Pleny ve 4 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.4.21 22:02

@VitaminC to jsem udělala několikrát, ono je to potom dcl těžký jít s dítětem ven když čůrá každou chvíli a za boha prostě nechce být do něčeho nucenej… Zítra to proberu s dr a uvidíme..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.21 22:03
@VitaminC píše:
Pripadala bych si lip nez ho tam vodit s plenou.

Jo jasný, dítě co mu na trampolíně propadne hovinko nebo na návštěvě pocura gauč je menší trapas než strašně viditelná plenka pod softshelkama nebo teplakama :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.21 22:04

@prejeta_zaba jojo, učim a zkouším pořád, dokonce jsem koupila nočník který vypadá úplně jako náš opravdicky záchod.. Který splachuje atd… Ale nevycural ani nevykadil se do toho ještě ani jednou… Nevím už 😭

• Citovat
  • Upravit
2373
18.4.21 22:04
@Anonymní píše:
Sám si začal říkat? A doma byl nahý nebo teplácky a slipy. Taky jsem už četla o 14 dnech a mám je v plánu teď v létě.

Já zkusila indiánskou metodu a měla jsem odplenkovano během pár dnů. Teda jen přes den. Nehody skoro žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
18.4.21 22:05
@VitaminC píše:

A ostatní děti si mají hrát v takovém prostředí? Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
18.4.21 22:08
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem zoufalá, nevím co dělat a jak… Aby jste to pochopily synovi budou v říjnu 4 roky a pořád ještě nosí pliny, přes den i přes noc, já už jsem z toho v háji, ví co se dělá na záchodě, ale sám tam nechce a když už tak jen prostě sedí a nic málokdy se stalo, že se vykadil nebo vycural : :,(
Když ho nechám bez pleny tak se pocura a vůbec mu to nevadí.. Prosím poraďte, že to neznamená, že je nějakéj divnej nebo že nedej bůh nějakéj opožděnej :( :,( :,( :(

Co poradit, prostě mu plenu nedavej, pripominej mu, že musí na zachod, v případě nehody ho prevlekni. Však on to časem pochopí jako všechny děti, dneska plno maminek spoléhá na to, že se dítě samo zřekne plen a pak to takhle dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
18.4.21 22:09
@Anonymní píše:
Jak by SIS připadala na hřišti, v herně, výletě, kdyby se ti už celkem velkej kluk před všema v lepším případe počural třikrát za odpoledne? 8o jedině tím vynervovat a totálně rozložit matku, až by ji rupnou nervy a dítě sereže, což by vlastně dle teorii našich matek mělo pomoct
Tak v době, kdybych tu plínu dala pryč, bych do herny nechodila. Pokud je dítě zdravé, tak by ve 4 letech mělo umět chodit na WC.
@VitaminC píše:

Přesně tak. Do herny bych prostě chvilku nechodila.

Příspěvek upraven 18.04.21 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.4.21 22:10
@Pears206
@Anonymní píše:
Jo jasný, dítě co mu na trampolíně propadne hovinko nebo na návštěvě pocura gauč je menší trapas než strašně viditelná plenka pod softshelkama nebo teplakama :roll:

Mozna bych to zakomponovala do toho uceni. Nemuzeme na hriste, protoze si curas do kalhot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.4.21 22:11
@Anonymní píše:
Jo jasný, dítě co mu na trampolíně propadne hovinko nebo na návštěvě pocura gauč je menší trapas než strašně viditelná plenka pod softshelkama nebo teplakama :roll:

ježiš, tak s ním budeš dřepět měsíc doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
18.4.21 22:13
@Anonymní píše:
@prejeta_zaba jojo, učim a zkouším pořád, dokonce jsem koupila nočník který vypadá úplně jako náš opravdicky záchod.. Který splachuje atd… Ale nevycural ani nevykadil se do toho ještě ani jednou… Nevím už 😭

Existují děti, které jsou opožděné v této oblasti. Hůře rozpoznavaji signály močového měchýře, odkládají odchod na toaletu k vůli hře, stává se to i v předškolním a mladším školním věku. Často je to spojeno s lehčími poruchami ADHD nebo PAS. Občas se pomočí i ve škole, ale ne třikrát za dopoledne. Řeší se to tak, že je dítě posíláno na záchod v pravidelných intervalech, pokud jde o dítě které se stydí, tak v hodině, aby tam nebyl nikdo další. Úprava pitného režimu a úprava stravy, nic dráždivého a kořeněného.
Ale u vás dítě zatím na záchod nechce. Určitě bych zajistila soukromí.

Kdysi jsem četla teorii, že pokud se u dítěte zanedbá správný okamžik začít ho vysazovat na nočník, je to stejný problém jako začít ho vysazovat brzy a nezralé. Dítě se už jen tak pleny nevzdá.

Určitě řešit s lékařem, který vyloučí zdravotní příčinu a já osobně bych asi zkusila jít cestou indiánské metody. S vlastními dětmi jsem toto nikdy neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
18.4.21 22:15
@iiiv píše:
ježiš, tak s ním budeš dřepět měsíc doma :roll:

No tak asi lepší, než řešit plenky pomalu u předškoláka. 8o Se dá jít na procházku nebo do přírody, však nemusí být každý den v herně a na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.4.21 22:18
@prejeta_zaba píše:
No tak asi lepší, než řešit plenky pomalu u předškoláka. 8o Se dá jít na procházku nebo do přírody, však nemusí být každý den v herně a na hřišti.

přesně tak, já bych byla tedy nervní už ve třech letech, že neumí na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.4.21 22:19
@Anonymní píše:
@VitaminC to jsem udělala několikrát, ono je to potom dcl těžký jít s dítětem ven když čůrá každou chvíli a za boha prostě nechce být do něčeho nucenej… Zítra to proberu s dr a uvidíme..

Pliny bych nebrala, ale zacala bych cilene trenovat.
Kdyz se rano vzbudi a je rozespaly, nechal by se hned posadit na zachod? Pokud ano, zacala bych tim, pri uspechu velka odmena (co na nej plati? Klidne kindrvejce nebo neco super). Jinak pliny nechat. Jakmile si zafixuje curani po spani, a bude dobre motivovany, zacne si rikat i pres den.

Pokud tohle neprojde, zacala bych po malych kruccich. Hlasi ti, ze cura? Nebo ze se uz pocural? Zacala bych odmenovat to, ze se vycural. Pak to, ze ti bude hlasit, ze prave cura. Pak to, ze zo rekne dopredu, ze bude curat. A azkdyz tohle vsechno zvladne, teprv pak bych zacala odmenovat vycurani na nocniku.
Je to vsechno proces uceni, trenink, nelze po nem chtit vsechno hned, ale ucit po malych jednoduchych krocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
18.4.21 22:22

Předpokládám, ze s tabletem nebo mobilem umi. V televizi vsechn pohadky taky zna, ne? Pokud se mýlím, co teda celej den delas, ze si se o cca 2 let nesnazila mu plenu sebrat? Tohle je lenost, nebo to asi nejak nechapu. Hlavne, ze by kazdy kvuli tomu bezel k doktorovi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
18.4.21 22:30
@Anonymní píše:
Jak by SIS připadala na hřišti, v herně, výletě, kdyby se ti už celkem velkej kluk před všema v lepším případe počural třikrát za odpoledne? 8o jedině tím vynervovat a totálně rozložit matku, až by ji rupnou nervy a dítě sereže, což by vlastně dle teorii našich matek mělo pomoct

Ve 4 letech to ještě není taková katastrofa. Prostě s sebou pytel na počůraný věci a dost náhradního oblečení s sebou. :nevim:

EDIT: Ale chápu, že dlouhodobě to je frustrující a ubíjející. Věř, že chápu.

Příspěvek upraven 18.04.21 v 22:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky