Plicní chlamydie u dětí

478
8.2.13 15:20

Plicní Chlamydie u děti

Nemáte někdo s tímhle zkušenosti? Už od října 2012 bojujeme stále s kašlem, vždy 2-3týdny kašle pak 1-2týdny klid a pak opět nanovo. Poslechy vpořádku, ORL vpořádku, všechny testy na elergu vpořádku, ale má pozitivní test na plicní chlamydii. Ted jsem mluvila s dr. jak ty vysledky dopadly, prej máme zajít v pondělí k naší dr. na poslech a kdyby něco, tak se nasadí kalcid. Chci se zeptat kdo s tím máte zkušenosti, jak dlouho trvalo dětem, než se z toho dostali a může se to vrátit a lehce zpět?? děkuji Vám za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
noname777
8.2.13 15:26

Je to poměrně běžný infekt, projde tím skoro každý, nejčastěji děti od 5ti let. Většinou to proběhne jako běžný respirační infekt. To vámi popisované může a nemusí být způsobeno chlamydiemi. V krvi můžou být pouze paměťové protilátky (z infekce někdy dříve), záleží na titru.. Klacid na akutní chlam. infekt je adekvátní léčba.

• Citovat
  • Upravit
478
8.2.13 15:33

Nám ten test na chlamydie vyšel práve pozitivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.2.13 15:51

Ano, jde odlišit právě probíhající infekt. Klacid zabírá dobře, ale chce ho užívat tak 3 neděle. Pak je většinou dítě zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
8.2.13 15:54

No uvidíme jak dopadneme v pondělí. se mě alergoložka ptala jestli malej kašle má 4roky, tak jsem řekla že tak max. 5× za den, ale že mladší syn byl nemocný, tak jestli to nemá od něj, tak řekla, že máme dojít ke sve dr v pondělí a že se uvidí, tak se zatím informuji co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
8.2.13 15:58

Nas syn mel chlamydie v ocich. byl to des.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 16:05

Tak u mě ani nevím, jak potíže začaly, kdy se chlam. přidali, ale nakonec mi to pěkně nakoplo imunitu a byla na imunologii..Měla jsem angíny, pak opakovaně kašlání, dle Dr. nejspíše astma a až po letech (imunolog) dělal vyšetření na kde co a krom jiného pozitivní chlam. ve všech Ig třídách. Brala jsem měsíc ATB (běžné týdení až 14denní dávky nepomohou a nevybijí se pořádně - pak se to furt vrací), pak testy - stále pozitivní a poté zase měsíc ATB. Po několika letech jsem měla reinfekci a zase byla „pořádná“ léčba, od té doby naštěstí dobré, kašel už nemám (předtím byl štěkavý, dusivý každých 14dní - tedy Týden/14dní ATB a 14dní klid, pak zase ATB :roll: hrůza). Hlavní je hodně posilovat imunitu, takže krom jiného bych dala betaglukany, vitamíny a hlavně ve vyšších dávkách vit. C - pravidelně. Delší kůru po ATB i laktobacilů, aby mohla střeva dobře fungovat. Prodělá je kde kdo, ale pokud je dobrá imunita, tak zůstanou jen prodělané. U nějakého procenta lidí mohou za hodně nepěkné potíže - já běhala po doktorech 7let než mě z toho jakš takš dostali. Několik naznačovalo, že jsem simulant, jiní, že by nebyla naškodu antidepresiva :roll: při tom po adekvátní léčbě jsem v pořádku, bez potíží..Takže se nenechte odbít, aby se to nezhouplo v něco horšího.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
8.2.13 16:11
@Anonymní píše:
Tak u mě ani nevím, jak potíže začaly, kdy se chlam. přidali, ale nakonec mi to pěkně nakoplo imunitu a byla na imunologii..Měla jsem angíny, pak opakovaně kašlání, dle Dr. nejspíše astma a až po letech (imunolog) dělal vyšetření na kde co a krom jiného pozitivní chlam. ve všech Ig třídách. Brala jsem měsíc ATB (běžné týdení až 14denní dávky nepomohou a nevybijí se pořádně - pak se to furt vrací), pak testy - stále pozitivní a poté zase měsíc ATB. Po několika letech jsem měla reinfekci a zase byla „pořádná“ léčba, od té doby naštěstí dobré, kašel už nemám (předtím byl štěkavý, dusivý každých 14dní - tedy Týden/14dní ATB a 14dní klid, pak zase ATB :roll: hrůza). Hlavní je hodně posilovat imunitu, takže krom jiného bych dala betaglukany, vitamíny a hlavně ve vyšších dávkách vit. C - pravidelně. Delší kůru po ATB i laktobacilů, aby mohla střeva dobře fungovat. Prodělá je kde kdo, ale pokud je dobrá imunita, tak zůstanou jen prodělané. U nějakého procenta lidí mohou za hodně nepěkné potíže - já běhala po doktorech 7let než mě z toho jakš takš dostali. Několik naznačovalo, že jsem simulant, jiní, že by nebyla naškodu antidepresiva :roll: při tom po adekvátní léčbě jsem v pořádku, bez potíží..Takže se nenechte odbít, aby se to nezhouplo v něco horšího.

presne syn se z toho dostaval rok. jedn antib.na oci z toho prujem tak dalsi azb…prisli prudusky a atb…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.13 16:18

No, mě to začalo jako absces na ruce a tím jsem si nějak oslabila imunitu, pak angíny (před vyndáním mandlí 3 měsíce vkuse ATB, furt nateklej krk, zvýšený teploty, únava), po mandlích se to dalo na plíce, někdy záněty ledvin. Několik let vyšší teplota, únava, bolesti kloubů, zvýšené CRP. Jsem vděčná, že mě imunolog pořádně „proklepl“ a těch mrch zbavil, bylo to fakt úmorné :?

• Citovat
  • Upravit
478
8.2.13 16:25

No já s ním také lítala všude a vchny výsledky dobré až jsem si vydupala alergo, tak tam na testech tohole zjistili. Neb když už začal lehce kaššla tak už jsem to měla jak noční můru. prostě strach co bude dál, mám dvě malé děti a ten starší nemocný byl každý měsíc, no hrůza, ale snad už se nám to podaří vyléčit a bude mít konečně klid. dostali jsme i na posílení imunity tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
8.2.13 16:50

Nedávno jsem se dozvěděla, že kamrádka je má taktéž
momentálně je na nějaké slabší pilulkové chemoléčbě

ale detaily nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.2.13 17:58

Peru se s plicní chlamýdií od srpna - přesně jak píšeš, chvíli potíže, pak chvíli klid a tak dokola, v listopadu jsem prodělala bronchitidu (jsem astmatik), nafasovala jsem atb a silnější léky na astma, za tři týdny opět potíže - záchvaty kašle, ucpané dutiny, dušnost v noci. Dr. na plicním mi hned udělala testy - chlamýdie pozitivní.

Dostala jsem 3 balení atb, brala jsem je s pauzami, ted v úterý jdu na další testy, ovšem kašel v menší míře přetrvává pořád, tak nevím nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.13 19:37

@KačuliKačka a jak dlouho astma máš? Mě třeba překvapilo, že na spirometrii jsem byla, dopadla nic moc a prý astma. Dýchadla mi moc dobře nědělala, kašlala jsem furt a někdy naopak jsem po nich měla pocit tíhy na hrudníku - používala jsem je cca rok? pak se na ně vykašlala, protože fakt efekt moc nebyl..no a po přeléčení nekašlu vůbec, astma prostě nemám, dělaly mi to jen ty mrchy :?

• Citovat
  • Upravit
17162
8.2.13 19:46
@Anonymní píše:
@KačuliKačka a jak dlouho astma máš? Mě třeba překvapilo, že na spirometrii jsem byla, dopadla nic moc a prý astma. Dýchadla mi moc dobře nědělala, kašlala jsem furt a někdy naopak jsem po nich měla pocit tíhy na hrudníku - používala jsem je cca rok? pak se na ně vykašlala, protože fakt efekt moc nebyl..no a po přeléčení nekašlu vůbec, astma prostě nemám, dělaly mi to jen ty mrchy :?

Tak astma mám od r. 2006, ale původní dr. se se mnou moc nemazala, udělala spiro, dala léky a nazdar. TO, že mi neseděly jí nezajímalo. A tak jsem změnila plicní dr., nyní mám skvělou, nejprve udělala spiro + bronchoprovokační testy, kdy mi byla zjištěna snížená průchodnost průdušek o 40%, dostala jsem nové léky s vysvětlením, že kdyby mi neseděly, at přijdu, že vyzkoušíme jiné. Dostala jsem Alvesco, brala jsem ho rok a dobrý, kašel ustoupil.
Po listopadové bronchitidě mám Symbicort kvůli ztíženému dýchání a chlamydiím, beru ale vyšší dávkování (2× ráno a 2× večer). Je to dvousložkové, sedí mi, neškrábě mě z toho v krku, nemám chrapot :-) Jako úlevový při záchvatech kašle mám Atrovent (původní ventolin spolu s tím symbicortem mi zatěžoval srdce - dost mi bušilo a třepaly se mi ruceú.

Ten symbicort mi už asi nechá, uvidíme jaké budou výsledky krve, v úterý jdu na kontrolu a odběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.2.13 19:50

Anonymní,

Jinak mám průduškové astma, po námaze mám potíže, takže na bruslích, na horách, při plavání i lyžování… před nějakou sportovní aktivitou nebo výšlapem na hory jsem si musela u Alvesca brát ještě Ventolin.
Ted se Symbicortem je to dobrý, ten na 12 h rozšiřuje průdušky, tak jen občas při záchvatu kašle si beru Atrovent :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí