Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lirita píše:
a kdo vlaštně pořídil ty fotografie?
Tak ty fotografie pořídil jeden můj spolehlivý zdroj, který ale nechce být s tímto případem spojován. Každopádně čínská plína byla zakoupena za účelem porovnání s plínou Sweet Monkey a spekulace zda to je, či není defacto ta samá plína se bohužel jen potvrdily.
Ha, teď si připadám jak novinář co řeší brutální vraždu a co chrání své zdroje
![]()
A opět odvážné anonymy, co nejvíc řvou…
Jako tuhle v jiné diskuzi, anonymy chytré jak radio Jerevan. A pak se nějak místo anonymů zpětně objevily nicky, to byla prdel
![]()
Brunifid píše:
Jako tuhle v jiné diskuzi, anonymy chytré jak radio Jerevan. A pak se nějak místo anonymů zpětně objevily nicky, to byla prdel![]()
Možná má ten anonym pádný důvod proč je anonym..Každopádně to co píše, má hlavu a patu..
Dobrý den,
Ráda bych navázala na Vaši diskuzi a věci uvedla na správnou stranu.
Vůbec se mi nezdá férové, že se vše probírá mimo mě, pokud má někdo nějaký problém měl by se ptát přímo kompetentní osoby a styl jedna paní říkala také není úplně košér.
Značka Sweet Monkey je skutečně moje a logo můžu používat pouze já. Tvůrcem loga, návrhů a webu je Jakub Šimeček.
Díky svému dlouholetému působení v textilní branži jsem věděla, kde mám začít poptávat
výrobu a materiály. Nechala jsem si naposílat mnoho vzorků od různých firem z celého světa.
Na konec jsem se zamilovala do minkee materiálu nabízených firmou z Thaiwanu.
Tyto materiály mají standardně skladem tudíž je může používat kdokoli a to samé platí i o bambusovém froté, které mi také přišlo úžasné.
Z těchto materiálů jsem si nechala vyrobit různě (Thaiwan, Hongkong, Turecko) vzorové kolekce, abych se rozhodla, jak to udělat s výrobou. Všichni byly naprosto úžasně ušité
A i cenově zajímavé, ale bohužel mé zakázky byly pro takovou výrobu, zatím, moc malé.
Přesto jsem se rozhodla, že se toho nějak pustím, protože maminkám kolem mě se barevné plenky moc líbily V té době vznikla značka Sweet Monkey. Jistě jste si všimly že z těchto materiálů máme i podložky, svrchní kalhotky a vícevrstvé pleny. a připravuji také sáčky na mokré pleny apod.
Co se týká střihu vyzkoušela jsem mnoho značek a tento nám seděl nejlépe. Myslím, že ve střizích není moc co vymýšlet, takže jste jistě mohli najít jistou podobnost nebo shodu.
Zkoušela jsem výrobu u nás, ale díky tomu, že nemám vlastní šicí dílnu je tato zakázka
pro mě velice finančně náročná a řekla bych, že se to ani nevyplácí.
V této době jsem rozhodnutá dobře se prodávající vzory dát šít jinam, pravděpodobně Hongkong. Malé zakázky stále budeme šít u nás, jelikož mi je nikdo nikde nevyrobí, př 10ks podložek a 30ks svrchních kalhotek, 5ks XXL AIO plen…..
V dnešní době se mi také vzorují v Turecku čtvercové pleny z bambusového froté s naším logem. Tolik k té e-poptávce, ta se vztahovala na čtvercové plenky.
Během pár dnů do naší nabídky přibudou i bambusové punčocháčky vyráběné u nás.
Nyní je Honzík zkouší nosit, abych věděla,jak se budou chovat po několika vypráních.
Ještě abych nezapomněla na odstříhané prací symboly- je to skutečně tak, že byly špatné.
Po konzultaci s ČOI, aby bylo vše pořádku mi je doporučili odstříhat. Proto jsem je nahradila
lepícími štítky, jelikož to již nešlo opravit. Za toto se omlouvám, neuhlídala jsem to.V další várce si to ohlídám. Pokud se podíváte na našití loga Sweet MOnkey, tak je všito ve švu, tudíž jsem je tam nemohla dodat dodatečně.
Snažila jsem se nabídnout přijatelnou cenu, krásné materiály. Nikde nepíší, že celá výroba je šitá u nás, pouze, že je to Česká značka a to Sweet MOnkey je.
Vše je atestováno pro děti do tří let. Během víkendu budou atesty ke stáhnutí na webu. Česká kvalita svědčí o tom, že výrobky splňují platné normy.
Pokud je opravdu pro někoho neřešitelný problém šítí mimo EU, tak mě to velice mrzí
Není to o tom, že by se mi nelíbilo šít u nás, ale o cenách a výrobních kapacitách, abych mohla zachovávat určité ceny a dodací lhůty.
Pokud budu moci ještě něco zodpovědět, tak mě prosím kontaktujte na přímo.
Hezký den Lucie Balounová
zelazuzu píše:Brunifid píše:Možná má ten anonym pádný důvod proč je anonym..Každopádně to co píše, má hlavu a patu..
Jako tuhle v jiné diskuzi, anonymy chytré jak radio Jerevan. A pak se nějak místo anonymů zpětně objevily nicky, to byla prdel![]()
Jistě, na diskuzi na téma látkové versus jednorázové pleny měly anonymy taky pádné důvody, některé je pak dodatečně objasňovaly, docela trapné to bylo. Buď si za něčím stojím a podepíšu se pod to nebo držím hubu. Nesnáším anonymy a šmíráky ![]()
Lucie Balounová píše:
Dobrý den,Ráda bych navázala na Vaši diskuzi a věci uvedla na správnou stranu.
Vůbec se mi nezdá férové, že se vše probírá mimo mě, pokud má někdo nějaký problém měl by se ptát přímo kompetentní osoby a styl jedna paní říkala také není úplně košér.Značka Sweet Monkey je skutečně moje a logo můžu používat pouze já. Tvůrcem loga, návrhů a webu je Jakub Šimeček.
Díky svému dlouholetému působení v textilní branži jsem věděla, kde mám začít poptávat
výrobu a materiály. Nechala jsem si naposílat mnoho vzorků od různých firem z celého světa.
Na konec jsem se zamilovala do minkee materiálu nabízených firmou z Thaiwanu.
Tyto materiály mají standardně skladem tudíž je může používat kdokoli a to samé platí i o bambusovém froté, které mi také přišlo úžasné.Z těchto materiálů jsem si nechala vyrobit různě (Thaiwan, Hongkong, Turecko) vzorové kolekce, abych se rozhodla, jak to udělat s výrobou. Všichni byly naprosto úžasně ušité
A i cenově zajímavé, ale bohužel mé zakázky byly pro takovou výrobu, zatím, moc malé.Přesto jsem se rozhodla, že se toho nějak pustím, protože maminkám kolem mě se barevné plenky moc líbily V té době vznikla značka Sweet Monkey. Jistě jste si všimly že z těchto materiálů máme i podložky, svrchní kalhotky a vícevrstvé pleny. a připravuji také sáčky na mokré pleny apod.
Co se týká střihu vyzkoušela jsem mnoho značek a tento nám seděl nejlépe. Myslím, že ve střizích není moc co vymýšlet, takže jste jistě mohli najít jistou podobnost nebo shodu.
Zkoušela jsem výrobu u nás, ale díky tomu, že nemám vlastní šicí dílnu je tato zakázka
pro mě velice finančně náročná a řekla bych, že se to ani nevyplácí.
V této době jsem rozhodnutá dobře se prodávající vzory dát šít jinam, pravděpodobně Hongkong. Malé zakázky stále budeme šít u nás, jelikož mi je nikdo nikde nevyrobí, př 10ks podložek a 30ks svrchních kalhotek, 5ks XXL AIO plen…..
V dnešní době se mi také vzorují v Turecku čtvercové pleny z bambusového froté s naším logem. Tolik k té e-poptávce, ta se vztahovala na čtvercové plenky.Během pár dnů do naší nabídky přibudou i bambusové punčocháčky vyráběné u nás.
Nyní je Honzík zkouší nosit, abych věděla,jak se budou chovat po několika vypráních.Ještě abych nezapomněla na odstříhané prací symboly- je to skutečně tak, že byly špatné.
Po konzultaci s ČOI, aby bylo vše pořádku mi je doporučili odstříhat. Proto jsem je nahradila
lepícími štítky, jelikož to již nešlo opravit. Za toto se omlouvám, neuhlídala jsem to.V další várce si to ohlídám. Pokud se podíváte na našití loga Sweet MOnkey, tak je všito ve švu, tudíž jsem je tam nemohla dodat dodatečně.Snažila jsem se nabídnout přijatelnou cenu, krásné materiály. Nikde nepíší, že celá výroba je šitá u nás, pouze, že je to Česká značka a to Sweet MOnkey je.
Vše je atestováno pro děti do tří let. Během víkendu budou atesty ke stáhnutí na webu. Česká kvalita svědčí o tom, že výrobky splňují platné normy.Pokud je opravdu pro někoho neřešitelný problém šítí mimo EU, tak mě to velice mrzí
Není to o tom, že by se mi nelíbilo šít u nás, ale o cenách a výrobních kapacitách, abych mohla zachovávat určité ceny a dodací lhůty.Pokud budu moci ještě něco zodpovědět, tak mě prosím kontaktujte na přímo.
Hezký den Lucie Balounová
Tak ma to logiku. Ja ale jako zakaznik chci vedet, kde byly plenky usite. Osobne si rada priplatim za skutecne ceskou kvalitu, jednak podporim tuzemske vyrobce a jednak nemam rada cestovani vyrobku pres pul sveta, takze to oznaceni by mne zmatlo a dost nastvalo. ![]()
asha píše:
Tak ma to logiku. Ja ale jako zakaznik chci vedet, kde byly plenky usite. Osobne si rada priplatim za skutecne ceskou kvalitu, jednak podporim tuzemske vyrobce a jednak nemam rada cestovani vyrobku pres pul sveta, takze to oznaceni by mne zmatlo a dost nastvalo.
Asho, ono to máš skoro jedno - buď cestuje materiál nebo celý výrobek… A věřím tomu, že se u nás špatně hledá někdo, kdo by šil ve větším množství v dané kvalitě za rozumnou cenu. Stačí se podívat, jak třeba Ivuška v Anavy bojuje s velkou poptávkou. Určitě by plenek prodala mnohem víc, ale bohužel nejsou skladem.
Trošku mě zaráží, že plenky fotil spolehlivý zdroj, ale nepřeje si být jmenován. Pokud někdo vyrukuje s takovýmto obviněním, měl by si za svým slovem stát. Docela by mě zajímalo, co za tím vším vězí!
A komentovat „podobnost“ plenek, v dnešní době, kdy se jich po celém světě vyrábí mraky, to snad ani nejde. Jednovelikostní kapsovka bude vždycky kapsovkou, lišit se může zvoleným materiálem, zapínáním, trošku velikostí a střihem (zase ne moc samozřejmě, jinak by to dětem nesedělo), ale jinak moc není, v čem se odlišovat. To je jako kdyby někdo srovnával čtvercovku libštátskou a od Kikka. Oba jsou to čtverce z bavlny, jak se pozná, kdo koho kopíroval???
Škoda, že není na stránkách rovnou uvedeno, že se šije v zahraničí podle českého návrhu, takhle je z toho zbytečný humbuk.
Gedžitka píše:asha píše:
Tak ma to logiku. Ja ale jako zakaznik chci vedet, kde byly plenky usite. Osobne si rada priplatim za skutecne ceskou kvalitu, jednak podporim tuzemske vyrobce a jednak nemam rada cestovani vyrobku pres pul sveta, takze to oznaceni by mne zmatlo a dost nastvalo.Asho, ono to máš skoro jedno - buď cestuje materiál nebo celý výrobek… A věřím tomu, že se u nás špatně hledá někdo, kdo by šil ve větším množství v dané kvalitě za rozumnou cenu. Stačí se podívat, jak třeba Ivuška v Anavy bojuje s velkou poptávkou. Určitě by plenek prodala mnohem víc, ale bohužel nejsou skladem.
Trošku mě zaráží, že plenky fotil spolehlivý zdroj, ale nepřeje si být jmenován. Pokud někdo vyrukuje s takovýmto obviněním, měl by si za svým slovem stát. Docela by mě zajímalo, co za tím vším vězí!
A komentovat „podobnost“ plenek, v dnešní době, kdy se jich po celém světě vyrábí mraky, to snad ani nejde. Jednovelikostní kapsovka bude vždycky kapsovkou, lišit se může zvoleným materiálem, zapínáním, trošku velikostí a střihem (zase ne moc samozřejmě, jinak by to dětem nesedělo), ale jinak moc není, v čem se odlišovat. To je jako kdyby někdo srovnával čtvercovku libštátskou a od Kikka. Oba jsou to čtverce z bavlny, jak se pozná, kdo koho kopíroval???
Škoda, že není na stránkách rovnou uvedeno, že se šije v zahraničí podle českého návrhu, takhle je z toho zbytečný humbuk.
Tak pochopitelne…ale i material se najde cesky, nebo aspon z EU. A kdyz ne, tak aspon podporim ceskyho vyrobce
A to bych vubec nerekla, ze je jedno. A presne to tady asi vsem vadi, ze to vypada jako ceska vyroba a pak se zjisti, ze je to okopirovana plenka za par supu z e-bay a usita v Cine. Ovsem se znamkou Ceska kvalita.
Co je na tom pak ceskyho? Znacka? Trochu malo, ne? ![]()
Asho, jasně, chápu.
Ale podívej se, za co se dává značka česká kvalita - SM ji neoprávněně nepoužívá.
Jenom ještě k tomu materiálu - třeba Imse Vimse teď ukončilo výrobu čtvercovek, protože nemůže sehnat materiál…
Gedžitka píše:
Asho, jasně, chápu.Ale podívej se, za co se dává značka česká kvalita - SM ji neoprávněně nepoužívá.
Jenom ještě k tomu materiálu - třeba Imse Vimse teď ukončilo výrobu čtvercovek, protože nemůže sehnat materiál…
No a to je spatne…ta znacka. To uz proste je klamani zakazniku, at uz za to muze kdo chce.
Tak ted uz je vsem jasny, jak to je a o to jde, spouste lidem je jedno, kde se ktera vec vyrobi, ale uvadet by se to melo.
Tak když jsem tu byla jmenována, trošku to taky okomentuju…
Gedžitka píše:
Asho, ono to máš skoro jedno - buď cestuje materiál nebo celý výrobek…
Ne, to nemáš ani náhodou jedno. Čím víc výroby proběhne mimo EU, tím vetší podíl práce za špatných podmínek na výsledném výrobku ulpí. Netvrdím, že všechny fabriky v Číně jsou neetické, ale přecejen víc věřím těm evropským. Já beru z Číny jen patentky, bambusový velur a froté (které tu neumí vyrobit ve stejné kvalitě) a bambusový flís, s tím teď končíme, protože už nám udělali v ČR podobný podle našich požadavků. Takže to jde, ale dá to hodně práce, to je fakt.
Gedžitka píše:
A věřím tomu, že se u nás špatně hledá někdo, kdo by šil ve větším množství v dané kvalitě za rozumnou cenu. Stačí se podívat, jak třeba Ivuška v Anavy bojuje s velkou poptávkou. Určitě by plenek prodala mnohem víc, ale bohužel nejsou skladem.
Ano, to je problém. Problémem je nízká kvalita, nespolehlivost a chuť některých šicích dílen opajcovat nápady. Takže opravdu se těžko hledá. Mě navíc dost brzdí to, že se nemůžu věnovat práci na plný úvazek, je to prostě boj, ale snad se to časem srovná.
Ke zbytku se nevyjadřuju, snad z pochopitelných důvodů.
Opajcovat napady a to čí, nápady ?Není ta neochota nachodou neco jineho? Takže podle toho co tu ivuška píše tak když opajcují napad kohokoli kdekoli je to v pohodě a když ne tak je problem.
lirita píše:
Opajcovat napady a to čí, nápady ?Není ta neochota nachodou neco jineho? Takže podle toho co tu ivuška píše tak když opajcují napad kohokoli kdekoli je to v pohodě a když ne tak je problem.
Nejak jsem te nepochopila… To opajcovani je prave ten problem.
a kdo vlaštně pořídil ty fotografie?