Pomáhají tatínci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3540
13.5.13 06:45
@Alfred píše:
Ahoj vsichni - potrebuju poradit.
Cca 4 x tydne kompletne obstaram vecerni peci - tj. vykoupat, namazat (dite), nakrmit, uspat
prakticky kazdy den rano vyndat z postele, prebalit
domaci prace jak to jde - sekani travy, odpadky, nakupy, mycka, myti koupelna, zachod, chodba
2× tydne prijdu tak pozde z prace/sportu, ze pomahat uz neni komu…
obcas o vikendech si beru dite s sebou k babicce, aby manzelka mela klid (vetsinou na 2dny/jednu noc)
kdyz jsem doma, krmim, prebaluju
Peru jen vyjimecne - sve sportovni veci
Nezehlim (a nebudu)
Varim (sporadicky), obcas privezu hotove jidlo
Pomahaji nam hlidat babicka, dedecek (dedecek prekvapive daleko akcnejsi)Je to dost? Malo? akorat?

tak aby Alefred neměl pocit že je chudák jediný sedřený na světě.
Můj manžel pokud chodí do práce na ranní (od6 do 15:00) tak každý večer koupe, obléká do pyžamka, uspává. Po příchodu z práce se nají a malý se na něj nalepí takže hlídá on a já mám čas jít se psem a trochu si odfrknout.
O víkendy se střídáme se vstáváním a hlídáním po ránu.
Pokud chodí na odpolední (od 14 do 23h) střídáme se ve vstávání, nakupování, vařím já.
odpadky odnáší
podladu zametá nebo vysává.
Občas věší prádlo a roznáší to suché do skříní. Když je potřeba umyje nádobí, ale to většinou děláme se smraďoškem, rád se cáká :D
Dále když je potřeba vezme malého ke svým rodičům klidně na půl dne. A i přes to že tak doma „dře“ chodí na tréninky a sobotní zápasy fotbalu takže neboj Alfrede nejsi jediný na světě co doma něco dělá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
13.5.13 06:50

Tak u nás je to tak… máme to všechno hezky rozdělený. Musím teda ještě říct že manžel pracuje z domova. Takže jsme pořád spolu.

Co dělá jen on

• nádobí
  • pere a suší
  • luxuje
  • mění kočkám kamínky
  • venčí psi večer
  • stará se o ložnici

Nemůžu říct že by nepomáhal a takhle by ti mělo být. A samozřejmě když ho poprosím o cokoliv tak jde a udělá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
13.5.13 07:46
@Alfred píše:
Ahoj vsichni - potrebuju poradit.
Cca 4 x tydne kompletne obstaram vecerni peci - tj. vykoupat, namazat (dite), nakrmit, uspat
prakticky kazdy den rano vyndat z postele, prebalit
domaci prace jak to jde - sekani travy, odpadky, nakupy, mycka, myti koupelna, zachod, chodba
2× tydne prijdu tak pozde z prace/sportu, ze pomahat uz neni komu…
obcas o vikendech si beru dite s sebou k babicce, aby manzelka mela klid (vetsinou na 2dny/jednu noc)
kdyz jsem doma, krmim, prebaluju
Peru jen vyjimecne - sve sportovni veci
Nezehlim (a nebudu)
Varim (sporadicky), obcas privezu hotove jidlo
Pomahaji nam hlidat babicka, dedecek (dedecek prekvapive daleko akcnejsi)Je to dost? Malo? akorat?

A kojíš? :lol:
Ne, vážně - jestli to myslíš vážně, tak jsi nejspíš splnil ženský ideál. Tvá žena musí být pyšná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.5.13 07:49

@prcekniky co je na tom tak unikátního? prostě chlap co doma pomůže.. dělá to můj taťka dělá to můj manžel ségry přítel.. nevím z čeho bych si měla sedat na zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
13.5.13 08:00

@evick2 Já sama ještě dítě nemám. Ale moje 2 dobré kamarádky ano a chlap jim nepomůže vůbec s ničím… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
13.5.13 08:04
@prcekniky píše:
A kojíš? :lol:
Ne, vážně - jestli to myslíš vážně, tak jsi nejspíš splnil ženský ideál. Tvá žena musí být pyšná :kytka:

se bojim, že Alfred piše, že pyšná není.
Můž manžel taky podobně - tj. fakt hodně, pomáhá. Ale co závidím, jsou ty dva dny volna o víkendu, to bych potřebovala občas taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.5.13 08:05

@prcekniky tak až budeš mít miminko tak „donuť“ chlapa od porodnice ať převlíká, koupe, přebaluje za prvně je to velikánská pomoc když ti není dobře že to za tebe někdo udělá a za druhý mají pak úžasný vztahy.. teď jsem jela ke kamarádce na víkend bez manžela a malý plakal kde je tatů. Když jsem slíbila že v neděli přijede tak od rána lítal do chodby čekat když už teda přijede.. Miluje ho hrozně moc a na sms jestli mu chybíme mi odpověděl Hlavně malej jak říká tatáááá! :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
13.5.13 08:09

Muj muz chodi 2× tydne na 24 hodin do prace a jinak kazde rano od pul pate do pul devate do druhe prace… Kdyz je vecer doma (krom tech dvou veceru), koupe se s malym a pripravi nam mlicko. Kdyz je pres den doma, hraje si s nim, chodi s nim spat (aby dospal ty rana), chodi s nama s kocarkem, obcas ho prebali… Proste je „naplno“ s nama-kdyz nepocitam pokukovani po TV :lol: No a hlavne, vari, luxuje, vynasi kos, nakupuje a vse co je potreba. Proste je to PARTNER. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.5.13 08:11
@ninabu píše:
Muj muz chodi 2× tydne na 24 hodin do prace a jinak kazde rano od pul pate do pul devate do druhe prace… Kdyz je vecer doma (krom tech dvou veceru), koupe se s malym a pripravi nam mlicko. Kdyz je pres den doma, hraje si s nim, chodi s nim spat (aby dospal ty rana), chodi s nama s kocarkem, obcas ho prebali… Proste je „naplno“ s nama-kdyz nepocitam pokukovani po TV :lol: No a hlavne, vari, luxuje, vynasi kos, nakupuje a vse co je potreba. Proste je to PARTNER. :srdce:
:palec: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.5.13 08:13

@ekita
Ahoj,
náš tatínek už v porodnici začal přebalovat. Když jedu na chvíli (pár hodin pryč), dokáže nakrmit, hrát si, dát spinkat. Každý den ji má „na starosti“ navečer po práci, kdy já se jim nemusím věnovat. Tatínek dává vždy každý den kaši, společně také koupeme, tatínek malou suší a olejíčkuje. Po mlíčku s malou odkrkává a dáváme ji spinkat.
Co se týče domácnosti, stará se o trávu, seká pravidelně min. 1× týdně (potrpíme si na krátce sečený trávník). Zalívá venku kytky (je jich hodně).Jinak doma udělá, když mu něco řeknu, ale sám ne (max. vyndá z myčky nádobí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
13.5.13 08:58

@evick2 Já mám hodného chlapa, myslím, že ho ani nebudu muset nutit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.5.13 09:00

@prcekniky :lol: proto je to nutit v uvozovkách oni se chlapi bojí teď pidi tvorečků :) tam jde jen o to překonání toho prvního strachu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
13.5.13 09:02

Ahoj holky, muzu se zeptat, jestli muj muz dela taky dost? Vetsinou kazdy vikend vari a to i chysta snidane a vecere. Dale o vikendu chodi s nama na prochazku - mame dve deti, mimco a batole.. Dale se venuje te starsi, mimco obcas pohlida nachvili v naruci nebo prebali. Jinak sedi u pc :(( co se tyce v tydnu, tak chodi na 6 rano a vraci se tak kolem 16 az 18h, vyjimecne i dyl - studuje postgradual… po prichodu domu se nam tak hodku venuje, vetsinou udela svacinu, uklidi mycku, vynese kos.. nanalehani te starsi se ji obcas zase venuje a vetsinou ji pak vecer koupe, umyje zubyoblekne a jde s ni spat. Omimco se statam vetsinou ja plus vsechny ostatni prace jako luxovani, vytirani podlah vcetne schodu - mame dve patra.. utreni prachu, zametani, prani atd. Obcas muj muz vyluxuje chodbu, zamete v kuchyni.. A pres sezonu seka travu.. V tydnu vetsinou nakoupi drobnejsi nakup a o vikendu vetsinou jdem na vetsi nakup spolecne. Ja se od deti utrhnu max na dve hodky sem tam, kdyz potrebuju neco vyridit ve meste
Jinak zadne konicky ted nedelam.. diky za nazory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
13.5.13 09:13
@Lenka512 píše:
Ani po sobě?? :mrgreen:
:mrgreen: haha tak to naštěstí jo :mrgreen: U nás to je tak, že manžel se umí o syna postarat, od narození ho obléká a přebaluje, zvládá v pohodě i látkovky, samozřejmě chodí s kočárkem, občas i nosí v šátku, večer pokud je doma tak koupe, ráno než jde do práce a večer když přijde tak mu syna strčím a blbnou spolu, přes víkend (když je doma a nepracuje…) se hodně věnuje synovi a nosí mi ho vlastně jen na kojení (abych mohla pracovat, dodělávám při mateřské doktorát). Nějaké domácí práce po něm moc nechci, občas uvaří, ale já vařím ráda a nevadí mi to - když je doma, tak spíš chci, aby si užil syna a syn jeho. V šestinedělí teda každý večer poctivě žehlil pleny (s remcáním, že je to zbytečné :mrgreen: ) a teď každý večer umyje nádobí, když uspávám syna (nemáme myčku) a pokud je potřeba, tak pověsí prádlo. Že by třeba vytřel zem nebo umyl tu koupelnu, tak to nehrozí ani náhodou, ale zas tak mi to nevadí, jsem hlavně ráda, že se hezky stará o syna a že spolu mají skvělý vztah a tráví spolu hodně času. Co se týče nákupů, tak se tak nějak střídáme dle potřeby, když nestihnu nakoupit já, nakoupí on cestou domů z práce. Času pro sebe a jeden na druhého zase tak moc nemáme, po večerech oba často pracujeme (doma na pc) a navíc rodiče máme daleko, takže když jednou za měsíc nebo dva přijedou, konečně se ráno trochu vyspíme a odpočineme, to je super a klidně bych to brala častěji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.5.13 09:32

Dokud budou na světě ženy, které budou tvrdit, že manžel „pomáhá“ v domácnosti, tak budou chlapi psát nesmyslný texty o tom, kolik toho pro manželku dělají.
Do práce chodí oba (ať je to MD či klasické zaměstnání) a v domácnosti bydlí také oba. Připomínat někomu, že namažu dítě, nebo ho vyndám z postýlky? Nechápu, co je na tom skvělého :think: Kolikrát tohle a jiné musí ženská za den udělat? A to zvládne i víc věcí najednou. Myslím, že by to byl hoooooodně dlouhý seznam. Alfreda bych nebrala ani omylem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí