Jakou značku granitového dřezu mám?

14046
21.11.13 07:19

Jakou značku granit.dřezu mám?

Ahoj,
máme granitový dřez, je skvělý, vypadá jako nový, ale protože bude nová kuchyň musím ho prodat. Chci koupit menší, ale ráda bych stejnou značku, protože ho miluju, bezúdržbový. Kupovali jsme v bauhausu za 5000.
jenže netušíme, co ti je za značku. přidávám foto a doufám, že mi poradíte

kuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3Lu
14272
21.11.13 07:50

Franke?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
21.11.13 07:51

Mas pravdu, my mame svetly, Franke, je porad jako novy. Dobra investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
21.11.13 07:51
@jizvíková píše:
Ahoj,
máme granitový dřez, je skvělý, vypadá jako nový, ale protože bude nová kuchyň musím ho prodat. Chci koupit menší, ale ráda bych stejnou značku, protože ho miluju, bezúdržbový. Kupovali jsme v bauhausu za 5000.
jenže netušíme, co ti je za značku. přidávám foto a doufám, že mi poradítekuju

Foto nevidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.11.13 08:38

Ja taky foto nevidim. Mam Franke, je skvely. Mam za 10 000 kc pred 4 ma rokama a je bez znamek pouzivani jan odtok je trochu zasly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.11.13 08:40

Foto nevidím, máme černý Franke a dost mi vadí, že na odkapávací ploše jsou stále bílé fleky, které nejdou dolů a když se mi to podaří, tak to vydrží jen pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
21.11.13 08:56

@micelinka
Pokud jsou na stejném místě a jsou stejné, potom pomůže jen drsná metoda a to vybrousit šmirglem.
Jinak pokud granit tak jedině BLANCO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.11.13 09:04

Franke má na každém dřezu destičku s logem, to se pozná celkem snadno ;)

@micelinka to je hodně tvrdou vodou, s tím těžko půjde něco udělat. Leda pečlivě vydrbat a pak vždy vysušit dosucha, aby tam nezůstávala voda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.11.13 09:05

@Lexoid ono to je od pokládání mokrého nádobí, třeba sklenička tam udělá bílé kolečko, které tam je pořád. Krátkodobě mi zabral ocet. A není to nějaká vada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.11.13 09:10

Foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.11.13 09:14
@micelinka píše:
@Lexoid ono to je od pokládání mokrého nádobí, třeba sklenička tam udělá bílé kolečko, které tam je pořád. Krátkodobě mi zabral ocet. A není to nějaká vada?

Zkus teplý ocet, ten je na zaschlou vodu nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.11.13 09:29
@micelinka píše:
@Lexoid ono to je od pokládání mokrého nádobí, třeba sklenička tam udělá bílé kolečko, které tam je pořád. Krátkodobě mi zabral ocet. A není to nějaká vada?

no, říká se tomu vodní kámen… takže vada vody to je, je moc tvrdá… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.11.13 09:34

@Regina Hero nenapadlo mě, že by byl vidět po uschnutí jedné sklenky :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.11.13 09:57

Tak zná někdo můj dřez??

kolečka vodního kamene mě fakt nezajímají :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
21.11.13 10:38
@micelinka píše:

Ne vada to opravdu není. Jak psali jiní, je to tvrdou vodou.
Existuje přípravek, který částečně eliminuje právě zasychání vodního kamene na granitu respektive na odpuzování vody. Ale je to stejně na pravidelnou údržbu. Na to aby stačilo jednorázové ošetření snad nano technologie ale tomu se moc nedá věřit. Papír snese vše a já s tím osobní zkušenost nemám. Jinak BLANCO má v některých granitových dřezech přísadu, která právě tomuto efektu zabraňuje. Je to ale jen ve vyšší řadě dřezů za jinou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný