Pleny Sweet Monkey

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
25.3.11 20:30
lirita píše:
Opajcovat napady a to čí, nápady ?Není ta neochota nachodou neco jineho? Takže podle toho co tu ivuška píše tak když opajcují napad kohokoli kdekoli je to v pohodě a když ne tak je problem.

To jsem nepochopila… Psala jsem o tom, že když bych si nechala nějaké výrobky pro děti (to je jedno, jestli plíny nebo třeba nějaké oblečky nebo prostě cokoliv) šít u nějaké zavedené dílny, tak se může snadno stát, že mi seberou know how a začnou to šít pod svou značkou. Proto je poměrně riskantní zadávat si výrobu u někoho externě a nemít vlastní šicí dílnu.

No, já mám naštěstí výrobu ve velmi spolehlivých rukách, ale bylo to spíš štěstí, než cokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
25.3.11 21:04
Lucie Balounová píše:
Dobrý den,

Ráda bych navázala na Vaši diskuzi a věci uvedla na správnou stranu.
Vůbec se mi nezdá férové, že se vše probírá mimo mě, pokud má někdo nějaký problém měl by se ptát přímo kompetentní osoby a styl jedna paní říkala také není úplně košér.

Značka Sweet Monkey je skutečně moje a logo můžu používat pouze já. Tvůrcem loga, návrhů a webu je Jakub Šimeček.

Díky svému dlouholetému působení v textilní branži jsem věděla, kde mám začít poptávat
výrobu a materiály. Nechala jsem si naposílat mnoho vzorků od různých firem z celého světa.
Na konec jsem se zamilovala do minkee materiálu nabízených firmou z Thaiwanu.
Tyto materiály mají standardně skladem tudíž je může používat kdokoli a to samé platí i o bambusovém froté, které mi také přišlo úžasné.

Z těchto materiálů jsem si nechala vyrobit různě (Thaiwan, Hongkong, Turecko) vzorové kolekce, abych se rozhodla, jak to udělat s výrobou. Všichni byly naprosto úžasně ušité
A i cenově zajímavé, ale bohužel mé zakázky byly pro takovou výrobu, zatím, moc malé.

Přesto jsem se rozhodla, že se toho nějak pustím, protože maminkám kolem mě se barevné plenky moc líbily V té době vznikla značka Sweet Monkey. Jistě jste si všimly že z těchto materiálů máme i podložky, svrchní kalhotky a vícevrstvé pleny. a připravuji také sáčky na mokré pleny apod.

Co se týká střihu vyzkoušela jsem mnoho značek a tento nám seděl nejlépe. Myslím, že ve střizích není moc co vymýšlet, takže jste jistě mohli najít jistou podobnost nebo shodu.

Zkoušela jsem výrobu u nás, ale díky tomu, že nemám vlastní šicí dílnu je tato zakázka
pro mě velice finančně náročná a řekla bych, že se to ani nevyplácí.
V této době jsem rozhodnutá dobře se prodávající vzory dát šít jinam, pravděpodobně Hongkong. Malé zakázky stále budeme šít u nás, jelikož mi je nikdo nikde nevyrobí, př 10ks podložek a 30ks svrchních kalhotek, 5ks XXL AIO plen…..
V dnešní době se mi také vzorují v Turecku čtvercové pleny z bambusového froté s naším logem. Tolik k té e-poptávce, ta se vztahovala na čtvercové plenky.

Během pár dnů do naší nabídky přibudou i bambusové punčocháčky vyráběné u nás.
Nyní je Honzík zkouší nosit, abych věděla,jak se budou chovat po několika vypráních.

Ještě abych nezapomněla na odstříhané prací symboly- je to skutečně tak, že byly špatné.
Po konzultaci s ČOI, aby bylo vše pořádku mi je doporučili odstříhat. Proto jsem je nahradila
lepícími štítky, jelikož to již nešlo opravit. Za toto se omlouvám, neuhlídala jsem to.V další várce si to ohlídám. Pokud se podíváte na našití loga Sweet MOnkey, tak je všito ve švu, tudíž jsem je tam nemohla dodat dodatečně.

Snažila jsem se nabídnout přijatelnou cenu, krásné materiály. Nikde nepíší, že celá výroba je šitá u nás, pouze, že je to Česká značka a to Sweet MOnkey je.
Vše je atestováno pro děti do tří let. Během víkendu budou atesty ke stáhnutí na webu. Česká kvalita svědčí o tom, že výrobky splňují platné normy.

Pokud je opravdu pro někoho neřešitelný problém šítí mimo EU, tak mě to velice mrzí
Není to o tom, že by se mi nelíbilo šít u nás, ale o cenách a výrobních kapacitách, abych mohla zachovávat určité ceny a dodací lhůty.

Pokud budu moci ještě něco zodpovědět, tak mě prosím kontaktujte na přímo.

Hezký den Lucie Balounová

Tak mimo Vás to až tak zcela neprobíhá. Momentálně se Vás na tuto otázku ptá spousta lidí a to, že Vám nepíší všichni z této diskuse - to asi každému za to nestojí to řešit. Informace, resp. jen fotky které jsem tady vložila jsou právě od kompetentní osoby, která se o plenky hodně zajímá a mimo to si udělala obrázek sama, když dané plenky zakoupila a porovnala.

Vůbec nejde o to, že si plenky necháváte šít v Číně..v Číně se šijí např. i plenky Itti Bitti a lidé je kupují a jelikož mají veškeré české atesty, tak by závadné být neměly. Jde o to, že Vaše značka byla doposud prezentovaná jako česká značka vyrábějící plenky v čechách. Ano, Vy osobně jste si v povídání o sobě opravdu dala pozor tomuto spojení se vyhnout, ale Vaši obchodní partneři Vaše výrobky takto prezentovali a to za Vašeho vědomí..Nebudu tady citovat jména - ikdyž už tady min.2 jména padla, ale prodejci, kteří Vaše zboží prodávali byly hodně zaskočeni informací, že plíny se šijí v Číně a že střih je nachlup stejný, jako střih těch levných čínských plín, co se prodávají na Aukru a e-bay - a od Vás tuto informaci nedostali..Konkrétně ještě včera jeden prodejce měl na e-shopu přímo napsáno, že plenky jsou české výroby - dnes už to tam není. Další prodejce plenky rovnou stáhl z e-shopu..no proč asi? Ono totiž nejde jen o to, že Vy osobně jste přímo nepodávala klamavé informace, ale nechala jste prodejce svých plín, aby nevědomě balamutili zákazníky…a holt nepřímá lež je také lež..Dostala jste je tím do dost nepříjemné situace. No a teď jsem si tady přečetla http://www.plenkovani.cz/…/post25.html#p25 že opět jedna paní nakoupila plenky do obchůdku proto, že myslela že je to „český výrobek“.....takže další, která naletěla a chtěla pro své zákazníky to nejlepší a to krásné plenky, které se vyrábějí v ČR a mají značku „Česká kvalita“ o stupidnosti této značky už asi nemá cenu debatovat :-(

„Co se týká střihu vyzkoušela jsem mnoho značek a tento nám seděl nejlépe. Myslím, že ve střizích není moc co vymýšlet, takže jste jistě mohli najít jistou podobnost nebo shodu.“

Střih je naprosto totožný!! Jistá podobnost tam není - je to kopie..Samozřejmě že materiál se liší, ale nápad to Váš rozhodně není. Ale třeba číňané okopírovali ten Váš nápad..leda tak :-)…ale to tak asi nebude že..už jen proto, že dle Vašeho povídání, že Váš synek má necelý rok a o nové značce plenek jste začala přemýšlet, až když mu byly 3měsíc..Co vím já - tak čínské plenky jsem na Aukru viděla už cca před rokem - tudíž tvrdit, že ten střih je Váš nápad - to by bylo a je hodně troufalé.

No a ty odstříhané cedulky..to už snad ani nemá cenu komentovat. Já si koupit takovou plenu, tak jsem v šoku..To všechny jen utvrdilo v tom, že jste chtěla vědomě klamat. A když už jste se radila s ČOI, tak tedy nechápu, že Vám neporadili, že na webu musíte mít své jméno a ičo…no a pokud jste plátce DPH, tak asi i DIČ, ale to už jak psala jedna paní „na zadečky svých dětí nedáváme“ takže to jen tak že to tu zmiňuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lirita
25.3.11 22:04

to jste měla opravdu štěští .

ivuska.h píše:
lirita píše:
Opajcovat napady a to čí, nápady ?Není ta neochota nachodou neco jineho? Takže podle toho co tu ivuška píše tak když opajcují napad kohokoli kdekoli je to v pohodě a když ne tak je problem.

To jsem nepochopila… Psala jsem o tom, že když bych si nechala nějaké výrobky pro děti (to je jedno, jestli plíny nebo třeba nějaké oblečky nebo prostě cokoliv) šít u nějaké zavedené dílny, tak se může snadno stát, že mi seberou know how a začnou to šít pod svou značkou. Proto je poměrně riskantní zadávat si výrobu u někoho externě a nemít vlastní šicí dílnu.

No, já mám naštěstí výrobu ve velmi spolehlivých rukách, ale bylo to spíš štěstí, než cokoliv jiného.
  • Citovat
  • Upravit
Lamm
26.3.11 20:11
ivuska.h píše:
Pozor, tady dochází k záměně osob! Na veletrhu Pro dítě byla Rehana Ježková z Angel Wings (http://www.angel-wings.cz/), která zmíněné plenky jen prodává (teď po této kauze už ani to ne, neměla tušení, jak se věci mají), to není „výrobkyně“ plenek Sweet Monkey. Bohužel paní Ježkové tato kauza do jisté míry špiní pověst, je v tom chudák nevinně.

v patek byla u stánku Rehany i ta výrobkyne s plnou ikeackou taskou plin. Rikala, ze je tam s kamaradkama, ktere ji vzaly pod kridla, protoze oficialne tam nemuze prodavat

• Citovat
  • Upravit
3
26.3.11 22:10

Spokojenost

Tyto plenky právě testuji - vzhledově jsou nádherné, příjemný materiál vnější i vnitřní, funkčně dobře ušité. Bambus zvyšuje savost až po několika vypráních, dneska plenka vydržela asi 2,5h, pokud ještě zvýší absorbční schopnost, bude to super :palec:
Plenku mohu doporučit - mám osobní zkušenosti opravdu s velkým množstvím značek (PoPoLiNi, ImseVimse, TotsBots, BabyLucy, Haipa-daipa, Sketch, IttiBitti, Pop-in, BabyIdea…), takže myslím, že jsem poměrně objektivní :wink: Plenkuji již se třetím dítkem a sama plenky prodávám :-)
U plenek řeším především kvalitu - ne to, zda je z pouze českých/evropských materiálů nebo z Asie (bambus ani bavlnu jsem u nás na poli ještě neviděla :lol: ). Pokud je to česká značka, jsem ráda, že ji mohu podpořit - což Sweet Monkey určitě je. I když se plenečky šijí jinde (myslím, že z pochopitelných důvodů). Třeba auto Škoda nebo kuch. spotřebiče ETA jsou bezesporu českou značkou, ale kde se vyrábí… ? :wink:
A pokud tady má někdo „velmi chytré“ připomínky ke střihu plenky… Myslím, že je asi velmi těžké najít nějaký jiný střih pro plenky, když dětské zadečky jsou tak neomylně podobné :lol: Paní Balounová (SweetMonkey) psala o tom, že z několika plenek vybrala to, co jim nejvíce vyhovovalo a podle toho nechala ušít pro ni „ideální“ plenku. Snad není trestné, že zrovna střih té plenky, která je na „usvědčujících“ fotografiích, jí vyhovoval. Je snad nepřehlédnutelné, že plenky mají sice stejný střih, ale zcela jiný materiál a jiné řešení zapínání!!! Myslím, že to je na plenkách dost podstatný rozdíl!!! Takže nechápu, proč je autorka SM osočována z toho, že plenky snad zcela obšlehla a vydává je za svůj patent… Rozdíly mezi nimi by poznal i nevidomý…
Z celého průběhu diskuze mám ten pocit, že paní Balounová skutečně nikoho podvádět nechtěla a nechce, ale že je zde patrný něčí prapodivný zájem pošpinit její jméno a značku Sweet Monkey… :-( Škoda. Zasloužila by si spíš pozitivní reklamu :srdce:
Reaguji na dotaz ohledně zkušenosti s těmito plenkami. Já osobní zkušenost mám velmi dobrou, takže přispívám do diskuze. Bohužel se zde dle mého řešilo všechno možné, jen ne osobní zkušenost s těmito plenkami. Na rady typu: známá slyšela, že pleny jsou takové a onaké… já osobně moc nedám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.11 23:22

Super plíny, za mě doporučuju!!!

Týýýý jo! To se teda diskuze pěkně zvrhla…
Nedá mi to nezareagovat…

Plenky používám přes měsíc a jsem fakt spokojená.
Jsou krásně měkké, nikde netlačí, jsou nádherný vzorama i materiálem (zvenku i zevnitř). Původně jsem měla jen tři na zkoušku, ale už jsem nakoupila pořádnou sadu. A když plenky náhodou dojdou (bže se mi třeba nechtělo prát :)), tak se mi děsně nechce dávat nějakou jinou…
A že jich mám na výběr plno (ještě v těhotenství jsem neodolala a nakoupila po jednom kuse různý plenky takže jich mám na výběr cca 20 ks, ale Sweet Monkey rozhodně vyhrává).

Jinak nezávislý „odborný“ test jsem našla tady: http://www.latkovky.cz/…weet-monkey/

Nechápu rejpavost některých maminek zde.
Neznám vývoj této „kauzy“, nevím, co bylo kdy a kde napsáno. Ale z předchozích příspěvků mám pocit, že se většina nechala zmást značkou Česká kvalita a tím došlo k nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkeB
26.3.11 23:25

plenky jsem také testovala (a používám) a také jsem spokojená (akorát bambusové froté je jemné až moc, jsem zvědavá, jak bude vypadat za rok) - viz http://www.latkovky.cz/…weet-monkey/

Ale vadilo mě, že jsem získala ze stránek www.sweetmonkey.cz dojem, že jde o plenku ČESKOU a nebylo to tak. Ustřihnutá cedulka na pleně tomu taky nepřidala.

Jako zákazník chci mít právo se rozhodnout, kde podpořím výrobu. Chci mít pocit, že se mnou prodejce jedná fér.

Jako prodejce chci vědět, odkud pochází zboží, které prodávám, abych neklamala zákazníky zavádějícími informacemi a chci s nimi jednat fér.

• Citovat
  • Upravit
MarkeB
26.3.11 23:27
Ale z předchozích příspěvků mám pocit, že se většina nechala zmást značkou Česká kvalita a tím došlo k nedorozumění.

tak - a k nápravě stači opravdu málo. Uvést „Vyrobeno v …“. A budemem všichni spokojení, doufám. :dance:

• Citovat
  • Upravit
51750
27.3.11 08:08

A vidíme že naběhnul fanclub SM. :lol:
Nějak jste ale nepochopily diskuzi, tady jde především o prezentaci této značky a za mě byla prezentována velmi špatně. :wink: Tak že pokud by držitelka značky, hned na začátku na svým webu napsala, jak to s plínami je, že to vlastně není český výrobek, tak myslím, že by se nikdo ani nepozastavil. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
27.3.11 11:04
Katy2 píše:
Nějak jste ale nepochopily diskuzi, tady jde především o prezentaci této značky a za mě byla prezentována velmi špatně. :wink: Tak že pokud by držitelka značky, hned na začátku na svým webu napsala, jak to s plínami je, že to vlastně není český výrobek, tak myslím, že by se nikdo ani nepozastavil. :wink:

Katty asi fakt už nemá cenu to řešit. Pokud si někdo nepročetl celou diskusi, tak nepochopí o co tady jde a pokud si ji pročetli a stejně nechápou, tak to nemá cenu pořád dokola vypisovat. Ano, jde přesně o to co píšeš. Ne že pleny jsou čínské - ale o to, že tak nebyly prezentované a navíc že prodejci byly udržovaní v nevědomosti a plenky jako výrobek vyrobený v čechách takto prodávali. Jen a jen o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
27.3.11 11:42
Katy2 píše:
Nějak jste ale nepochopily diskuzi, tady jde především o prezentaci této značky a za mě byla prezentována velmi špatně. :wink: Tak že pokud by držitelka značky, hned na začátku na svým webu napsala, jak to s plínami je, že to vlastně není český výrobek, tak myslím, že by se nikdo ani nepozastavil. :wink:

Katy - :palec:
Sweet monkey nezvolila vhodnou úvodní prezentaci. Tot vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maryina
27.3.11 16:17
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
5393
27.3.11 20:25

no nevím, ale pro mě je už divný, že se tu objeví dvě chvály od dvou nováčků, kteří nikam jinam nic nenapsali pár minut po sobě :nevim:

jinak teda za mě: já na plínky (reklamu) narazila někde na netu a ptala jsem se, co na ně ostatní holky. chtěla jsem je vyzkoušet. ovšem po tom, co se kolem značky, obšlehnutých střihů a nejasného původu rozvířilo, si jí nekoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.3.11 20:52
zuzanecka81 píše:
no nevím, ale pro mě je už divný, že se tu objeví dvě chvály od dvou nováčků, kteří nikam jinam nic nenapsali pár minut po sobě :nevim:

Já obvykle do žádných diskuzí nepřispívám, jen si pročtu, co mě zajímá - proto jsem zde nebyla přihlášená, i když jsem na těchto stránkách byla několikrát.
Průběh diskuze, který se zcela odchýlil od původního znění otázky, mě však donutil se zde zaregistrovat a přispět svou troškou do mlýna, protože tolik negativních ohlasů si dle mého tyto plenky skutečně nezaslouží…
Jak jsem již psala, plenky teď testuji a chci je doplnit do mého e-shopu, takže jsem hledala ještě další ohlasy a zkušenosti s těmito plenami. A nešlo nereagovat…
S druhou novou paní opravdu nemám pranic společného a nejsme tatáž osoba, pokud se to někomu zdálo podezřelé. Pro některé zaryté odpůrkyně je asi už problémem i to, že se někomu plenky mohou líbit… :zed:
A ještě douška k tématu, ke kterému se diskuze zvrhla:
Problémem pro některé je skutečně to, výrobek má označení Česká kvalita. Ten se však bohužel nelogicky uděluje i výrobkům, které nejsou vyrobeny v ČR. Je to nelogické, mi se to také nelíbí, ale TOTO NENÍ PROBLÉM PANÍ BALOUNOVÉ!!! Kdybyste zaštiťovaly výrobu čehokoli, nechtěly byste snad, aby ta vaše činnost měla co nejlepší ohodnocení??? Kdyby bylo možné dosáhnout nějakého certifikátu, Vy byste o něj neusilovaly???
Ano, na stránkách není napsáno MADE IN CHINA. Je tam pouze to, že ZNAČKA JE ČESKÁ, což je!!! Žádného klamání zákazníků se paní Balounová nedopustila!!! Pokud to odběratelé pochopili jinak, je to spíš jejich problém (a předesílám, že jsem jedna z nich!!!). Nevím, jestli je opravdu reálné, aby si ona pročítala stránky všech svých odběratelů a upozorňovala je na to, že na svých stránkách uvádějí mylné informace… uznejte samy… a nebuďte (některé) tak zapšklé :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.11 21:24

Uaaaaaaaaaaa........

Ach jo, tak někdo se ptá na plenky, čirou náhodou je používám, je k nim nechutná diskuze, ale i tak se teda zaregistruju a odpovím a jsem nařknutá z buchví čeho…

Jsem pročítač diskuzí, který mě zajímaj, a né chronickej přispěvatel.
Většinou mě nakrkne ta ortodoxnost, zloba a zášť, která se na českejch diskuzních fórech objevuje, takže se mi ani nikam přispívat nechce.

Otázka zakladatelky Rozalinky zněla, jestli má někdo zkušenost s těmahle plenkama.
Já jí mám - pozitivní, tak jí předávám dál.

A je mi naprosto ukradený, jak byly plenky prezentovaný, nezajímá mě, kde jsou plenky vyráběný, resp. zajímá, ale muj názor tahle informace nijak neovlivní…
Zajímá mě, zda mají atesty pro děti, jestli jsou příjemné, zda mýho syna nebudou někde škrtit, důležitej je pro mě taky vzhled plenky a samozřejmě cena.

Howgh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky