Pleny ve 4 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
20.4.21 13:16

@Pears206 některým dětem to trapné není, můj devitilety třeba běžně doma i běhá nahý.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.4.21 13:19

@LennyL1 nechci ti do toho kecat, ale hromadu náhradních teplaku nosím všude už 7 let.. A furt nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.21 16:32
@Pears206 píše:
U dívek by tento problém měl spontánně vymizet okolo 12 let, někde v odborném článku jsem četla, že nejpozději do první menstruace nebo se aspoň výrazně sníží frekvence epizod, vlivem hormonálních změn.

Jo, to jsem taky četla, je to naděje. Na druhou stranu vím, že velmi malému procentu lidí ty potíže přetrvají až do dospělosti. Tak uvidíme…

@Pears206 píše:
Co se týče toho prádla, necítí se trapně nechat svoje spodní prádlo někde válet? Bez ohledu na enurezu, mám víc dcer a určitě by se styděly před tátou a bráchou, že se někde valí jejich spoďáry. A co kdyby třeba přišla návštěva :mrgreen: Děti to prý spíš schovávají aby to nikdo nenašel než že by to nechaly válet.Uklízet svoje prádlo se děti snažím učit od začátku.

Inu, to víš, že ji v tom nepodporuju. Ale děti jsou různé, tahle naše treperenda prostě nemá buňky na úklid, pořádek, režim a podobné věci. Snažím se ji učit dávat věci na své místo, udržovat pokoj v čistotě apod., ale moc to nemá efekt, nějaký svinčík na zemi je jí buřt. Je to dívka s hlavou v oblacích :). A já po ní chci takové přízemní věci, jako vyčůrat se, učesat se, uklidit si pokoj… :roll:

@Lucie_Sx Mno, konzultovat enurézu s trenérem v zoo by mě tedy nenapadlo. Ale tak jako taky to může mít nějaké benefity :D.

• Citovat
  • Upravit
35
15.5.21 21:21

Nechat dál bez pliny. Hlavně nenutit na nočník nebo wc, aby ve skolce a škole nic nezadrzoval… Hlavně trpělivost. Musí sám pochopit a říct si. Dát na záchod nočník aby věděl že tam se koná potřeba :nevim: Já už si to teda při malé moc nepamatuju ale vím že jsme už brzy ukazovali kde se koná potřeba a sama si říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí