Pomáhají tatínci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
11.3.04 20:42

Ahoj maminky,

u nás to je tak na půl.
U prvního (synka) pomáhal víc, vztával v noci , přebalil a podal na kojení do postele a staral se hodně o něj. Raději ho pohlídal, nebo šel na procházku a já dělala zbytek. Občas uvařil nebo vysál a taky chodil nakupovat. - Ale to měl jiné zaměstnání a měl poměrně dost času.
Teď s druhým (holčička) mi pomáhal hodně v těhotenství, protože mi bylo dost zle, a pak si vzal 2 týdny dovolené po porodu. Jinak moc doma není, skoro pořád je v práci i soboty, jen neděle je doma a to ne vždycky, občas je pryč týden (v Německu), tak dělám víc věcí než u prvního , navíc se musím starat ještě o syna a venčení psa máme rozděleno, on - ráno a večer, já odpoledne. Jinak občas vysaje a nebo uklidí nádobí z myčky, ale to mu musím o to říct 3× a to se ještě ptá:„CO za to!“ :P
O malou se starám více já i v noci, on jí má jen na mazlení. - Asi jako každý tatínek. :D
Ani si moc nestěžuju, zvládám to. Ale občas to taky příjde, že se to na mě sype a řeknu mu ať mi kouká pomoct. Tak u nás taky zazní ta všude přítomná fráze: „Já chodím do práce.“
Tak mu vždy připomenu že dostávám RODIČOVSKÝ přispěvek, NE příspěvek pro ženu v dománosti. A to že znamená starost o děti! O moje a JEHO děti!!! :lol:
Tak uzná že je to pravda a zase je na chvilku klid.

Uzná to protože ví co je to hlídat je doma sám, to už mi po hodině volá kde jsem a když se vrátím je to u nás jak po výbuchu. :roll:

No co naděláme to jsou mužský! :wink:

Ahoj a silné nervy přeje Nikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alfred
12.5.13 23:34

Z pohledu chlapa - kolik domaci prace je dost?

Ahoj vsichni - potrebuju poradit.
Cca 4 x tydne kompletne obstaram vecerni peci - tj. vykoupat, namazat (dite), nakrmit, uspat
prakticky kazdy den rano vyndat z postele, prebalit
domaci prace jak to jde - sekani travy, odpadky, nakupy, mycka, myti koupelna, zachod, chodba
2× tydne prijdu tak pozde z prace/sportu, ze pomahat uz neni komu…
obcas o vikendech si beru dite s sebou k babicce, aby manzelka mela klid (vetsinou na 2dny/jednu noc)
kdyz jsem doma, krmim, prebaluju
Peru jen vyjimecne - sve sportovni veci
Nezehlim (a nebudu)
Varim (sporadicky), obcas privezu hotove jidlo
Pomahaji nam hlidat babicka, dedecek (dedecek prekvapive daleko akcnejsi)

Je to dost? Malo? akorat?

• Citovat
  • Upravit
5473
12.5.13 23:38

Myslím, že jsi chlap snů :mrgreen:. Ne, opravdu, jestli ty domácí práce, co píšeš, opravdu děláš pravidelně a ne jednou za uherák, tak super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.5.13 23:43

Wow, tohle dám přečíst manželovi :mrgreen: Jestli tohle všechno děláš dobrovolně a bez řečí, tak teda fakt koukám. Manžel mi taky hodně pomáhá, ale třeba umýt záchod by ho v životě nenapadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.5.13 23:49
@Alfred píše:
Cca 4 x tydne kompletne obstaram vecerni peci - tj. vykoupat, namazat (dite), nakrmit, uspat
domaci prace jak to jde - sekani travy, odpadky, nakupy, mycka, myti koupelna, zachod, chodba
obcas o vikendech si beru dite s sebou k babicce, aby manzelka mela klid (vetsinou na 2dny/jednu noc)
Nezehlim (a nebudu)
Pomahaji nam hlidat babicka, dedecek (dedecek prekvapive daleko akcnejsi)Je to dost? Malo? akorat?

neuvažuješ o rozvodu? bych kdyžtak měla zájem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
13.5.13 00:00
@Alfred píše:
Nezehlim (a nebudu)
Pomahaji nam hlidat babicka, dedecek (dedecek prekvapive daleko akcnejsi)Je to dost? Malo? akorat?

Super alfrede, manželka musi mit radost, myslím že to je nad veškeré ženské očekávání :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
4624
13.5.13 00:09

Alfréde, je to akorát. Když máš čas na své sportovní aktivity, pak je třeba vytvořit prostor pro to, aby si i manželka mohla obstarat své aktivity. Jak se z popisu věcí zdá, máš splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
13.5.13 00:10

No ja myslim, ze si Alfredova zena na nej stezuje, ze toho doma malo dela… Takze mily Alfred si to sem vsecko vypise a pak ji da precist reakce zdejsich zen. A jeste urcite rekne: vidis milacku, kolik zen by bralo takoveho chlapa? A ty si me nevazis… 8)

Jo jinak z objektivniho hlediska pomahas doma vcelku dost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
13.5.13 00:34
@aiko24 píše:
Wow, tohle dám přečíst manželovi :mrgreen: Jestli tohle všechno děláš dobrovolně a bez řečí, tak teda fakt koukám. Manžel mi taky hodně pomáhá, ale třeba umýt záchod by ho v životě nenapadlo :D

Ani po sobě?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
13.5.13 00:34
@Alfred píše:
Nezehlim (a nebudu)

Myslím, že děláš dost - žena může mít radost :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
13.5.13 00:41

Já bych dokonce řekla, že toho děláš až do pr…e.
Pokud k tomu stíháš chodit do práce, tak klobouk dolů. Většina ženských by byla ráda za třetinu, za polovinu z toho už by nosila modré z nebe.

Mě ten můj tak nějak o víkendu ohlídá malého, když např. vařím, když přijde náhodou z práce dřív, než jde prcek spát, tak s ním skočí do vany, ale to je tak třikrát do měsíce, přebalí ho tak jednou za týden…
uvaří třikrát do roka, jiné „ženské“ domácí práce jsou pro něj tabu. Víkendy často tráví péčí o „mužské“ domácí práce.
a podle mě je to tak akorát, co může muž, zaměstnaný na 13 hodin denně/5 dní v týdnu, zvládnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
13.5.13 00:54

Rano ukazu mojemu ten sileny seznam :D muj taky hodne pomaha a i nosi a tak, ale nakonec zjistim, ze ji hlida, abych ja mohla delat neco jineho, treba varit a tak mi rekne, ze celou dobu ji mel on, tak at si ji ted vemu ja, ale ja sem nesedela na zadku :zed: jesteze se nedam :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.5.13 01:23
@ekita píše:
Ahoj! Mám dotaz… Jak se doma dělíte o domácí práce a péči o dítě. U nás to je tak, že já se starám o malýho (je mu skoro 1 rok), o domácnost, o psa a o manžela. Manžel chodí do práce, koupe malýho, dělá mu instantní kaši a ráno a večer venčí psa. Když něco namítnu, slyším, že on přeci chodí do práce, vydělává peníze a já jsem doma. Měsíc jsem chodila také do práce. To manžel dokonce 2× vyžehlil a odpoledne hlídal malýho, ale to bylo vše a zase jsem slyšela, že kolik si vydělám já a kolik on :-( Problém u nás je i v tom, že jedna babička je moc daleko a druhá je k ničemu. Mám pocit, že na nic nemám klid, u všeho jsem ve střehu, jestli drobečkovi něco nehrozí. Co dělají vaši chlapy? Nechám se inspirovat a pak bude doma bud revoluce nebo rozvod! Mejte se! Kita

Moje rec, tvych poslednich par vet. Ale muj mi nic nevycita, jen proste z necim nepomaha, ani s malou. Nekdy se namakam doma vic nez kdyz jsem chodila do prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
13.5.13 01:30
@Alfred píše:
Nezehlim (a nebudu)

Byla bych uplne stastna baba mit tak akcniho pritele. Delas opravdu dost prace doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.5.13 02:06
@Alfred píše:
Nezehlim (a nebudu)

kdyby ses náhodou nkdy rozvedl, tak tě beru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital