Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
máte někdo plechovou kuchyň - panelákovou??? chtěla bych u tchýně vymalovat a něco s tou plechárnou udělat. Na novou kuchyň bohužel není - znáte to, mateřská dovolená
ale za to, co pro nás tchýně dělá, bych jí chtěla udělat radost a tak jsme si s manželem vymysleli, že 21.12.máme sraz z kamarádama, jestli by nám od 13:00 do 22:00 u nás nepohlídali malýho a vrhneme se jí na tu kuchyň + předsíň. Tak bych vás chtěla poprosit o nějaké inspirace - třeba i foto - moc by to pomohlo. Díky moc.
![]()
Tapeta + koupit nejake peknejsi uchytky? Nic jineho me nenapada.
Měla ji kamarádka a polepila si dvířka samolepící tapetou, prodávají v Bauhausu apod., mají spoustu dekorů, třeba různé druhy dřeva… Na první pohled to vypadalo rozhodně líp jak původní, s fólií se pracuje dobře, oblepovali jsme si dveře. V jenom dávném Bydlení je hra dvířka nechali znovu nastříkat, ale to musí udělat profesionál, štětkou to nenatřeš tak, aby to vypadalo slušně.
Napadá mě snad jen polepit to samolepící tapetou v dekoru dřevo? Prodávají ji u Vietnamců za pár korun. Prodávají i tapetu se vzorem dlaždičky - jen ty malé kuchyňské snad 10×10cm s kuchyňským dekorem, na jedné kachličce cibule, na jiné hrníček… Lepili jsme to na chatě na staré hnusné obkladačky nad deskou a vypadá to super.
Moje teta tuhle plechárnu polepila tapetou a pár dvířek natřeli barvou a ještě ke stropu dávali ozdobnou lištu a dost kuchyňka prokoukla, foto bohužel nepošlu, nemám žádné. sladili barvu utěrek, ubrusu a chňapek
@Alčák1 tak především
je to od tebe moc hezké. Takže něco levného
no osobně si myslím že i vymalování udělá hodně, kup nějakou kytku v květináči, linku umyj, porovnej a tchyňka bude skákat radostí ![]()
Nebo udělat třeba obrázky z barviček na sklo a na každá dvířka jedno lípnout
šlo by to olepit i tapetou, ale to je drahé ![]()
Ideální by bylo asi prestrikat, vyměnit pracovni desku a třeba nalepit nove kachlicky, ale to bohužel není šance stihnout - barva vám nezaschne…
Nevím jak je to s plechárnou, ale jelikož chystáme velkou rekonstrukci, tak jsem nekupovala novou kuchyň, ani skříně, které mám v jídelně, pač mi to připadalo jako škoda peněz. Vyřešila jsem to samolepící tapetou. Skříně v jídelně máme černé s dýhováním, vypadá to luxusně, ovšem praktické to tedy moc není, protože na té černé barvě je všechno vidět
![]()
A kuchyňku mám zatím malou a tmavou, tak jsem ji vymalovala svítivě zelenou barvou a do stejného odstínu jsem dala i tapetu na skříňky. K tomu bílé spotřebiče a vypadá to pěkně ![]()
Jo, ty úchytky také nesjou vůbec špatný nápad, také to udělá hodně a stojí pár korun.
Holky, moc díky za inspiraci - ta tapeta mě nenapadla
asi do ní zainvestuju i do těch madel. Říkaly jsme si, že tak 1500,– obětujeme. Ale až se vrátím do práce, tak pak se poohlídnu po něčem lepším.
@Alčák1 jeste me napadlo, co se kouknout do bazaru ja mam kuchyn z bazaru za 2 tis a je jako nova pekna. Treba bys sehnala i za 1500,– jako za tapetu. Podle toho jak je velka
Vymalovat ano, ale jste si jisti, že tchýně bude skákat radostí, když ji kuchyň, na kterou je zvyklá, něčím (co se líbí vám) olepíte? Mně osobně by to dost vadilo. Já třeba nemám ani rada dary „do domacnosti“. Co potrebuji, si vyberu a koupim. Takže všichni mají zakázáno takové věci kupovat. No a stejně jsme k svatbě dostali sodovkovac, fonduovac, kavovar a gril:-) Já bych spíš s tchyni váš záměr zkonzultovala a dala třeba „poukaz“ na vymalování atd.
@amarilisina píše:
Vymalovat ano, ale jste si jisti, že tchýně bude skákat radostí, když ji kuchyň, na kterou je zvyklá, něčím (co se líbí vám) olepíte? Mně osobně by to dost vadilo. Já třeba nemám ani rada dary „do domacnosti“. Co potrebuji, si vyberu a koupim. Takže všichni mají zakázáno takové věci kupovat. No a stejně jsme k svatbě dostali sodovkovac, fonduovac, kavovar a gril:-) Já bych spíš s tchyni váš záměr zkonzultovala a dala třeba „poukaz“ na vymalování atd.
já jsem se jí na to jednou ptala a ona říkala, že by do toho nejraději kopla
a tak jsem jí navrhla, jestli by s ní nechtěla něco udělat a ona, že si tam můžu dělat co chci, že jí je to jedno - jenže pak z toho sešlo, to je tak 2 roky zpět protože peníze na svojí kuchyň nám dala na rekonstrukci koupelny. Byla jsem těhotná a tady byla sedací malá vana¨. A já lezla ve 4 měsíci z té vany, uklouzla mi noha a vykloubila jsem si koleno
a tak manžel vanu vyboural a udělal se sprcháč.
O té kuchyni jsem taky přemýšlela i jsem našla pěknou zánovní za 1000,– jenže kámen úrazu je, že ten umakart co tam je je z 50.let a navrtat horní skříňky do toho nejdou, ptala jsem se na to v jedné poradně pro kutily a tam říkaly, že bychom tam musely udělat nějakou konstrukci
manžel je na tyhle věci antitalent
a já to fakt nedám
takže až se jednou bude renovovat zak i zdi.