Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Flyingfrog píše:
petko: Přebalování za 2-3 hodiny denně? To moje dítě je schopno být přebaleno 2-3× do jedné hodiny, jak ječí, že má počůránocareynko: Skládání třeba zde .
Já používám novorozenecký sklad zatím, holčině jsou téměř tři měsíce a vejde se do toho.
Diky moc … a davas to rovnou takhle nebo davas jeste separacni?
Anonymní: Ano, to vše do jedné plenky. Položíš si čtvercovku, tu poskládáš, na ni položíš nějaou další savou vrstvu (třeba další čtverec poskládaný) a separačku. Zabalíš do toho dítě, sepneš snapi sponkou (ale dá se žít i bez ní, já ji třeba nemám… Nahoru dáš svrchňáky. Obdobně kalhotková (tvarovaná plena) položíš si ji, na to separačkua na vrch svrchní kalhotky.
Fly - malé nevadí když má načůrano v látkové plíně, kdežto když má jednorázovku tak tam načůrá maximálně dvakrát a konec - strašně jí to vadí, ale v látce ne, to se neozve vůbec, a já přebaluju bohužel jak si vzpomenu
- respektive s jídlem
![]()
Alpaka píše:mabit píše:Souhlas. Jen s jednou vyjímkou - kapsovka se musí správně vycpat vkládačkou přesně podle šířky kapsovky, jinak je zaděláno na pohromu - proteče. AIO je v tomto trochu lepší.
já teda nemám aio ani jednu a ani ji nebudu pořizovat,tu samou službu mi udělá kapsovka,ale výhoda je ,že si jí vycpu podle potřeby a je rychle sucháAIO mi příjdou drahé a trošku zbytečné
zasebe bych šla do kdyžtak do SIO ( mám takovou kalhotovku z Anavy ) a naprostí spokojenost,rychle schne…
tak já jsem zatím měla štěstí,vycpala jsem naštěstí vždycky tak akorát.....
ale je pravda,že když se přecpe nebo je vycpávka velká tak odstávají okolo nožiček,teda nám
careynko, podle me jsi objednala dobry zaklad. Jeste by sis mela objednat snapi sponku, abys mohla davat i sklady z obycejnych ctvercu. A kdyby sis chtela objednat nejake vkladacky, tak silne doporucuju od baby idea bambusove kratke z tlusteho fleecu. Jsou velmi hodne save, ja nejdriv obejdnavala bavlnene vkladacky, tenkrat me vysla jedna treba na 50-70 korun a pritom stejnou sluzbu udela frote zinka za 15kacek, jako ta bavlnena vkladacka. Ta bambusova je supersava, davam je na noc, je trochu drazsi nez bavlnene, ale vyplati se moc.
Gladys píše:
careynko, podle me jsi objednala dobry zaklad. Jeste by sis mela objednat snapi sponku, abys mohla davat i sklady z obycejnych ctvercu. A kdyby sis chtela objednat nejake vkladacky, tak silne doporucuju od baby idea bambusove kratke z tlusteho fleecu. Jsou velmi hodne save, ja nejdriv obejdnavala bavlnene vkladacky, tenkrat me vysla jedna treba na 50-70 korun a pritom stejnou sluzbu udela frote zinka za 15kacek, jako ta bavlnena vkladacka. Ta bambusova je supersava, davam je na noc, je trochu drazsi nez bavlnene, ale vyplati se moc.
Jeeezis, tak to jsem rada
ta sponka me taky napadla, ale pozde, bych si nafackovala
ale to kdyztak dokoupim az zjistim, kterych objednam vic, nebo treba to budou mit u nas v kramku, maji tam snad vsechno, nebo jsou na to vylozene nejaky specializovany??
Ted jsem ukazovala mame, ktery jsem objednala a ona prej A kolik jich tam je?? Tak rikam ze jedna, tak malem spadla na zem
ze myslela ze za ty tri stovky jich je tam 10
moje nadseni asi nesdili, nelibi se ji ze jsou drahy
jsem ji vysvetlila ze i na normalni plinu musim koupit ty svrchni a ona ze gumovy, tak rikam E, E
no jeste ze to neplati ona ![]()
Gladys, a tu bambusovou, tu davas jako vlozenou do klasicky bily? nebo to zavinuje delas cely z bambusu??
careynko: Dávám, jak píše pomeranča, ale spíš místo dalšího čtverce do skladu dám bambusovou vkládačku a na to separačku.
petko: Tak to máš dobré, ta moje ječí, jakmile má mokro v látce.
Moje mamka taky zírala, když jsem ukazovala AIO, ale pochopila brzy
A gumové kalhotky jsou fuj fuj
Já mám nejraději vlňáky, ale ty dávám ven, na den doma fleecáky od anavy s medvídkama ![]()
careinko, mela jsi mamce rict, ze je jich tam 200
To je vetsinou prumerny pocet oprani, za ktere ruci vyrobce. Takze jedna plina ti nahradi 200hnusek, na to mi prijde docela dobra cena ![]()
Bambus vkladacku davam treba do toho skladu ze ctverce. A nebo ji nacpu do bumhuggera, on ma pod tim fleecem takovou kapsu na docpani, to uvidis, pak je to super plina na noc, kdyz je timto docpana.
No ja gumovy nechci, uz jen proto ze i v tech pamperskach kdyz ho jdu prebalit, tak ma uplne rozmocenyho pindika a to prebaluju po kazdym vyspani a pak casto i po kojeni, protoze se pri papani pokajdi
a to mi vylozene SERE, ma tam skoro varhanky, jak kdyz je hodinu ve vane, tak na co SKVELY pampers kdyz je mesicni mimco procura. Dnes rano jsem kojila v posteli a chci si ho posunout a rikam si, ze je nejakej mokrej…no procural je zboku az na pyzamko a plinu pod sebou, mel ji asi 3 minuty ![]()
Gladys píše:
careinko, mela jsi mamce rict, ze je jich tam 200To je vetsinou prumerny pocet oprani, za ktere ruci vyrobce. Takze jedna plina ti nahradi 200hnusek, na to mi prijde docela dobra cena
Bambus vkladacku davam treba do toho skladu ze ctverce. A nebo ji nacpu do bumhuggera, on ma pod tim fleecem takovou kapsu na docpani, to uvidis, pak je to super plina na noc, kdyz je timto docpana.
ja jsem ji to vysvetlila, tak to uz vzala
tata hned rek ze je to lebnejsi, kdyz jsem mu rekla ze pampers stoji litr na mesic, tak s latkovejma od jara balim zadara. Ted mi volala pani tak jsem priobjednala bambusky barevny a ty sponky ![]()
Tak jsem dnes prvne zavazala ctvercovky
novorozeneckej sklad a vypada v tom sladce, u nas v kramku meli svrchnacky od Bambino Mio jenom ale slusi mu ![]()
V patek by mela prijit ta objednavka, tak jsem zvedava ![]()
ahoj,já to třeba dělám tak,že mám kapsový pliny,ale nevycpávám to do kapsy,ale normálně tu savou vrstvu dám normálně nahoru ned tu kapsu a na to separačku.a dycky to počůrá nebo pokadí a já jen měním ty savé vrstvy.takže jich nepotřebuji tolik.a použiju ji víckrát.jakoby kalhotky