Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máme granitový dřez, je skvělý, vypadá jako nový, ale protože bude nová kuchyň musím ho prodat. Chci koupit menší, ale ráda bych stejnou značku, protože ho miluju, bezúdržbový. Kupovali jsme v bauhausu za 5000.
jenže netušíme, co ti je za značku. přidávám foto a doufám, že mi poradíte
kuju
Mas pravdu, my mame svetly, Franke, je porad jako novy. Dobra investice.
@jizvíková píše:
Ahoj,
máme granitový dřez, je skvělý, vypadá jako nový, ale protože bude nová kuchyň musím ho prodat. Chci koupit menší, ale ráda bych stejnou značku, protože ho miluju, bezúdržbový. Kupovali jsme v bauhausu za 5000.
jenže netušíme, co ti je za značku. přidávám foto a doufám, že mi poradítekuju
Foto nevidim
Ja taky foto nevidim. Mam Franke, je skvely. Mam za 10 000 kc pred 4 ma rokama a je bez znamek pouzivani jan odtok je trochu zasly.
Foto nevidím, máme černý Franke a dost mi vadí, že na odkapávací ploše jsou stále bílé fleky, které nejdou dolů a když se mi to podaří, tak to vydrží jen pár dní.
@micelinka
Pokud jsou na stejném místě a jsou stejné, potom pomůže jen drsná metoda a to vybrousit šmirglem.
Jinak pokud granit tak jedině BLANCO
Franke má na každém dřezu destičku s logem, to se pozná celkem snadno ![]()
@micelinka to je hodně tvrdou vodou, s tím těžko půjde něco udělat. Leda pečlivě vydrbat a pak vždy vysušit dosucha, aby tam nezůstávala voda ![]()
@Lexoid ono to je od pokládání mokrého nádobí, třeba sklenička tam udělá bílé kolečko, které tam je pořád. Krátkodobě mi zabral ocet. A není to nějaká vada?
@micelinka píše:
@Lexoid ono to je od pokládání mokrého nádobí, třeba sklenička tam udělá bílé kolečko, které tam je pořád. Krátkodobě mi zabral ocet. A není to nějaká vada?
Zkus teplý ocet, ten je na zaschlou vodu nejlepší.
@micelinka píše:
no, říká se tomu vodní kámen… takže vada vody to je, je moc tvrdá…
![]()
@Regina Hero nenapadlo mě, že by byl vidět po uschnutí jedné sklenky ![]()
Tak zná někdo můj dřez??
kolečka vodního kamene mě fakt nezajímají ![]()
@micelinka píše:
Ne vada to opravdu není. Jak psali jiní, je to tvrdou vodou.
Existuje přípravek, který částečně eliminuje právě zasychání vodního kamene na granitu respektive na odpuzování vody. Ale je to stejně na pravidelnou údržbu. Na to aby stačilo jednorázové ošetření snad nano technologie ale tomu se moc nedá věřit. Papír snese vše a já s tím osobní zkušenost nemám. Jinak BLANCO má v některých granitových dřezech přísadu, která právě tomuto efektu zabraňuje. Je to ale jen ve vyšší řadě dřezů za jinou cenu.