Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzanecka81 píše:
no nevím, ale pro mě je už divný, že se tu objeví dvě chvály od dvou nováčků, kteří nikam jinam nic nenapsali pár minut po sobě
No mně zase přijde divný, že v diskuzi někdo píše jako anonym - snad když mám nějaký názor, tak se pod něj podepíšu a uvádím, odkud informace mám (třeba u fotografií, které sem vložila zelazuzu)
To je zase věc, která nepůsobí moc věrohodně na mě.
A souhlas s Helenou, já jsem plenky do obchodu přidávala začátkem března, ale vycházela jsem z informací od paní Balounové a o české výrobě od ní nepadlo ani slovo. Takže pokud to někteří prodejci uvedli špatně, je to bohužel jejich chyba…
Katy, diskuse byla původně o zkušenostech s plenkami, že se zvrhla někam do OT je jiná.
tak napisu taky, aby se uz ujasnilo, o cem se tu jedna. Nejde ani tak o ten nazev Ceska kvalita, ale o to, ze DOSLOVA bylo v odkazech u plinek napsano NOVE CESKE PLINKY a to zavani tim, ze je to cele ceske, treba jako Anavy. Ale hle, ono je to jinak. Jak, to uz vime. Ted uz nema smysl to dal rozebirat
Z tohoto obchodního emailu jsem také pochopila, že se jedná o ČESKÉ PLENY:
"Ráda bych Vám představila novou českou značku www.SWEETMONKEY.CZ
Jsem maminka na mateřské dovolené. Máme už skoro ročního syna, uf....... strašně to letí.............
Zlatíčko už chodí a je samá modřina...........
Ale zpět...........
Od začátku jsem byla rozhodnuta používat látkové pleny, ale čím víc Honzík rostl, přestávalo mi vyhovovat, používat to, co moje maminka - čtvercová plena a svrchní kalhotky - i když to byla modernější verze.
Začala jsem se tedy zajímat o jiné, pohodlnější možnosti látkování a objevila plenkové kalhotky vše v jednom. Od většiny značek jsem si objednala po jednom kuse. Buď jsem byla strašně zklamaná kvalitou, cenou nebo tím, že nejsou krásné. Vím, to není podstatné, ale pro mě jo. Miluji módu a ráda ladím toho našeho Šmudlíčka ke mně, protože ho mám všude sebou........ ![]()
Díky svému dlouholetému působení v textilní branži, jsem si pro naše Zlatíčko nechala vyrobit látkové pleny vše v jednom – tak jednoduché jako papírovka, ale dle mých představ. A povedlo se. Po půl ročním používání, jsem objevila spoustu maminek, které si nechaly také říct na takové látkové pleny, v podstatě všechny, koho jsem potkala a mé kamarádky, také............. A to byly na papírovkách....... ![]()
Na základě zkušeností jsem vytvořila naší značku Sweet Monkey a rozhodla se nabídnout plenky Vše v jednom, svrchní kalhotky, vícevrstvé pleny .....atd. i ostatním maminkám. Jsou atestovány pro děti do 3 let a splňují všechny platné normy.
A v neposlední řadě jsou oceněny značkou Česká kvalita.
Naše AIO pleny, PUL svrchní kalhotky a podložky jsou krásně barevné,jemné a možno je ladit i k sobě pro náročnou maminku:-) (jako jsem já, ale přitom za přijatelné cenou, jako ostatní…:-)!
Dalším bonusem jsou 6-8 vícevrstvé bambusové vkládačky a plenečky 25×25cm také z bambusového froté. Vše máme skladem a tudíž nemusí zákaznice na nic čekat:-)
Nyní máme ve výrobě i kvalitní bambusové punčocháče, jistě že s opičkou už se na ně těším............ Honzík také, protože u všeho nám prosvítají kolena,ale hlavně pro něj nejsou moc vhodné........
Máme sklony k „atopáčku“, ale tohle by mělo pomoci. Zadeček je super i bez mazání , díky bambusu.
A díky našim zkušenostem bych chtěla naší značku směřovat k dětičkám, které mají sklony k problematické pokožce a pomoci jim i svýma zkušenostma, protože
pro našeho syna dělám vše nej, jako každá maminka:-). Pokud pomůžeme jen jedinému děťátku, tak je to super........ ![]()
Není problém, poslat VO ceník, letáky, ale rádi by jsme Vás pozvali na stánek naší podporovatelky, spolubojovnice:-) do Brna na veletrh ProDěti.
Zde si naše výrobky můžete prohlédnout a hlavně osahat. Věřte, po jednom sáhnutí, maminky chtějí další děti…:-)
Děkuji moc za případnou spolupráci a naše plenky se na Vás moc těší ( omlouvám se , že tam nebudu osobně, ale stále kojím a Honzík nevydrží v kočárku dýl než hodinu......, leze a chodí kolem nábytku…:-)"
No ona to tam nepíše, že by se šily v ČR. Za co se uděluje známka Česká kvalita evidentně každý neví (já to taky nevím a ani by mě dřív nenapadlo se po tom pídit). Ona paní nelže, to se zas musí nechat…
Tak paní se k tomu všemu na webu vyjádřila takto:
Dostalo se ke mně, že pravděpodobně uvádím mylné informace o své značce.
Já si to nemyslím, ale přesto bych raději věci uvedla na pravou míru.
Značka Sweet Monkey je skutečně moje a logo můžu používat pouze já. Tvůrcem loga, návrhů a webu je studio WEBCREART.
Díky svému dlouholetému působení v textilní branži jsem věděla, kde mám začít poptávat výrobu a materiály. Nechala jsem si naposílat mnoho vzorků od různých firem z celého světa. Na konec jsem se zamilovala do minkee materiálu nabízených firmou z Thaiwanu.
Tyto materiály mají standardně skladem, tudíž je může používat kdokoli a to samé platí i o bambusovém froté, které mi také přišlo úžasné.
Z těchto materiálů jsem si nechala vyrobit různě (Thaiwan, Hongkong, Turecko) vzorové kolekce, abych se rozhodla, jak to udělat s výrobou. Všichny byly naprosto úžasně ušité a i cenově zajímavé, ale bohužel mé zakázky byly pro takovou výrobu, zatím, moc malé.
Přesto jsem se rozhodla, že se do toho nějak pustím, protože maminkám kolem mě se barevné plenky moc líbily V té době vznikla značka Sweet Monkey. Jistě jste si všimli, že z těchto materiálů máme i podložky, svrchní kalhotky a vícevrstvé pleny. a připravuji také sáčky na mokré pleny apod.
Co se týká střihu vyzkoušela jsem mnoho značek a tento nám seděl nejlépe. Myslím, že ve střizích není moc co vymýšlet, takže jste jistě mohli najít jistou podobnost nebo shodu.
Zkoušela jsem výrobu u nás, ale díky tomu, že nemám vlastní šicí dílnu je tato zakázka pro mě velice finančně náročná a řekla bych, že se to ani nevyplácí.
V této době jsem rozhodnutá dobře se prodávající vzory dát šít jinam, pravděpodobně Hongkong. Malé zakázky stále budeme šít u nás, jelikož mi je nikdo nikde nevyrobí, př. 10ks podložek a 30ks svrchních kalhotek, 5ks XXL AIO plen…..
V dnešní době se mi také vzorují v Turecku čtvercové pleny z bambusového froté s naším logem. Tolik k té e-poptávce, ta se vztahovala na čtvercové plenky.
Během pár dnů do naší nabídky přibudou i bambusové punčocháčky vyráběné u nás. Nyní je Honzík zkouší nosit, abych věděla,jak se budou chovat po několika vypráních.
Ještě abych nezapomněla na odstříhané prací symboly- je to skutečně tak, že byly špatné. Po konzultaci s ČOI, aby bylo vše pořádku mi je doporučili odstříhat. Proto jsem je nahradila lepícími štítky, jelikož to již nešlo opravit. Za toto se omlouvám, neuhlídala jsem to.V další várce si to ohlídám. Pokud se podíváte na našití loga Sweet Monkey, tak je všito ve švu, tudíž jsem je tam nemohla dodat dodatečně.
Snažila jsem se nabídnout přijatelnou cenu, krásné materiály. Nikde nepíší, že celá výroba je šitá u nás, pouze, že je to Česká značka a to Sweet Monkey je.
Vše je atestováno pro děti do tří let. Během víkendu budou atesty ke stáhnutí na webu. Česká kvalita svědčí o tom, že výrobky splňují platné normy.
Pokud je opravdu pro někoho neřešitelný problém šítí mimo EU, tak mě to velice mrzí. Není to o tom, že by se mi nelíbilo šít u nás, ale o cenách a výrobních kapacitách, abych mohla zachovávat určité ceny a dodací lhůty.
Pokud budu moci ještě něco zodpovědět, tak mě prosím kontaktujte na přímo.
Hezký den
Lucie Balounová
Nevím, jestli jste to některá už četla. Já její nabídku dostala také. Taky jsem nabyla dojmu, že jde o v česku vyráběné plenky. Vzhledem ktomu, že nevím, co přesně tam bylo původně psáno a podobně nechci se k tomu příliš vyjadřovat. Nicméně paní má pravdu v tom, že sehnat kvalitní pěkný český látky je velký problém nejen u plenek. Hybler značka, která čila povlečení v česku z českých materiálů nyní sice šije v česku, ale z materiálů dovozových. To samé Matějovský.
A zrovna od firmy Matějovský mám povlečení a jsem s ním spokojená ![]()
Tak ja jsem si poridila pul kalhotky sweet monkey a dvoje AIO a jsem s nimi spokojena. Sice ltakovat zacinam, ale do pul kalhotek staci jedna plinka na osminy a pekne udrzi a sedi, vyhodu vidim v tom, ze zadecek je velky asi jako v napite pampersce. Kalhotky perfektne sedi a zachranily i necekane kakani 4m miminka. Aio jsou jemnounke, dobre saji, skvele udrzely i ranni naloz, akorat jsou hodne jemne, tak netusim, jak dlouho nam vydrzi pri kazdodennim pouzivani.. Skoda, ze SM nevyrabi jeste zadne kalhotove plinecky nebo neco jako HD pastelky z bambusu, urcite bych uvitala. S latkovanim zacinam, ale oproti ostatnim plinkam, ktere jsem v prodejnach odzkousela na miminku, tyto fakt perfektne sedi…
Akorat je mi trosku lito, ze se nevyrabi u nas..
Tak po 14ti dnech pouzivani techto plenek uz mohu objektivne posoudit - oboje AIO jdu dnes reklamovat, jelikoz suchy zip se zacal trepit a vyjizdet ze svu. Maly je mel na sobe mozna tak 5× kazde!!! Suseny byly zasadne na susaku bez susicky a prany na 40 dle doporuceni vyrobce!
Stejny problem je u svrchnacku - ty jdu reklamovat pristi tyden, jelikoz pani ma dovolenou - opet vyjizdi suchy zip vepredu a trepi se… tak nevim, co je to za kvalitu a LITUJU, ze jsem vubec tyto pleny poridila!!! Akorat mam s nimi starosti a budu se modlit, abych nevyhodila tolik penez a vymenili mi je za jine.
Co se savosti tyce, tak docela spokojenost, ale uz jim proste neverim a rozhodne uz od Sweet monkey nechci vubec nic!
mám podobný problém jako xlin. Plenky na patentky jsou v pohode, ale suchý zip je spatne prositý a trepí se. Kdyz jsme si objednávala nové svrchnáky, paní jsem na to výslovne upozornila, presto mi prisly opet mizerne prosité. Vrátila jsem je, bez problému je vzala zpet a ty starsí sama nabídla k reklamaci. Dalsí jsem si vybrala osobne a byl docela problém najít slusne prisitý. Jinak je zpracování ok, výborne sají, rychle schnou a jsou krásné, takze je budeme pouzívat dál. Hrozne mne mrzí ale ty nové XXL, tam se po pár vyprání vypral vzorek. Ty starsí jsou ale úplne v porádku.
Takze asi vybírat osobne u blízkého prodejce, nebo kupovat patentkové.
Mam troje PUL kalhotky, dvoje jsou ok, jedny na reklamaci… Dvoje AIO jdou dnes nebo zitra taky na reklamaci, proste se to trepi a vyleza z prositi… jsou dost drahe na to, aby to toto delalo! Pokud to pujde, budu chtit vymenu za patentkove.. je to asi opravdu kus od kusu… jinak jsem fakt spokojena, jsou mekkoucke, dobre sedi, az tady na to, a to je docela zaklad, byt schopen zapnout plinku, ze ![]()
Docela by me zajimal zpusob hlasovani v soutezi.. V podminkach ma pani uvedeno, ze se hlasuje stylem „to se mi libi“ a ted tam jsou cisla od 1 do 5.. Tak nevim, jako ve skole??? Nebo cim vic bodu, tim lip??? Zvlastni soutez, clovek vubec nevi, jak hlasovat..
Tuhle plenku bych fakt nejradši vyhodila z okna - mám AIO…lidi, nenechte se zmást krásným designem. Plenka je vážně tragická - zapínání a zmenšování nefunguje - vkládačky se shrnou na jednu hromádku, vršek se obrací podle patentků a ty se vycvakávají, vůbec nedrží! Nejradši bych ji prodala, ale svědomí mi to nedovolí ![]()
Musím se také vyjádřit k plenkám, protože převažují negativní názory. K této diskuzi jsem se dostala, až když jsem měla na zkoušku objednané 3 pleny a byla jsem zděšena, tedy rovnou jsem je chtěla poslat zpátky. Nakonec mi to nedalo a zkusila jsem je… a není to zdaleka tak strašné jak se zdá. Mám plínkující dvě děti, 12kilové batole a 7 kilové mimčo a oběma sedí, což ocenuju, zvlast kdyz jdem ven a beru plinky pro oba. Usity jsou trosku fusersky, ale pouzivam je uz 3 měsíce ob den a pořád vypadají tak jako kdyz jsem je koupila. Do kapsy plenky nacpu uplne v pohode a i babicce a manzelovi vyhovuji, ze jim pri prebalovani nikde nic necouha a nemusi nic porovnavat (coz u pop-in je horsi)… Takze rozhodne bych je neodsuzovala a verim, ze si najdou sve priznivce. Nam vyhovuji, urcite bych si koupila dalsi pokud by mi to muj „plenkovy rozpocet“ dovoloval. Podobne jsem spokojena s plenkami Bum Genius a naopak nestastna jsem byla ze zkoušky českych Sketch, ty jsou naprosto priserne, velke i vetsimu diteti i kdyz maji byt i pro NB a protekaji neustale.
Elii - na sketch jsem snad neslysela jedinou chvalu, prave neopak je holky hodne odsuzuji. Ja jsem nesmirne spokojena s plenkami od Kisy z Fleru a jsem fakt rada, ze mi za ty SM vratili penize a nemusim uz nic resit a mam pro maleho jen kvalitni plenky, ktere vim presne odkud jsou, kdo je sil a z jakych materialu… a nikde se ni nerozepina ani netrha… ![]()