa k tomu nedonútim. A keď malá preplače polku noci, je s ňou, odíde až na druhý koniec bytu, aby som ju čo najmenej počula a skúša všetko možné aj nemožné, aby ju utíšil… A musím uznať, že ja takú fantáziu nemám a asi by som čoskoro bola bezradná. Určite by som neprišla na to, že malá zbožňuje sedieť pomaly až na bubne a počúvať ten rachot :lol: .
Tak neviem, či ti toto na niečo pomohlo, ale môj manžel skrátka pochopil, že potrebujem čas na regeneráciu a najmä - tiež mu veľmi záleží na tom, aby som mohla čo najdlhšie kojiť, takže bolo priam nevyhnutné neprepínať. Aj pediatrička, keď bola na prvej návšteve, hneď ma vystríhala, aby som neblbla, že všetko za mňa niekto spraví, ale kojiť môžem len ja… Ale bez ohľadu na to, aký je môj mužíček „exot“, nikdy by si nedovolil povedať, že on zarába a ja som predsa doma. Po narodení maličkej mal dva týždne dovolenky a keď išiel prvý raz do práce, povedal, že si tam šiel oddýchnuť! Že tam sa nikdy nemôže tak narobiť ako doma…ale že tam ani nikdy nebude taký šťastný :D
 Lulu

• Citovat
  • Upravit
1255
9.3.04 15:16

Ahojky Kito,

mám dceru 18,5 měs. Když se narodila manžel mi s ní docela pomohl. V domácnosti teda ne. Postupem času se to vytrácí. Chodí domů okolo 18:30 a to je malá už unavená. Zachvilku se chystá na spaní. Pomáhá mi ji namastit a přesléct a když bylo třeba tak mi pomáhal převazovat otevřené rány (dcera je atopik). Sem tam udělá mlíko. Pravidelně ji uspává, protože se vůbec nevidí. Problém je ten, že se to dosti podepisuje na jejich vztahu. Práce v domácnosti mu nic neříkají. Vše je na mě. Někdy mi příjde, že mi práce zbytečně přidává :wink:
Jednou teda vyžehlil. Jsem podruhé těhotná a bylo mi hodně zle, tak se k tomu uvolil.
Vyrostla jsem v rodině, kde otec taky nepomáhal, takže mě to až tak nepřekvapuje. Ale někdy bych to taky ocenila.

AJKA+Lenička+Krtčátko 17tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.04 15:27

Ahoj,
můj manžel chodí do práce a o víkendu (jenom ráno) venčí psa. Já se starám kompletně o mimi, krmím, koupu, oblíkám, uspávám, uklízím byt, vařím, žehlím, peru, meju nádobí, venčím psa. Jednou týdně se mnou manžel jede nakoupit do supermarketu.
Manžel dělá od nevidím do nevidím, když přijde domů, padne na pohovku, sní večeři a dvě hodiny tupě zírá před sebe, snad na TV, pak jde spát. Obávám se, že kdybych na něj ještě přehazovala část péče o domácnost, tak by se zhroutil. Já to zatím snáším vcelku v pohodě, rozvod ani revoluci nechystám:))). I když někdy bych si taky dala říct, kdyby se objevil někdo, kdo by to za mě všechno udělal…

• Citovat
  • Upravit
2185
9.3.04 17:47

ten muj se stara

Ahoj holky. No ja sice jeste mimco nemam, ale uz ho cekam (15tt). Od zacatku mam dost problemu (3krat jsem spinila a mam klid na luzku) a tak partner vi, ze on proste musi pomoct - az se stydim. Ja delam jen to, ze pretridim pradlo, nandam ho do pracky, vyjimecne i povesim, nekecam - zbytek dela on.
Je mi jasne, ze az se to narodi a ja budu v pohode, zmeni se to, ale je dobre vedet, ze kdyz chlap vidi, ze proste nemuzu, ze bych to nezvladla, tak se vybicuje a maka (pak vecer jen padne do postele, nekdy bohuzel usne na gauci - coz mu desne vycitam).
Tak mi drzte palce, at mu to vydrzi a vam preju hodne pochopeni od vasich milych.
Jo, zkousely jste ty chlapi trochu „vychovat“? nebo jim proste rict, ze uz nemate silu a at to zkusi pochopit? NO, nechci vas rozcilit, za rok muzu mit stejny problem a bude mi bidne, ale ja jsem asi i dost emacipovana a vzdy jsem tlacila toho svyho k pracem v domacnosti.
Mam kolegu v praci, ktery plati sve zene 2krat tydne pomoc na uklid a tak jestli manzel slusne vydelava a nechce pomoci, zkuste ho aspon primet, aby vam dal penize na vypomoc (tak drahe to nebude a vam ubyde povinnosti).
 Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.3.04 19:45

Ahojky,
taky jsm zatím těhulka, ale i já občas mám problémy a i když jen normálně marodím (před těhu), tak manža zastal většinu prací a když mi není OK a vylezu z postele, dostanu ještě vynadáno. Vyhne se jen žehlení a za nic by nevytřel schody.
Ale je pravda, že asi hodně záleží na výchově a na tom, jak je zvyklej z domova. Můj brácha u dědy a otce viděl, že chlap nemá co v domácnosti dělat, naopak manža viděl, že mamka se starala o děti a práci dělal táta a mě doma pomáhá vcelku pravidelně. I když teď začal podnikat a tak jezdí brzy do práce a pozdě z práce. Taky jsem zvědavá, jak to bude vypadat po porodu.
Ale nikdy by si nedovolil mi říci, že on vydělává.
Tak doufám, že se tvůj manža umoudří.
 Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
9.3.04 19:47

Ahoj, tedy ty super pomáhající tatínky určitě netrumfneme, ale vzhledem k tomu, že můj otec neudělal doma nikdy vůbec nic (nebudu to rozepisovat, je to až nechutné), ať se dělo cokoli, tak můj manžel je pro mě naprostá hvězda. Ráno vyndá a nandá nádobí do (z) myčky. Pokud je vyprané prádlo, tak ho pověsí. Doběhne se psem, přičemž vynese koš. Cestou do práce odveze staršího syna do školky. Po příchodu z práce sebere děti a psa a jdou ven. Občas o víkendu udělá vajíčka k snídani, tím jeho kuchařské umění končí. Ale mě tohle vždycky moc potěší. Odpoledne dělává dětem ovocnou svačinu. Pokud si na tom trvám, tak malého přebalí. Měla jsem po úrazu 7 měsíců nepoužitelnou ruku, tak začal koupat plus věci s tím spojené. Když je doma sám, tak si i vypere (já naviguji po telefonu). K dětem v noci nikdy nevstával, ale já si o to ani neřekla. Než uspím malého, tak on uspává staršího. Když mu řeknu, tak vyluxuje. Já vařím, peru, uklízím, venčím přes den psa, jezdím pro staršího do školky, žehlím a nakupuji. Rozhodně si tedy nestěžuji. Je ale fakt, že takhle pomáhat začal až po narození druhého syna. Problém je v tom, že je na můj vkus dost často v zahraničí. Když potom o půlnoci naposledy venčím psa před domem s vysílačkou v kapse, tak mám pocit, že únavou ani neusnu, a pokud ano, tak ráno jistě nevstanu. ALe hezky se z toho hubne :)
Esterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.04 21:04

Téda Lulu, nemá manžel svatozář? :D To u nás doma absolutně nehrozí!
Manžel - práce, já - dítě. Jiné rozdělení si nedovedu představit, ach jo :( .

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.3.04 21:14

Ahojky,ja jsem ve 34tt a tak toho na práci zatim nemám tolik.Ikdyž je fakt že někdy taky nemůžu a byla bych štastná kdyby to někdo udělal za mě.Manžel jen chodí s odpadky a na nákupy.Jo a občas uklidí chodbu v baráku.Jinak žádnou jinou práci doma nedělá.Jak řekla Gabča záleží na výchově.Petrovo mamka do práce nikdy nechodila a tak vše doma zvládala a děcka ji pomáhat nikdy nemuseli.Naopak ona dělala všechno za ně.Pořád okolo nich běhala.A tak byl chudák přesvědčený že to tak funguje ve všech rodinách.Jenže u mě to je trochu jinak.Moje mamča je šílenec do pořádku a taky nás k tomu vedla.Nikdy za nás nic nedělala.Museli jsme se vše naučit.Každou sobotu generální uklid pro celou rodinu.A mě to taky přišlo uplně normální a snažila se to zvládat i u nás doma.Jenže jsem musela dělat vše sama.A do dnes nemůžu manžela přesvědčit že tu bydlíme oba a bordel děláme oba a tak uklízet by jsme měli oba.No snad až se nám mrňousek narodí tak se to změní. :lol:
Pa Petra a koblížek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.3.04 21:38

Ahoj,
teda zavidim vam vsem, ktere mate pomahave chlapy! Ja to nejak nezvladam zorganizovat a tak vsechno delam sama. 2 vetsi deti, jedno mimino, domacnost a navrch mame trochu financni tisen, tak od 3 mesicu mimca jeste doma po vecerech pracuji. Muj manzel chodi rano brzy do prace a az vecer domu a presne jak uz nekdo vyse popsal, po navratu pusti bednu (tv) a „odpociva“. Odpociva i o vikendech. Nekdy uz si pripadam jak blazen, obcas vybuchnu a jecim na nej, potom se velmi zlehka na den dva zapoji (vynda nadobi z mycky a povesi pradlo - alespon cast a vykoupe mimco) a pak zase zapadnem do obvykleho modelu, kdy vsechno zvladam ja. Chyba je urcite ve mne - jsem prilis mekka a uz samostatna a nez bych ho k tomu porad premlouvala, radeji to udelam sama. A to je spatne. Pokousim se ho po 7 letech „prevychovat“, ale jde to opravdu jen ztezka. Ale jde to - pomalu ale jde. Zuza

• Citovat
  • Upravit
16
9.3.04 21:40

U nás to chodí asi tak: Já malou krmím, večer se u krmení střídáme (jeden den taťka jeden den já) Malou koupe výhradně manžel, občas umeje nádobí, uklízí také on, protože já to nestíhám a manžel si potrpí na pořádek ( takže holt přijde z práce a uklízí po nás nepořádek, ale zas bordelářka nejsem, takže na uklízení toho moc není) na nákupy chodíme vždy společně, manžel vysává chodí s odpadky, občas přebaluje, o víkendu malou krmí zeleninkou, já se starám ve všedních dnech a po večer vařím a meju nádobí(s Torinkou to nikdy nestihnu, je to čertík) Když to tak po sobě čtu, tak mě připadá, že nedělám skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
10.3.04 08:57

Ja mam situaci podstatne jednodussi nez vetsina z vas, protoze mam chuvu, a kdyz prcek spi, tak mi umyje nadobi a poklidi. Nicmene kdyz jsem byla na materske, tak mi manza pomahal - nejvic se mi osvedcilo rozdelit si ukoly - jeho domenou bylo zavinovani a uspavani na noc - byl v tom expert, mne se ta zavinovacka vzdycky nejak do rana rozbalila. Myslim, ze na sve umeni byl moc pysny a nikdy neodporoval … Bylo to skvele, protoze jsem po nocnim kojeni prcka predala a zalehla, zatimco on aplikoval sve expertni uspavaci schopnosti. Myslim, ze vetsina chlapu tezko odola tomu „nikdo to neumi tak jako Ty“ :-)

Holky - je to na nas - vychovejme ty nase chlapecky tak, aby se jednou starali a pomahali …

Uzivejte si svoje pokladky a mejte se krasne.

Ahoj,

Kimmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.04 14:36

Ahoj holky my s malou máme doma tatínka hodně šikovného na kutilství. Ať si navymýšlíme malování, tapetování přestavování nebo jakékoliv úpravy bytu je prostě jednička. Ale domácí práce???? Nic moc. Spíš nic než moc. Když mu řeknu, tak vysaje zajde s košem eventuelně utře nádobí, ale jinak nic. V době když jsem byla na mateřské jsem po něm
ani nic nechtěla, vše jsem zvládala za den sama. Ale jakmile jsem se vrátila do práce, musí pomáhat. A musím ho pochválit, vyzvedává malou ze školky, chodí na nákupy a pokud ráno nestihnu ustlat, tak dokonce sám ustele. No a to je asi vše co z něho dostanu. Ale jsem ráda i za to ,,málo''. Tak se mějte a vychovávejte své polovičky k obrazu svému.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.3.04 22:02

:oops:
Zdravim vsechny mamci!
Nas tatka je zlaty stred.Sice se nepredre, ale kdyz vidi,ze toho mam moc,tak i pomuze.Radeji se sice chopi syna nez nejake domaci prace, ale nevadi, mozna je to i lepsi.Po tom celodenim krmeni,prebalovani a sislani se docela tesim jak si zapnu televizi a prinesu si k ni tu strasnou hromadu pradla.Myslim, ze kazda z nas dostala prvni lekci uz v porodnici.Nikdy nezapomenu na moji porodnicni spolubydlici,ktera po noci probdele nad svym tridenim potomkem pronesla pamatnou vetu… Jeste jednou predemnou nekdo rekne materska DOVOLENA tak dostane lepaka.Mela pravdu,k dovolene to ma hodne daleko,ale budme radi, ze doma mame aspon ty ne zrovna idealy,jsou i ty ktere doma nikoho nemaji.A ruku na srdce, neni to taky fajn kdyz domu prinesou, z te prace na kterou se porad vymlouvaji, nejake penize?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.3.04 18:36

Pomáhají tatínci

Ahoj všichni,

Holt je to náš „úděl“ ženských porodit a starat se o děti. Kdo má fajn manžela má určitě tento „úděl“ ulehčen. Já mám to štěstí, že mám supr tatínka. který mně pomáhá s čím může. Hlavně co se týká malýho. Kromě kojení zvládá naprosto všechno. Až se moje máma divila s jakou obratností na:,–(il našemu 5-ti týdennímu klučinovi čepičky. Domácnost je na mně. Ale když můžu na dvě hodinky vypnout,nestarat se o malýho, tak to vaření atd je pohoda. Háček je ale v tom, že mám toho nejlepšího chlapa doma jenom od pá do ne. Jinak je v práci mimo město. Bez něho je to tu ty 4 dny hóóóódně blbý.
Takže holky, važte si mužíčků, kteří jsou s váma doma!! Nebo si řekněte- všude je něco.
Ahoj Martina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí