Pleny ve 4 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
18.4.21 22:31

@Micaella22 ty jsi chytrá a věř tomu, že jsou děti, které ti tam budou hodinu sedět a nic neudělají. Oblékneš jim kalhoty a za chvíli se vrátí s hounem nebo mokré. Taky jsem tomu sama nevěřila, syna jsem se snažila učit od roka a bez plen byl až po 3.roce. Jediné, čeho jsme docílila, byl absolutní bojkot všeho, co se jen záchodu týkalo. Dodnes ho musím venku dát pravidelně vyčůrat, sám si tam prostě neřekne, i když doma i ve školce je úplně bez nehod. Chtěla bych tě vidět na jejím místě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.4.21 22:46

@Micaella22 ty vlhko, četla jsi vůbec co jsem nahoře psala?! Snažím se už od dvou let co je malýmu a pořád to nejde… Leniva pipka si možná tak ty, když svými decku cpes mobily a tablety :) moje dítě o mobilu neví ani prd.. Takže když nejdeš radit tak zalez do nory, na takový názory takových blbek nejsem vůbec zvědavá. Nazdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
18.4.21 22:47
@Aduš8 píše:
@Micaella22 ty jsi chytrá a věř tomu, že jsou děti, které ti tam budou hodinu sedět a nic neudělají. Oblékneš jim kalhoty a za chvíli se vrátí s hounem nebo mokré. Taky jsem tomu sama nevěřila, syna jsem se snažila učit od roka a bez plen byl až po 3.roce. Jediné, čeho jsme docílila, byl absolutní bojkot všeho, co se jen záchodu týkalo. Dodnes ho musím venku dát pravidelně vyčůrat, sám si tam prostě neřekne, i když doma i ve školce je úplně bez nehod. Chtěla bych tě vidět na jejím místě :zed:

No tak dám pravidelně vyčůrat, co je na tom? Dítě si to zafixuje jako reflex a postupně si ty pocity spojí. I těžce mentálně postižené se ve většině případů podaří naučit chodit na WC, ale holt to není o takovém tom „v roce jsem ukázala nočník a za tři dny to uměl“, ale třeba rok intenzivního trénování - každých 20 minut posazovat, odměňovat žádoucí chování. A nehoda se samozřejmě stane, dítě se zapomene, ale že si ve 4 letech čůrá pod sebe 3× za hodinu, to je známka toho, že vůbec nemá ponětí, je zmatené, jak jednou plenu má, podruhé ne a matka se v tom motá s ním. Osobně bych i byla tvrdší - nakadí si do kalhot? Tak ať si to přepere, ať vidí, že s tím je nehezká práce a samo se to nevyřeší. Jestli není nějaký mentální problém, tak to musí takhle staré dítě dávno pochopit a ne si dal a dál zvykat na „pohodlí“ plínek. :think:

Příspěvek upraven 18.04.21 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
18.4.21 22:47
@Anonymní píše:
@Micaella22 ty BLBKO, četla jsi vůbec co jsem nahoře psala?! Snažím se už od dvou let co je malýmu a pořád to nejde… Leniva pipka si možná tak ty, když svými decku cpes mobily a tablety :) moje dítě o mobilu neví ani prd.. Takže když nejdeš radit tak zalez do nory, na takový názory takových blbek nejsem vůbec zvědavá. Nazdar!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.21 22:48
@Anonymní píše:
@Micaella22 ty vlhko, četla jsi vůbec co jsem nahoře psala?! Snažím se už od dvou let co je malýmu a pořád to nejde… Leniva pipka si možná tak ty, když svými decku cpes mobily a tablety :) moje dítě o mobilu neví ani prd.. Takže když nejdeš radit tak zalez do nory, na takový názory takových blbek nejsem vůbec zvědavá. Nazdar!

Ulevilo se ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.4.21 22:57

@prejeta_zaba jak píšu už někde výš, u nás jsem tímhle vyvolala takový bojkot, že syn měl hysterický záchvat při každé zmínce o záchodě. Teď mám ještě ne dvouletou dceru a ta si klidně sedne, většinou nic neudělá, ale nechá se posadit. Syn se se mnou rval, vřískal a stejně nic neudělal. Pomohl až čas a nejvíc to, že jsem to přestala řešit. Fakt zakladatelku chápu, protože si neumíš představit, když máš takové dítě a slyšíš dnes a denně že všech stran, jak jsi líná matka, dítěti se nevěnuješ a nebo jsi na to kašlala. Pro mě to třeba bylo úplně strašné období, jsem ráda, že ho máme víceméně za sebou a přiznám se, že mi to úplně zkazilo velkou část rodičáku. Fakt jsem přes rok neřešila nic jiného než záchod. Zkoušela jsem všechny možnosti, všechny možné metody, uplácení a nepomohlo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.21 22:59

@Aduš8 přesně tak u mě nepomůže nic, ani sladkost ani nic jiného… Jsem fakt zoufalá.. Už fakt nemůžu :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
17472
18.4.21 23:11
@Anonymní píše:
Jak by SIS připadala na hřišti, v herně, výletě, kdyby se ti už celkem velkej kluk před všema v lepším případe počural třikrát za odpoledne? 8o jedině tím vynervovat a totálně rozložit matku, až by ji rupnou nervy a dítě sereže, což by vlastně dle teorii našich matek mělo pomoct

Pokaždé si připadám jako naprosto neschopná matka.. A o to víc, když můj skoro metr padesát vysoký chlapec téměř vždy ztropi scénu kvůli prevlekani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.4.21 01:42
@Anonymní píše:
@Aduš8 přesně tak u mě nepomůže nic, ani sladkost ani nic jiného… Jsem fakt zoufalá.. Už fakt nemůžu :,( :,(

Navod jsem ti psala. Zkusis to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.4.21 06:38
@Anonymní píše:
@Aduš8 přesně tak u mě nepomůže nic, ani sladkost ani nic jiného… Jsem fakt zoufalá.. Už fakt nemůžu :,( :,(

Chtěla bych varovat před přílišným chválením za úspěchy a před přílišným upíráním pozornosti k aktu močení a vyprazdňování celkově. Je nutné se dítěti věnovat především jinak, zaměřit se na jeho silné stránky a chválit je především za úspěchy v jiných oblastech. Některé děti jsou alergické i na systém odměn a enuretický kalendář, zvlášť, když jsou tam třeba za den 2 sluníčka(úspěchy) a 5 mraků(nehody). Dřív to byla poměrně doporucovaná metoda, teď se od toho upouští. Dávat odměny ve formě sladkostí je nevhodné.

Enureticke děti v předškolním a mladším školním věku, se kterými jsem se pracovně setkala, nerady mluví o močení, pomočovaní a nemají rády slovní upozornění, že si mají dojít na záchod. Termín „vyčůrat“ se doporučuje vůbec nepoužívat. Některé mají budíček, kuchyňskou minutku a tou si hlídají samy hodinové intervaly, kdy si mají dojít.
Jsou to děti inteligentní, některé nadprůměrné IQ a větší všeobecný přehled aspoň v jedné oblasti. Jen prostě nedokážou z různých příčin kontrolovat močení/vyprazdňování. A je to přesně tak, jak tu bylo psáno. Když byly menší, tak mohly podle slov rodičů sedět na záchodě 20 minut, nic neudelaly a za chvíli byly mokré. Hlavně, pokud se jim ve škole a skolce netajistilo soukromí.

Hodně těchto dětí se nepočůrává v noci.

Starší dítě, když se počůrává, většinou nevypustí celý obsah močového měchýře, ale jen do stavu úlevy. V kombinaci s dlouhým zadržováním toto vede k zánětu močových cest a někdy retenci moče z měchýře zpět do ledvin a zánětu ledvin. Tak opatrně na to, jaký přístup zvolíš. Jak budeš postupovat při vysazování na záchod. Klidně bys u něj dlouhým sezením mohla způsobit odpor a zadržování. Určitě bych to probrala s pediatrem a psychologem. Protože záleží i na tom, jaké klima v rodině k vůli tomuto problému máte, aby celou situaci nezhoršoval třeba postoj manžela nebo sourozenců.

A hlavně se hoď do klidu, takových dětí je poměrně dost. V podstatě se nic neděje, je to problém jako každý jiný a musí se řešit. Nemělo by to být velké a jediné téma rodinného soužití :kytka: U nás je tolerance společnosti k pomočovaní dětí poměrně nízká. Děti jsou tlačeny v útlém věku k úplné čistotě, i kdyz to mnohé nedokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.4.21 06:50

@prejeta_zaba Vysazovat každých 20 minut není žádoucí. Už proto, že mezi močením by měl být nějaký rozumný interval. A upínání k aktu močení může bránit dítěti v rozvoji jiných oblastí.
Ty budeš asi taky jedna z matek, pro které je včasné chození na nočník alfou a omegou mateřského úspěchu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.4.21 07:00

Musis vydrzet, az mu to „dojde“ a bude chtit sam. Ja takhle vzala plenu a vysledkem byly strasne zacpy, takze syn taky nosil plenu ale jen na kakani. A pak ze dne na den zacal sam, sel a vykakal se. Proste to v nem uzralo a ze se nekdo blbe diva, ze ma velke dite plenu, neresila bych ostatni, nevi co za tim je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.4.21 07:02
@Anonymní píše:

Taky jsem uplacela vysnenyma hrackama a nic. Cim vic to resis ty a jsi z toho zoufala, tim spis necekej, ze to brzy odboura. Hod se do klidu, neres to a uvidis sama, ze se sikulka nauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.21 08:54

Rozhodně řešit s lékařem. Jestli je dítě zdravé, být bez plenky i na noc by mělo zvládnout. Já bych se styděla s tak velkým dítětem chodit na hřiště s plenkou. :nevim:
Zdravé 4-leté dítě jsem s plenou nepotkala. Do normální školky by ti ho ani nevzali. Zakladatelko, obrň se trpělivostí, plenky seber a připomínej mu to. Hold asi budeš chvíli přeslékat, případně to řeš s pediatrem. Normální mi to nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
101562
19.4.21 09:19
@Anonymní píše:
Rozhodně řešit s lékařem. Jestli je dítě zdravé, být bez plenky i na noc by mělo zvládnout. Já bych se styděla s tak velkým dítětem chodit na hřiště s plenkou. :nevim:
Zdravé 4-leté dítě jsem s plenou nepotkala. Do normální školky by ti ho ani nevzali. Zakladatelko, obrň se trpělivostí, plenky seber a připomínej mu to. Hold asi budeš chvíli přeslékat, případně to řeš s pediatrem. Normální mi to nepřijde.

Nebo si ho možná nechtěla vidět… To, že se budeme tvářit, že takové děti neexistují, ještě neznamená, že nejsou. Řešíváme podobný problém i na táboře (tedy ne, že by zrovna nosili pleny, ale že ty nehody mají) u školních dětí… a víš co, přesně kvůli takovým jako ty se za to ty děti děsně stydí, mokré věci schovávají všude možně i nemožně a raději budou chodit a spát v mokrém, než ab to přiznaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí